Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 08:56

Η Τηλεοπτική αγένεια και η είδηση

Γράφτηκε από την

  της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

            Περνάμε δύσκολες ημέρες. Βιώνουμε μία πρωτάκουστη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συμμορφωνόμαστε στις προτροπές των ειδικών

επιστημόνων και στα κυβερνητικά μέτρα. Συνειδητοποιημένοι . Η υποχρεωτική μας καθήλωση μπροστά στους δέκτες των τηλεοράσεων ή κοντά σε ένα ραδιόφωνο μας  ΄΄ ανοίγει ΄΄ τα μάτια. Η επικαιρότητα ιεραρχείται διαφορετικά ,τρέχει με γοργούς ρυθμούς μπαίνοντας σε ‘όλα τα σπίτια και στους επαγγελματικούς χώρους. Οι πάντες συμμορφώνονται στα μέτρα και τις συστάσεις επειδή διανύουμε μία ιδιαίτερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τα ΜΜΕ είναι στην πρώτη γραμμή και δίνουν την δική τους μάχη στην ενημέρωση μας. Θέλοντας και μη αντικρίζουμε αλήθειες .Η καθημερινότητα μας άλλαξε. και διαπιστώνουμε ότι :

  • Οι δημοσιογράφοι είναι ανέκαθεν ξερόλες. Ειδικοί  επί παντός επί στητού. Επιστημονικό, κρατικό, πολιτικό έστω και γαστρονομικό.
  • Η γνωστή πολιτική τοποθέτηση μερικών  ΜΜΕ ξεχωρίζει! Μερικές ειδήσεις χαϊδεύουν άλλα  τραβάνε  αυτιά! Δεν μας ενοχλεί ,δημοκρατία έχουμε τώρα θα τω ξεχνούσαν ;
  • Αντί να ενημερώνουν και να περιγράφουν παίρνουν θέση. Τοποθετούνται! Τα πάντα μπαίνουν κάτω από το κριτικό μάτι της δημοσιογραφίας Π.χ. Για τι το κράτος  άνοιξε το πουγκί (μα δεν είναι αυτονόητη η υποχρέωση του σε περιπτώσεις μεγάλης εθνικής πανδημίας; )
  • Οποιοδήποτε θέμα παρουσιάζεται ο διακεκριμένος δημοσιογράφος θα προσθέσει την προσωπική του νότα..Είναι ανώτερος, εκεί  στο όμορφο και ήρεμο στούντιο. Θα διακόψει από την ζέστη του στούντιο. Θα  σταματήσει την μετάδοση για να ΄΄ πετάξει ΄΄ την εξυπνάδα του. Δεν θα σεβαστεί ούτε την ταλαιπωρία και ούτε τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. Ούτε τις παράξενες ώρες που ο συνάδελφος του ταλαιπωρείται επειδή  βρίσκεται επί των έργων. Αυτός είναι ηθικός και ο σωστός και θέλει να επιβληθεί ο νόμος ανεξάρτητα από τις πραγματικές συνθήκες. Αμελεί ότι  μόνο αυτός που βιώνει ΄΄ στο πεδίο των μαχών ΄΄ την επικαιρότητα έχει τον πρώτο λόγο στην ενημέρωση!

    Εκνευρίζομαι όταν επανειλημμένα αντικρίζω την αγένεια και την υπερβολή δημοσιογράφου απέναντι σε καλεσμένο ειδικό σε κάποιο θέμα. Θα τον διακόψει! Θα ρωτήσει κόβοντας  το ζωντανό ρεπορτάζ .Δεν θα περιμένει την ολοκλήρωση της μετάδοσης. Ο ξερόλας. Θα μπει σφήνα ανάμεσα στα λεγόμενα του καλεσμένου ή του ρεπόρτερ για να πει την  γνώμη του .Την άυλη και ανέφικτη. Που στερείται γνώσεων! Το κάνει από επαγγελματισμό; Από  ενοχές; Από  κόμπλεξ; Το κάνει από ανάγκη επιβεβαίωσης; Η μόνη δικαιολογία ,επιφανειακά, είναι ο χρόνος της εκπομπής. Δεν έχει άλλο χρόνο! Έχει το διάλειμμα για διαφημίσεις. Μετά ,ίσως από μεταμέλεια υπόσχεται ότι θα τον ξανακαλέσει για να μάθει τα καινούργια γεγονότα. Τα νέα. Για να τον ξανά διακόψει!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 08:59
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.