Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 16:28

Για μία συγνώμη

Γράφτηκε από την

ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Οι τρεις ημέρες που παρακολούθησα την δράση των πολιτικών μας, στην Βουλή των Ελλήνων, μου άρεσαν πάρα πολύ. Ένιωσα τον παλμό των πολιτικών διαφωνιών και κυρίως διέκρινα τις πραγματικές προθέσεις των πολιτικών

ανδρών στην πονεμένη Ελλάδα μας. Ζούμε μία τεράστια υγειονομική κρίση που αποδεκατίζει τον πληθυσμό μας. Παράλληλα είχαμε και τα καιρικά φαινόμενα. Η πραγματικότητα  πονάει και μας λυγίζει είτε είναι κλιματική κρίση  είτε είναι οικονομική. Με τι εφόδια να συνεχίσουμε όταν μία ,φυσιολογική για τον χειμώνα, χιονοθύελλα απορυθμίζει τον κρατικό μηχανισμό τόσο εύκολα. Υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης ή όλα γίνανε στο γόνατο; Για πολλοστή φορά φανερώθηκε η αδυναμία και οι ελλείψεις  στην διαχείριση των κλιματικών και πολιτικών κρίσεων. Άσχετα αν υπήρχε πληθώρα πληροφοριών για το μέγεθος και τον όγκο των χιονοπτώσεων. Η πρόταση μομφής ήταν αναμενόμενη. Καλώς έγινε και άλλωστε είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ελέγχει και να τονίσει τα κακώς κείμενα στο δημόσιο χώρο. Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για τα αρνητικά της διαχείρισης χιονοθύελλας και της πανδημίας. Η Ελπίδα αποδείχτηκε μπούμερανγκ για το καθημερινό ευχολόγιο της Νέας Δημοκρατίας στα Μ.Μ.Ε. Φανερώθηκαν πολύ γρήγορα οι ατέλειες του επιτελικού κράτους που πήγε να τα φορτώσει στις πλάτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά στον κρατικό μηχανισμό και το μπαλάκι των ευθυνών ανάμεσα στις διοικήσεις και τις αρμοδιότητες δεν έπεισαν κανέναν. Υποχρέωση του κράτους είναι η προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των πολιτών του .Τα βάσανα των τόσων ημερών  αναιρούν τα παχιά λόγια και τα ψέματα των κυβερνητικών στελεχών.

    Τα λάθη πληρώνονται. Πάντα. Στο ταμείο των απωλειών εθνικών και των  εντυπώσεων. Οι πρώτες ώρες στην διαχείριση μιας κρίσης είναι πολύ σημαντικές για τα επακόλουθα. Εκεί το κράτος άργησε  και έδειξε την γνώστη προχειρότητα των μεσογειακών  χωρών. Τα ίδια που ζούμε κάθε φορά που κάτι συμβαίνει. Κανένας δεν πηρε το μάθημα του .Δεν υπήρχαν προετοιμασίες και πρόληψη των καιρικών φαινομένων. Τα συμπεράσματα είναι τα ακόλουθα. Μάθαμε να ακούμε προσεκτικά τους μετεωρολόγους και γενικά τους επιστήμονες .Εγκαταλείψαμε την αγαπημένη θέση του ξερόλα. Καταλάβαμε ότι μία φράση  και ένα περιεχόμενο δελτίου έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ζωή και την καθημερινότητά μας. Επίσης νιώσαμε ότι κάποια πράγματα είναι υποχρεωτικά στην πολιτική μας ζωή αν θελουμε να πείσουμε ότι ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα. Όχι κύριε Γεωργιάδη  «τα κυβερνητικά στελέχη μπορούν να μιλάνε με όποιον θέλουν». Το όνομα μας και το κυρός μας δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μοίρα με την καθημερινότητα μας .Προσοχή με ποιους θα κάνουμε παρέα! Μερικοί άνθρωποι λερώνουν και μόνο με την δράση και με παρουσία τους Το μεγαλείο ενός πολιτικού άντρα αποδεικνύεται με τις δηλώσει και την δράση του. Εκεί ο πρωθυπουργός αποδείχθηκε λίγος. Μια συγγνώμη που δεν συνοδεύεται από μία παραίτηση δεν έχει την ίδια βαρύτητα με μία με σειρά παραιτήσεων για λόγους ευθιξίας, επειδή στερείται  ανάληψης  ευθυνών. Η μάχη μιας χώρας  δίνεται με όλο το δυναμικό της και κυρίως με ενωμένους τους πολίτες της. Έχει έννοια η σύνεση και η συνεργασία ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα επειδή διακυβεύεται το μέλλον της. Ποιός θα κερδίσει την μάχη θα το δείξει η ιστορία χωρίς να θρηνούμε θύματα!..

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.