Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2013 12:23

Ανηφοριές κατηφοριές

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Τα λόγια του Ά. Δασκαλόπουλου αλλά κυρίως η φωνή της Ρ. Κουμιώτη  σε κατατοπίζουν για το τι τραβάμε εμείς  σε αυτή την μικρή αλλά περήφανη χώρα που ονομάζεται Ελλάδα. Αναφέρονται στις συναισθηματικές διακυμάνσεις  στα πλαίσια του ερωτικού παιχνιδιού ..

αλλά εμείς το ζούμε από την άποψη των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης. Για  τ' άσπρο πουκάμισο του κυρίου Σαμαρά ανοίγουνε όλες οι ευρωπαϊκές πόρτες.
Μας χαϊδεύουν και τα αυτιά με τα καλά τους λόγια, το πόσο υπάκουοι προχωρούμε στο γκρεμό. Δίπλα μας καταρρέουν Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία αλλά το καλό να λέγεται. Αντέχουμε και υπομένουμε όλα τα δεινά. Μας κρύβουν φυσικά σε πόσα χρόνια  θα φύγουμε από το λάκκο με τα φίδια. Το λιγνό παλικαράκι μας λέει καθημερινά ότι για μας το κάνει. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι μας αγαπάει πάρα πολύ, αλλά το δείχνει σπάνια και με παράξενους τρόπους. Πουλάει τα πάντα μας (έχουμε εξαντλήσει τα ασημικά και τις πορσελάνες) και μαζί με τους άλλους δύο αρχηγούς κομμάτων, ισχυρίζεται ότι θα μας σώσουνε. Δεν φταίνε αυτοί που δεν υπάρχει πιθανότητα να αποπληρωθούν τα χρέη μας και να δούμε  μια άσπρη μέρα. Σίγουρα φταίει η κακή η μοίρα μας. Ο ανάδρομος Ερμής. Ανάποδος χρόνος, δεκατρία φεγγάρια.  Εμείς, σαν άνθρωποι της καθημερινότητας βιώνουμε τις ανηφοριές και τις κατηφοριές της οικογενειακής ζωής, των επαγγελματικών υποχρεώσεων και των οικονομικών εκκρεμοτήτων πλησιάζοντας επικίνδυνα το επίπεδο της τρέλας.

Καθημερινά ακούμε για καινούργια μέτρα και νοιώθουμε μια θηλιά να σφίγγει γύρω από το λαιμό μας. Φτάσαμε να μην απορούμε για τίποτα ξερνώντας ότι κανείς δεν μας ρωτάει. Μας την έχουνε στημένη από όλες τις μεριές. Θα μας πάρουνε και τα λίγα που μας έμειναν μετά από τόσες περικοπές μισθών και συντάξεων. Η νευρικότητα της κυβέρνησης εκφράζεται με τις σπαστικές κινήσεις στο φορολογικό. Η αγωνία της επιβίωσης κάνει το κύριο Βενιζέλο και Κουβέλη να ταλαντεύονται σε ότι αφορά στο αντιρατσιστικό νόμο. Λένε και ξελένε για να αποφύγουνε τα χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Μέσα στην αναμπουμπούλα ο λύκος, - παρντόν η Χρυσή Αυγή - υπερθεματίζει με την αγάπη της για την μάνα πατρίδα αλλά κρατεί κρυφά τις λύσεις στο οικονομικό. Χεράκι, χεράκι με την Νέα Δημοκρατία  χαράζει μια γραμμή μίσους ενάντια στους μετανάστες αμελώντας τις υποχρεώσεις που έχουμε στα πλαίσια  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τα λίγα καλά της κρίσης που περνάμε σαν χώρα και σαν λαό είναι το ότι βρήκαμε στην φιλία και στην τέχνη  την γιατρειά μας. Τις ανηφοριές και τις κατηφοριές τις βιώνουμε κοντά στους δικούς μας ανθρώπους. Ενωμένοι  στην ανάγκη και την συμπαράσταση μάθαμε να βλέπουμε τους δίπλα μας .Μας ενώνει η κρίση και η ανθρωπιά μας. Παρακολουθούμε παραστάσεις όπου οι ηθοποιοί είναι απλήρωτοι και όμως διαπρέπουν. Τις ανηφοριές και τις κατηφοριές θα τις ζήσει η κυβέρνηση μας όταν θα έρθουν οι εκλογές. Θα καταλάβει ότι αντιδράμε  και εκτιμάμε ποιος πράγματι πονάει τον τόπο του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαϊος 2013 12:31
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.