Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 08:59

Τα κουμπωμένα μανίκια η αλλιώς το ράσο δεν κάνει τον παπά!

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Τα βλέπεις σε όλες τις επίσημες συναντήσεις των μεγάλων ανθρώπων. Των εκπροσώπων του λαού.To Dress Code ή το Savoir Vivre αν θέλετε επιβάλει όταν λέγονται σοβαρά και ουσιαστικά,

για την πορεία του έθνους, πράγματα οι άνδρες να φοράνε κοστούμια και τα πουκάμισά τους να είναι κουμπωμένα. Επίσης αν είναι γυναίκες ,το σακάκι ή το φόρεμα που φοράνε, να είναι κουμπωμένο μέχρι το λαιμό .Να μην εξωτερικεύουν καμιά θηλυκότητα (δεν αρμόζει σε γυναίκα πολιτικό )και να μην αφήσουν περιθώρια χλευασμού ή ειρωνείας για τους παρόντες ή τους τηλεθεατές. Το ζήσαμε και στην Ελληνική Βουλή αυτό.Τα παραδείγματα ποικίλουν και φυσικά πρώτη και καλύτερη είναι η κυρία Μέρκελ με τα 34 άχαρα σακάκια της (ίδιο μοντέλο διαφορετικό χρώμα)στο ίδιο ατσούμπαλο σώμα που εκμηδενίζουν την ελάχιστη θηλυκότητα που αυτή η γυναίκα διαθέτει. Η κυρία Λαγκάρντ είναι εξίσου μία άχαρη γυναίκα αλλά έξυπνη και εκμεταλλεύεται την γαλλική φινέτσα τονίζοντας με διάφορες εσάρπες (πάντα Hermes) τα πανάκριβα κοστούμια της. Η ρωσίδα αθλήτρια που κέρδισε εχθές στο Σότσι ,στον αγώνα του πατινάζ ταχύτητας, από την χαρά της νίκης, ξέχασε το επίσημο των ολυμπιακών αγόνων και άθελα έδειξε το πλούσιο στήθος της για λίγα λεπτά.

Το έναυσμα για τις ενδυματολογικές επιλογές των πολιτικών ξεκίνησε από την μεγάλη φωτογραφία του κυρίου Ολάντ και του κυρίου Ομπάμα όπου ο ένας είναι με κοστούμι(σοβαρός γάλλος πολιτικός) και ο άλλος έτοιμος να προσφέρει την εργασία του με μαζεμένα μανίκια (αθλητικός και άνετος αμερικανός πολιτικός) το 2012 στο Camp David.Το μήνυμα σαφέστατο, καλός μας ήρθες θα συζητήσουμε αλλά όχι πολύ σοβαρά. Τώρα που οι ΗΠΑ χρωστάνε 13 τρις και η Γαλλία επίσης και οι δύο άνδρες είναι με κοστούμια και με πολύ σοβαρό ύφος .Το γεύμα στο Λευκό Οίκο χλευάζεται από τους γάλλους αλλά αυτό που όλοι παρατηρούν είναι ότι ο ένας ήρθε να ζητήσει βοήθεια (σε επίπεδο προσωπικό, οικονομικό, και κυρίως των επενδύσεων) και ότι ο άλλος ακουμπάει πάνω σε αυτή την επίσκεψη για να αυξήσει την δημοτικότητά του αφού μέσα στο Κογκρέσο δεν περνάει καλά και δεν τον αφήνουν να περάσει τίποτα. Η βόλτα με το αεροπλάνο τόνισε την ΄΄άνεση΄΄ τους αλλά δεν κορόιδεψε κανέναν. Ο Ολάντ δεν είναι χαζός αυτό που τον καίει είναι η κρίση και το φαλιμέντο και δεν είναι καθόλου τυχαία η βόλτα στο Silicon Valley(η φορολόγηση των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά και τα λογισμικά φτάνει μέχρι και 75% στην Γαλλία).Πολλοί σχολιάζουν ότι ένοιωσε μειωμένος και απαρχαιωμένος όταν αντίκρισε τα τελευταία επιτεύγματα των αμερικάνων στο συγκεκριμένο τομέα.

Το ράσο δεν κάνει τον παπά! Τα κουμπωμένα μανίκια είναι και θέμα προσωπικής επιλογής κάποιου να δείξει διαφορετικά από αυτόν που είναι στην πραγματικότητα. Θυμάστε τον κύριο Παπανδρέου πως με μαζεμένα μανίκια σκούπισε το πάτωμα σε ένα στάδιο για να υπενθυμίσει σε μερικούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ ότι είναι απλώς άνθρωπος και ότι το κόμμα χρειάζεται και εργάτες καθαρισμού και όχι μόνο υπαλλήλους; Ωραία η θεωρία αλλά τα πάει χάλια στην εφαρμογή. Η μετέπειτα πολιτική του καριέρα επιβεβαίωσε την μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε αυτά που είπε και αυτά που έκανε. Δεν θυμάμαι να έχω δει τον κύριο Βενιζέλου να κάνει τέτοιες επιλογές.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 09:05
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.