Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 09:28

Καλή Κυριακή

Γράφτηκε από την

     της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Ο ύπνος ήταν δύσκολος με σπαρμένους, από την εφορία, εφιάλτες. Μέσα στην νύχτα .ξύπνησα πολλές φορές. Ανήσυχη αφού  κάπου στο βάθος του μυαλού μου,

παράλληλα με τα οικονομικά προβλήματα, κουβαλάω την μόνιμη ανησυχία για την υγεία  των δικών μου ανθρώπων. Οι τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού με την γλύκα των υψηλών θερμοκρασιών απαλύνουν το άγχος της πανδημίας. Για λίγο χαλαρώνουμε .αλλά όλοι ξέρουμε ότι οι πληρωμές των φόρων αποδεκατίζουν την σύνταξη μας.

  Είμαι από την φύση μου αισιόδοξη επειδή είμαι  πεπεισμένη  ότι μόνο όταν φροντίζεις, εργάζεσαι και μοχθείς για την ζωή σου ,θα καταφέρεις να επιβιώσεις. Υπομονητικά και στωικά ενημερώνομαι και περιμένω τα χειρότερα. Ακούω ανελλιπώς τον Αυτιά για να μάθω τι δεν θα γίνει στο φορολογικό μας τοπίο. .Γελάω με την υποκριτική του ανησυχία για τους αδικημένους συνταξιούχους .Αμφισβητώ ότι ο ίδιος προτάσσει το σώμα και το μυαλό του ενάντια στις αδικίες του κράτους. Δεν περιμένω την συμπόνια κανενός απλώς αντιμετωπίζω τις δυσκολίες, έτοιμη για τα απρόοπτα και τα παραλειπόμενα των ημερών. Τηρώ ανελλιπώς τους υγειονομικούς κανόνες ασφαλείας και προστασίας επειδή θέλω να ζήσω ακόμα πολλά χρόνια. Αναγκαία προσαρμογή στην υγειονομική κρίση που ΄΄θερίζει΄΄ τον σύγχρονη, φοβισμένο και ταλαιπωρημένο κόσμο μας.

   Η Κυριακή ξεκίνησε με τις καλύτερες .συνθήκες και η δελεαστική πρόταση για βόλτα στους αγρούς με γέμισε αισιοδοξία. Είμαι πολύ τυχερή που ζω  σε μία τόσο ηλιόλουστη και πολιτισμένη χώρα. Χαίρομαι που θα αλλάξω παραστάσεις. Προσπαθώ να γεμίσω μπαταρίες και γαλήνη. Να ατενίσω το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Μου αξίζει να χαρώ τα όμορφα και τα ευχάριστα. Θα χαλαρώσω για λίγες ώρες. Θα έχω έτοιμα εφόδια για τα δύσκολα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα αλλάξει η καθημερινότητά σου..Μπορείς όμως να ζήσεις απολαμβάνοντας τα λίγα και τα καλά που έχεις!  .

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 09:33
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.