Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 12:14

Αχ ρε γλέντια!

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και αφιερώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο θέμα σχετικό με την Υγεία για να ευαισθητοποιήσει

και να θέση σε εγρήγορση , κοινό και ειδικούς, για την καλύτερη δυνατή θωράκιση της ατομικής και δημόσιας υγείας. Την Δευτέρα η ΄΄γιορτή΄ της Υγείας εστιάζεται στις μολυσματικές νόσους που μεταδίδονται στους ανθρώπους μέσω διαβιβαστών-φορέων παθογόνων μικροοργανισμών( κουνούπια, σκνίπες, κοριοί , τσιμπούρια , σαλιγκάρια). Τα τελευταία χρόνια μέσω ορισμένων διαβιβαστών, κυρίως κουνουπιών, πολλές μολυσματικές νόσοι (ελονοσία, Δάγγειος πυρετός και άλλες) άρχισαν να εμφανίζονται και να προκαλούν προβλήματα σε χώρες όπου μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστες.

Στην Ελλάδα μας τι γίνεται; Ποια είναι τα πραγματικά τσιμπούρια που μας αρρωσταίνουν; Από πού μας έρχονται τόσα κουνούπια που μας τσιμπάνε και μας κρεβατώνουν; Οι κοριοί είναι παρασιτικά έντομα της οικογενείας Cimicid και τρέφονται αποκλειστικά με αίμα. Ο όρος συνήθως αναφέρεται σε μέλη του γένους Cimex των οποίων το Cimex lectularius, ο κοινός κοριός, είναι και το πιο γνωστό, δεδομένου ότι προτιμά να τρέφετε με αίμα από θερμά σώματα.. Τσιμπάν την νύχτα, σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους. Καταναλώνουν μέχρι 6 φορές το βάρος τους σε αίμα. Μία ένδειξη ότι υπάρχουν κοριοί στον χώρο είναι τα πολλά μικρά τσιμπήματα που αφήνουν στη σειρά πάνω στην επιφάνεια του δέρματος μας δημιουργώντας μια γραμμή, αλλά και οι μικρές κηλίδες αίματος στα σεντόνια μας. Ξένης ή ελληνικής προέλευσης κάνουν μεγάλη ζημιά και υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης τους. Για τους άψυχους κοριούς (παρακολούθησης) δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Είναι ηχητικής παρακολούθησης ,καταγραφής βίντεο, ήχου, φωτογραφιών. Υπάρχει ακόμα και πολύπριζο ηχητικής παρακολούθησης χώρου. Δικοί μας είναι αυτοί που τα χρησιμοποιούν; Ποιός ξένος ενδιαφέρεται για μια χώρα που βουλιάζει στην κρίση και την διαφθορά; Δεν είναι δική μας παραγωγή και η διακίνηση αυτών γίνεται με κρυφές και ανοικτές διαδικασίες. Καθοδηγούμενη χρήση με συγκεκριμένους στόχους με άμεσα και απώτερα αποτελέσματα Παράνομοι κοριοί αλλά το καλό να λέγεται κάνουν ..ένα δέρμα ! Αποτελεί κακούργημα η χρήση τους αλλά τα σημάδια στο δέρμα μένουν για μήνες και χρόνια και το αίμα λερώνει το λευκό και αμόλυντο σεντόνι της ζωής μας.

Την Δευτέρα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αφιερωμένη στις μολυσματικές νόσους. Μία ημέρα ενάντια στους ζωντανούς κοριούς. Με τους τεχνητούς κοριούς που μας ρουφάνε το αίμα τι γίνεται; Οι άμεσα εμπλεκόμενοι θέλουν να απαξιωθεί το γεγονός για να συνεχιστεί η κατρακύλα και να ΄΄ σώσουν ΄΄ την χώρα. Οι αποκαλύψεις για πολιτικά ΄΄γλέντια΄΄ και μηχανορραφίες δεν θα ταρακουνήσουν καμία καρέκλα; Δεν θα διερευνηθεί καθόλου το περιεχόμενο των συνομιλιών( το μείζων θέμα) και η βρωμιά; Τίθεται η όχι το θέμα μόλυνσης της πολιτικής ζωής του τόπου; Η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί μόνο με το σκέλος των υποκλοπών; Ακούμε και κάτι γελοίες εξηγήσεις. Τίποτα δεν είναι αυταπόδεικτο !Το ξέραμε ότι μερικοί πολιτικοί λειτουργούν μόνο έτσι; Κράτος εν κράτη η ήξερε ο πρωθυπουργός; Υποκλοπή στοιχείων, παράνομη χρήση αλλά βουλιάζει ο τόπος της πολιτικής από την χρήση των κοριών και όχι από την καθοδηγούμενη καταστροφή και την απαξίωση της δημοκρατίας; Με το πρόσχημα της σταθερότητας θα υποτιμηθούν τα ευρήματα της συνομιλίας; Εδώ και παντού γίνονται υποκλοπές και δεν υπάρχει προστασία ούτε για τα διψήφια τηλέφωνα της κυβέρνησης. Ξεχνάει κανείς ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν στενά όλη την Ευρώπη εμείς θα μέναμε απέξω; Πάντα μα πάντα κρατούσαμε επιφυλάξεις για την στιγμή που βγαίνουν στην επιφάνεια τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη έλεγε ο Ιπποκράτης. Πώς θα αποκτήσουμε την περίφημη διαφάνεια των πολιτικών συναλλαγών; Ποιός θα απαγορεύσει την χρήση των κοριών; Ποιος θα μας προστατεύει από τις ασθένειες που μεταφέρουν οι κοριοί όπως η διαφθορά, η φτώχια, η ανεργία, η ανασφάλεια και ο αφανισμός;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 12:17
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.