Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 18:05

Η Εβδομάδα των παθών μας διδάσκει πολλά. Καλή Ανάσταση

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Η Εβδομάδα των παθών  μας διδάσκει πολλά. Πάντα κάποιος, σαν και εμείς, κουρασμένος και πονεμένος θα βρεθεί για να  θυμηθεί τραγωδίες, να πονέσει και να θρηνεί. Πολλά αλλάξανε στην καθημερινότητά μας.

Οι οικονομική κρίση μας εμποδίζει  να βάλουμε ακόμα ένα πιάτο στο τραπέζι για τον ξένο που θα βρεθεί στο κατώφλι μας. Παραξενέψαμε (η μοναξιά κρύβει παγίδες και πληγώνει),βαρεθήκαμε και λόγω πανδημίας  φυλακιστήκαμε στα σπίτια μας. Ο φόβος  της ασθένειας άλλαξε και τον τρόπο επικοινωνίας και περιοριστήκαμε σε προφορικές ευχές. Βλέπουμε τους γνωστούς  από μακριά .Συχνά αναπολούμε τα γλέντια και τις γιορτές που γέμιζαν με γέλιο και χαρά  τις ημέρες μας. Μας λείπουν οι συζητήσεις ,με τα έξυπνα και τα χαζά μας, που λέγαμε εκ του ασφαλούς  αφού ο θυμός περνούσε εύκολα και πάλι βρισκόμασταν  με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι μας. Μετράμε απουσίες  στις ομαδικές φωτογραφίες μας. Κλαίμε για τους αγαπημένους,  μας που έφυγαν, παραμένοντας κλεισμένοι μέσα στους γυάλινους πύργους μας. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε  ανήσυχοι για το μέλλον της χώρας μας ενώ  ευχόμαστε του χρόνου να ήμαστε ακόμα ζωντανοί. Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο να κρίνουμε και να συγκρίνουμε καταστάσεις και ευκαιριακές κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Αλήθεια πόσο βολικό είναι να ενθουσιάζεσαι με τα πλήθη που τρέχουν να εμβολιαστούν και να ξεχάσεις ότι μερικοί δίνουν μάχες ; Η πίεση στο ΕΣΥ, εδώ και 16 μήνες, συνεχίζεται χωρίς να ενισχυθεί  το προσωπικό του!  Για τι οι λειτουργοί της υγείας δεν παίρνουν επίδομα για βαρεία και ανθί υγιεινής εργασία; Πόσο ΄΄ περήφανα ΄΄ αντικρίζει ο πρωθυπουργός  τις στατιστικές που μαγειρεύει; Μοστράρει καθημερινά το χάλι της Ινδίας ξεχνώντας επιλεκτικά ότι η Κούβα, μία χώρα  περίπου το ίδιο με την Ελλάδα σαν πληθυσμό, έχει μόνο 1000 θανάτους .

    Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων, άνευ μουσικής, ξετυλίγεται με τα καλά και τα κακά του. Παρακολουθούμε απαθείς την επικαιρότητα ,βγάζοντας  συμπεράσματα που τα μοιραζόμαστε με τους ευκαιριακούς φίλους μας στο facebook. Παντού στον κόσμο η Μεγάλη Εβδομάδα βάζει το στίγμα της στην επικαιρότητα ενώ η πανδημία θερίζει .¨Όλα μας επηρεάζουν. Περιμένουμε με λαχτάρα τους τουρίστες για να ζωντανέψει το εμπόριο και η ΄΄ βαρειά ΄΄ βιομηχανία μας.  Δίπλα μας οι φανατικοί εβραίοι πέσανε θύματα αδιανόητης έκτασης ποδοπάτημα που συγκλόνισε θρησκευτικό προσκύνημα στο όρος Μερόν (44 νεκροί ,150 τραυματισμοί).

       Καλή Ανάσταση ! ευχή για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας. Θέλουμε  και ευχόμαστε όλα να πάν καλά.Να ζήσουμε με περισσότερη αγάπη και καλοσύνη. Θέλουμε να αναστηθούμε σε μία καλύτερη Ελλάδα με λιγότερα δάκρυα και πόνο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 18:10
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.