Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 09:08

Πρέπει να κρατήσετε γερά (il faut tenir…)

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπουλου

Πολλοί γάλλοι όταν ακούνε ότι είμαι από την Ελλάδα ρωτούν αμέσως πως τα πάμε και γενικά πως θα βγούμε από την κρίση.

Πολλοί πιστεύουν ότι θα επιβαρυνθούν με 700 ευρώ ,ο κάθε φορολογούμενος γάλλος για να σωθεί η Ελλάδα από την κρίση. Σκόπιμη προπαγάνδα; Η Γαλλία ανησυχεί πολύ για την Ελλάδα μας. Καθημερινά ,στα κανάλια ,μαζεύονται πολιτικοί και δημοσιογράφοι που αναλύουν και προτείνουν λύσεις για την Ελλάδα μας. Οι περισσότεροι πιστευτούν ότι θα συμβιβαστούμε και θα υποκύψουμε στην αλυγισιά της Μέρκελ. Βασικά αντιδράνε όπως και οι δικοί μας δημοσιογράφοι που είναι ξερόλες και ώρες ώρες θυμίζουν την παροιμία με τους δύο γαιδάρους που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα. Ενθουσιάστηκαν με την αλλαγή της κυβέρνησης αλλά είναι σκεπτικοί και απαισιόδοξοι σε ότι αφορά το μέλλον της φτωχής μας χώρας. Ο λόγος είναι ότι στην χώρα τους λόγω πολιτικής ασυμφωνίας η κερδισμένη είναι η κυρία Μαρί Λεπέν. Αυτό όμως που τους διακρίνει είναι ότι οι συζητήσεις τους μπορεί να ΄΄ζεσταίνονται΄΄ και να παίρνουν φωτιά αλλά δεν ξεπερνούν τα όρια και δεν αποκτούνε την μορφή προσωπικής επίθεσης. Πολιτικός πολιτισμός άσχετα αν τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν παροδικά.

Ιl faut tenir ...Τα λόγια της γραμματέας της εκκλησίας Saint Louis en L΄Ile στο νησί Saint Louis ,στην καρδιά του Παρισιού, έκρυβαν μια ειλικρινή ανησυχία. Είχα ανακαλύψει την μοναδική καθολική εκκλησία στην Γαλλία στην οποία ,σε περίοπτη θέση ,υπήρχε μία (miracouleuse) θαυματουργή βυζαντινή εικόνα του XV αιώνα με την Παναγιά Βρεφοκρατούσα και τον μικρό Χριστό (l'icone de Notre Dame du Perpetuel secours) να κοιτάζει ερευνητικά τους αρχάγγελους Γαβριήλ και Μιχαήλ. Κάποτε στην θέση αυτής της εκκλησίας υπήρχε μία μικρή εκκλησία αφιερωμένη στον βασιλιά Λούί IX (1227-1270)με αγελάδες και άχυρα όπου ένας μοναχός συγκέντρωνε τους πιστούς. Εκεί προσκυνούσανε οι ιππότες πριν να αναχωρήσουν για τα ιεροσύλημα Η πρώτη προσπάθεια ανέγερσης έγινε το 1679 και η τελική μορφή πήρε το 1792.Η προτροπή της γριάς και η ευαισθησία της απέναντι σε μία χώρα διαφορετικής θρησκείας με συγκίνησε ιδιαίτερα. Ευτυχώς παντού υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησία και συναισθηματία αλληλεγγύης..

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 09:12
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.