Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 09:02

Η μάχη με τους ανεμόμυλους

Γράφτηκε από την

      της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Από μικρή έκρυβα έναν θαυμασμό για τον ιππότη με την<< θλιμμένη έκφραση>> αγνοώντας ποια ευαίσθητη χορδή  άγγιζε στην ψυχή μου.. 

Από το 1597 ο ήρωας του , φυλακισμένου για οικονομικά χρέη, κατά την διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου του  , Don Miguel De Cervantes. προκάλεσε απορίες , γέλιο και σίγουρα πολλές συζητήσεις και αντιπαλότητες .Ατρόμητος και ασυμβίβαστος συνάμα ονειροπόλος που εμπλέκεται συχνά σε παράλογη περιπέτεια ακλούθησε πιστά δικούς του κανόνες ηθικής και ιπποτισμού. Μεγάλωσα, ωρίμασα και κατάλαβα πόσο σπάνια επιβιώνει κάποιος σαν τον Δον Κιχώτη.. 

  Το χάσμα ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία που με διασκέδαζε στον Δον Κιχώτη το κράτησα καλά στην μνήμη μου...Την αγάπη του για την ευγενική Δέσποινα (μια απλή χωριατοπούλα) και κυρίως την  μάχη που δίνει ενάντια στους «Γίγαντες», ( ανεμόμυλους,) όταν αντιμετώπισα την  άκαμπτη και δίχως λογική γραφειοκρατία του ΕΟΠΥΥ..Μετά από δεκαπενθήμερη παραμονή της μητέρας μου σε Δημόσιο Νοσοκομείο συγκέντρωσα τα δικαιολογητικά για την  αίτηση ασφαλισμένου για τα έξοδα κατά την διάρκεια της νοσηλείας. Οι αποδείξεις των αποκλειστικών αδερφών, οι   ιατρικές βεβαιώσεις για την αναγκαιότητα της χρήσης αποκλειστικής νοσοκόμας και φυσικά το εξιτήριο ,πίστευα ότι ήταν αρκετά για να κατατεθούν. Το αετίσιο μάτι του γραφείου παραλαβής των δικαιολογητικών εντόπισε αμέσως τα ΄΄λάθη΄΄, οι υπογραφές που έλλειπαν και  το άδικο. Το ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί  μόνο 8 ημέρες ,από τις 15  εκτός αν υπάρχει απόφαση επιτροπής για αναπηρία άνω των  80 %..Η μητέρα  είναι 91 ετών αλλά πριν να τραυματιστεί δεν υπήρξε  ανάπηρη. Τώρα με κατάγματα στα δύο  ισχία είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι και είναι ανάπηρη. Σε ποιά επιτροπή να την πάω; Δεν μπορώ να δεχτώ τα χαρτιά σας  απάντησε η υπάλληλος. Επέμεινα για το αφύσικο και δίχως λογική γράμμα του νόμου , έδειξα την φωτογραφεία με τους δύο νάρθηκες της γιαγιάς αλλά  η υπάλληλος πήγε να λιποθυμήσει. Τρόμαξα να την συνεφέρω και της εξήγησα ότι ο Θεός .παίρνει κοντά του πρώτα τους καλύτερους αλλά η δικιά μου δεν βιάζεται. Ο ιατρός ελεγκτής δεν βρήκε καμία παράγραφος του νόμου που να δικαιολογήσει τα έξοδα της γιαγιάς αλλά έδειξε ευαισθησία .Έφυγα ευχαριστημένη που  πάλι καλά που θα πληρωθούν 12 ημέρες .

      Δόν Κιχώτη που είσαι; Ποιός από εμάς δεν θα ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα σου; Να αφήσει όλα πίσω και να κυνηγήσει το όνειρό του, να μην έχει καμιά έγνοια για τους περιορισμούς που μας βάζει η ηλικία, η οικογένεια, η δουλειά κα.; Ποιός από εμάς δε θα ήθελε να αγγίξει τα αστέρια, να γιατρέψει τον κόσμο, να γίνει ήρωας χωρίς τις απαραίτητες έγνοιες για τις «τεχνικές λεπτομέρειες» της ζωής; Ο Δον Κιχώτης που κυνηγά τα ιδεώδη της δικαιοσύνης, της ανδρείας και της τιμής. ηττήθηκε από του ανεμόμυλούς και εγώ από τους ΄΄γιγαντες΄΄ της ελληνικής γραφειοκρατίας.

span>κυνηγά τα ιδεώδη της δικαιοσύνης, της ανδρείας και της τιμής. ηττήθηκε από του ανεμόμυλούς και εγώ από τους ΄΄γιγαντες΄΄ της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 00:54
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.