Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 10:27

Η ευρεία νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη κι επόμενη ημέρα

Γράφτηκε από τον
φωτογραφια Απο την τελευταία ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στην Κοζανη φωτογραφια Απο την τελευταία ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στην Κοζανη

του Σπύρου Κουταβά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πέτυχε μια μεγάλη νίκη, που στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ φαινόταν ότι δεν ήταν εξασφαλισμένη.

Είναι κοινώς αποδεκτό πλέον ότι ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που επανεκλέχθηκε με 60% απέναντι στον Χάρη Δούκα που έλαβε 40%, γνωρίζει καλύτερα από όλους τους εσωκομματικούς του ανταγωνιστές το κομματικό ακροατήριο στο απευθύνθηκαν, διατηρεί σημαντικές δυνάμεις σε όλες τις περιφέρεις και ΠΕ της χώρας, με πιο σπουδαίο την κομματική επιρροή του στην νεολαία, όσων μελών και φίλων του κόμματος προσήλθαν στις κάλπες.

Το χθεσινό αποτέλεσμα θέτει κι επισήμως τέλος στο αφήγημα της συνεργασίας δυνάμεων της Κεντροαριστεράς που προωθούσαν υποστηρικτές του Χ. Δούκα και από την άλλη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε εξαρχής και πριν από τις εσωκομματικές εκλογές απορρίψει κάθε τέτοια προοπτική. Εξάλλου την άποψη Ανδρουλάκη ενστερνίζονται και κορυφαία στελέχη του κόμματος που στήριξαν άλλες υποψηφιότητες. Ως εκ τούτου, η στρατηγική που θα επιλέξει το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει ο  άλλος ισοβαρής πυλώνας απέναντι στην ΝΔ, αναβιώνοντας τον διπολισμό και τον δικομματισμό της δεκαετίας του 80 και του 2000. Εξάλλου στο φαντασιακό σημαντικής μερίδας των μελών του είναι οι μνήμες όπου το κόμμα τους κυβερνούσε με ποσοστά  άνω του 40% και  δεν υποχρεωνόταν να δίνει λογαριασμό για τα πειραγμένα του σε κανέναν.  Βέβαια εάν θα το καταφέρει, μετά και την κατάρρευση της οργανωτικής και πολιτικής εικόνας ΣΥΡΙΖΑ,  μένει να το δούμε.  Επιπροσθέτως, εάν δούμε την μεγάλη εικόνα της Ευρώπης τα τελευταία 20 χρόνια είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρούμε προοδευτικούς κομματικούς σχηματισμούς κατά κύριο λόγο κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας να μπορούν να συγκροτούν αυτοδύναμες κυβερνήσεις.  Πάντα χρειάζονται κι ένα συνεργαζόμενο κόμμα για την συγκρότηση του κυβερνητικού μετώπου.

Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο για την αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ στα μάτια της κοινής γνώμης και της διαφορετικότητας του από την ΝΔ, είναι η διαχείριση του χρέους του που αγγίζει τα 450 εκ €. Δεν αντιλέγω ότι ο στόχος που έθεσε αμέσως μετά την εσωκομματική νίκη του ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλαδή «να νικήσουμε την ΝΔ» είναι αναμενόμενος αλλά όταν πάνω από 2,5 εκ πολίτες έχουν χρέη προς τις Τράπεζες και το δημόσιο για τα οποία και το ΠΑΣΟΚ έχει συμβάλλει με την ψήφο του να διεκδικούνται ακόμη και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων η κατάσχεση ατομικών λογαριασμών χρειάζεται κάτι πιο συγκροτημένο κι αξιόπιστο από την πλευρά του ως προς την αποπληρωμή του χρέους του.

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης και το κόμμα του, είναι πολύ πιθανόν το αμέσως επόμενο διάστημα εάν και τυπικά συντελεστεί νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ με ανεξαρτητοποίηση βουλευτών, (γιατί ουσιαστικά η νέα διάσπαση είναι πραγματικότητα), να γίνει κόμμα της Αξιωματικής  αντιπολίτευσης κι ο ίδιος να αντιπαρατίθεται ως αρχηγός της με τον πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό και πολιτικό κύρος στον κ. Ανδρουλάκη και στο κόμμα του που θα αναλάβει αυτό το ρόλο. Εάν ο ίδιος και το κόμμα του θα φανούν ανταξιοι αυτού του δώρου, θα το κρίνουν οι πολίτες στις εκλογές.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η ευρεία νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη κι επόμενη ημέρα