Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 20:09

Χρονιές παραπληροφόρησης

Γράφτηκε από την

της Δήμητρας Σωτηριάδου

Πόσο ελεύθερη είναι η φωνή και η πένα των δημοσιογράφων; Φαίνεται από το πόσο ελέγχουν και στριμώχνουν την κάθε

μορφή εξουσίας στην υπηρεσία της κοινής γνώμης.
Στην " Ελευθεροτυπία" διαβάζω .....δεκαπέντε θέσεις κάτω από την περσινή κατάταξη βρίσκεται η Ελλάδα στη λίστα της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» , στην ετήσια έρευνα για την ελευθερία του Τύπου, χάρη και στο μαύρο στη ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 180 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 99η θέση το 2014 ενώ πέρυσι ήταν στην 84η.
Η ελευθερία του τύπου όπως φαίνεται,δεν υποχωρεί μόνο σε χώρες όπου ξέσπασαν ένοπλες συρράξεις...
Υποχωρεί και σε χώρες που επιχειρηματίες κινούν τα νήματα προς όφελός τους και αντικαθιστούν τους δημοσιογράφους σε υπαλλήλους τους.Η ελίτ του χρήματος,έχει μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε διεκπεραιωτές και αυτό αποκαλύφθηκε το 2010,όταν επέβαλαν στη χώρα τα μνημόνια για χάρη της τρόικας.Οι νόμοι του Συντάγματος έγιναν κουρελόχαρτα και εάν υπήρχε ελεύθερη φωνή και ελεύθερη πένα δημοσιογράφων τότε η χώρα δεν θα επέλεγε το μονόδρομο προς την κόλαση.
Επιχειρηματίες δυστυχώς αντικαθιστούν και πολιτικούς ραμμένους στα μέτρα τους,και κυβερνήσεις...

Ειδικά για την Ελλάδα, τονίζεται (όπως διαβάζω στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) ότι υπήρξε σημείο καμπή στην ιστορία των Μέσων Ενημέρωσης ο Ιούνιος του 2013 όταν "ο πρωθυπουργός, στον αγώνα για την μείωση των δαπανών και υπό την πίεση της τρόικας πήρε την άνευ προηγουμένου απόφαση για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει την ΕΡΤ, τα τέσσερα τηλεοπτικά δίκτυα και τους πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς". Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι μετά από διεθνείς πιέσεις, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακοινώσει τη δημιουργία νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Η χώρα βέβαια όπως γνωρίζουμε δεν είναι ελεύθερη,με τους δικούς της νόμους και τους φορείς της.Η τρόικα προσπαθεί να φτιάξει κράτος με τους δικούς της όρους .
Την ίδια ώρα που το μυαλό μου τριγυρνά στην παραπληροφόρηση των καθεστωτικών ΜΜΕ,βάσει εντολών της συγκυβέρνησης Ευάγγελου Σαμαρά,έρχεται η είδηση μέσω fb.
"Υποχρέωσαν την δημοσιογράφο Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, να πάει στην ΓΑΔΑ, οπου της ζητήθηκε να κατεβάσει ανάρτηση είδησης από ιστολόγιο, σχετικά με τη φύλαξη στόχων από βατραχανθρώπους του Λιμενικού. Η Πόπη Χριστοδουλίδου απειλήθηκε ανοιχτά, ότι αν δεν κατεβάσει την είδηση, θα παραπεμφθεί στα ποινικά δικαστήρια. Η ενοχλητική είδηση αφορούσε τη χρήση του Λιμενικού σώματος σε αποστολές φρούρησης πέρα από τις μέχρι τώρα αρμοδιότητές του (φυλακές κλπ.)..... Έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν δημοσιογράφο της οποίας οι πηγές είναι η... Εφημερίδα της Κυβέρνησης, λες και πρόκειται για κρατικό μυστικό, ό,τι δημοσιεύεται εκεί".
Καταλύεται ή όχι κάθε ελευθερία;;;;;;
Εννοείται ότι είμαστε με όσες "ελεύθερες" δημοσιογραφικές φωνές υπάρχουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 20:23
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.