Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 07:52

Αυτές τις ημέρες

Γράφτηκε από την

    της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Αυτές τις ημέρες καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες του λαού μας. Να προσπαθήσουμε  να λογικευτούμε!  

για να σταματήσουμε το κακό που μας έτυχε. Να μετριάσουμε τις διαφορές μας για να συνεννοηθούμε επιτέλους.Μόνο ενωμένοι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Μόνο συνεννοημένοι θα δώσουμε λύσεις. Πρέπει να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των ειδικών και να σεβαστούμε τις γνώσεις τους .Να σεβαστούμε τις απαγορεύσεις ! Να ρίξουμε μία ματιά γύρω μας για να καταλάβουμε τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι τώρα τόσο σε εμάς όσο και στην Ευρώπη. Μέσα στην αγωνία μας να προστατέψουμε τους αγαπημένους μας από τα απρόοπτα και τα παράξενα ενός ιού που βάλθηκε να τους  στείλει στον άλλον κόσμο.

     Προσοχή όμως. Ιώβεια υπομονή χρειαζόμαστε. Ενημερωνόμαστε αλλά δεν ήμαστε ειδικοί.Δεν ξέρουμε πάρα πολλά! Συνολικά έχουν γίνει περισσότεροι από 7200 έλεγχοι δειγμάτων(ΕΟΔΥ21.03.2020).Πράγματι το φύλο πλήττεται περισσότερο είναι οι άνδρες ( 53.5%)αλλά δεν θα τους απαξιώσουμε επειδή ήμαστε γυναίκες. Από τα 495 κρούσματα, τα 213 έχουν καταγραφεί στην Αθήνα. Επίσης, έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα στην Ανατολική Αττική και 2 στη Δυτική Αττική. Άλλα 15 κρούσματα αναφέρονται και στον Πειραιά. Συνολικά, στο λεκανοπέδιο ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 249, δηλαδή το 50% των περιστατικών της χώρας. Θα πάρουμε τα μέτρα μας και δεν θα πάμε στα νησιά για να μην προκαλέσουμε την διασπορά του ιού..Μην πέσουμε στα κλασσικά μας λάθη. Δεν ήμαστε ξερόλες και δεν ήμαστε ειδικοί και στο κορονοιό. Το σύστημα μας αντέδρασε καλά αλλά  ήμαστε ακόμα  στην αρχή της πανδημίας!. Σύμφωνα με τον υφυπουργό υγείας κ. Κοντοζαμάνη, το σύστημα υγείας έχει ενδυναμωθεί σημαντικά και σήμερα υπάρχουν ήδη 2.156 κλίνες για πιθανά κρούσματα τα οποία μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία και 180 κλίνες ΜΕΘ και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ)

     Οι γέροι μας ανήκουν στον ευπαθή πληθυσμό επειδή στην πορεία τους μάζεψαν, στις βαλίτσες τους, διάφορες βαριές και ΄΄αξίες΄΄ ασθένειες αλλά ήταν, είναι και θα παραμείνουν  δικοί μας άνθρωποι! Ο ηλικιακός ρατσισμός ανθίζει σε όλα τα επίπεδα και εκεί που οφείλουμε σεβασμό στους γέρους μας ξεπεράσαμε τα όρια και τους χλευάζουμε. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους εξηγήσουμε και όχι να τους τιμωρήσουμε!   Μην κρίνουμε για να μην κριθούμε. Οι στατιστικές της Ιταλίας και της Γερμανίας( με ιδιαίτερο αναπτυγμένο σύστημα Υγείας) είναι τραγικές! Αυτές τις ημέρες καλούμαστε όλοι να αφήσουμε στην άκρη τον εγωισμό μας και να ακολουθήσουμε τις προτροπές των επιστημόνων. Πρέπει όλοι να ενωθούμε. Να μετριάσουμε τις διαφορές μας για να σταματήσουμε τους θανάτους. Μόνο ενωμένοι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα και θα νικήσουμε. Μόνο συνεννοημένοι θα δώσουμε λύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 07:54
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.