Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 23:26

ΑΛΛΟ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ, ΑΛΛΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Γράφτηκε από την

Tης Δήμητρας Σωτηριάδου

Η δημόσια τηλεόραση ήταν και είναι το μοναδικό τηλεοπτικό μέσον που στα χρόνια των μνημονίων φιλοξενεί στις εκπομπές της και την άλλη όψη.


Την άλλη όψη που επί τρία χρόνια τα ιδιωτικά μέσα και πολλές εφημερίδες επιχειρηματιών τάχθηκαν με την κατοχική τρόικα και επέβαλαν με το ζόρι τη θέση τους,βαφτίζοντας το τραπεζικό χρέος ως δημόσιο.
Ναι μπορεί να υπήρξε και να υπάρχει σπατάλη στο μεγάλο δημόσιο οργανισμό.
Εάν θέλουν μπορούν να τη συμμαζέψουν.
Το κλείσιμο όμως της δημόσιας τηλεόρασης επιφέρει κινδύνους σε μια περίοδο που θα μπει στη χώρα η ταφόπλακα των μέτρων των μνημονίων.
Το κόστος το πολιτικό, πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι δε θα είναι μεγάλο, γιατί στα μάτια των πολιτών το χαράτσι της ΕΡΤ και η σπατάλη είναι αδικαιολόγητα.
Μην ξεχνάμε όμως ότι με την εκποίηση της ΕΡΤ, εκποιείται και η ιστορία της χώρας που είναι μαζεμένη στα αρχεία της δημόσιας φωνής.
Τη φωνή των πολιτών στην Αθήνα και την περιφέρεια θέλουν να κλείσουν, τώρα που θα ετοιμάζονται για τα χειρότερα.
Στο ύψος της όμως έπρεπε να είχε σταθεί ήδη και η ένωση συντακτών -ΕΣΗΕΑ -και όχι να τρέχει πίσω από τις έξαφνες εξελίξεις,λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της.
Τρία χρόνια η Ένωση Συντακτών, μόνο βραβεία που δεν έδωσε στην μονόπλευρη φωνή των ιδιωτικών ΜΜΕ που επέβαλαν τα μνημόνια.
Δημοσιογράφοι, φερέφωνα της τρόικας,δημοσιογράφοι - πολιτικοί που υπέγραψαν τα μνημόνια, προσπαθούν και τώρα με φασιστικούς τρόπους να επιβληθούν στην κοινωνία.
Κλείνοντας τη δημόσια τηλεόραση και αφήνοντας να οργώνουν τη χώρα τα ιδιωτικά κανάλια - χωρίς άδειες ακόμα- και χωρίς να ασκούν έλεγχο στην εξουσία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 23:32
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.