Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 08:56

Κάλιο αργά παρά ποτέ η αλλιώς ποιός πληρώνει εδώ;

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Κάποτε ήμασταν χουβαρντάδες. Μας φαινόταν αυτονόητο να κερνάμε και να μας κερνάνε. Ήμασταν υπέροχοι επειδή ήμασταν Έλληνες με ηθικές αξίες,

με ιστορία και ένδοξο παρελθόν. Ζούσαμε πολύ έντονο το παρόν μας. Όλα στο τραπέζι. Μια ζωή την έχουμε και θα την γλεντήσουμε. Τώρα και όχι αύριο. Κυμπάριδες και με αρχές φιλοξενίας καλούσαμε συχνά κόσμο σπίτι μας. Οι ξένοι είχανε μάθει τα χούγια μας και ερχόντουσαν συχνά. Για συρτάκι, τσάμπα φαί και σπίτι. Κάναμε τραπέζια σε τακτική βάση. Δεν ελέγχαμε τους απρόσκλητούς. Τους αφήναμε να ΄΄ χορτάσουν ΄΄ από τα δικά μας επειδή τους λυπόμασταν. Τους καημένους! Δεν κοιτούσαμε πολύ το τι και το πώς. Πιστεύαμε ακράδαντα ότι όλα θα πάνε καλά και ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει μόνο ευχάριστης εκπλήξεις. Βαλκάνιοι ναι μεν αλλά δεν εξαντλούσαμε την εξυπνάδα μας για να εμβαθύνουμε τις λεπτομέρειες των συναλλαγών μας, απαξιούσαμε τις ύπουλες και πονηρές κινήσεις των εθνοσωτήρων και των ξένων φίλων μας, Τα μικρά γράμματα δεν τα διαβάζαμε. Δεν ρωτούσαμε ποιός θα πληρώσει επειδή εμείς πάντα κερνούσαμε. Μεγάλη καρδιά μεγάλη και η τσέπη μας άσχετα που δεν ήταν πάντα γεμάτη.

Τώρα αλλάξανε πολύ τα πράγματα. Τώρα μόλις βλέπουμε κάτι παράξενο ρωτάμε ποιός πληρώνει εδώ; Πονηρευτήκαμε και ας είναι λίγο αργά. Τώρα ξέρουμε ότι ο λογαριασμός έρχεται πάντα στην πόρτα μας. Εμείς ήμαστε οι καημένοι. Την τσέπη μας την έχουμε κλειστή ή την γεμίσαμε με καβούρια για αφύπνιση. Μόλις ξεχνιόμαστε και βάζουμε το χέρι για να κεράσουμε ΄΄ πονάμε ΄΄ και βάζουμε μυαλό. Μας γελάσανε επειδή μας είχαν δεδομένους. Μικρή χώρα και οι πολιτικοί μας με μεγάλη άγνοια για τα καμώματα των ξένων. Εμείς τώρα χρωστάμε και αδυνατούμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας που συσσωρευτήκαν τα τόσα χρόνια που ήμασταν απλόχεροι και χουβαρντάδες. Ήμασταν τόσο χαζοί; Δεν προσέξαμε την διαφθορά των πολιτικών μας; Για τι δεν υπολογίσαμε ότι οι ΄΄σωτήρες΄΄ μας θα κοιτάξουν πρωτίστως την τσέπη τους και μετά τα οικονομικά της μάνας Ελλάς ; Μας την φέρανε μπαμπέσικα; Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα; Κάλιο αργά παρά ποτέ; Η σοφία των παροιμιών μας περιγράφουν καλύτερα την κατάσταση μας.

Τώρα ήμαστε νοικοκύρηδες! Με θετική ενέργεια και με πολλά παράπονα για χειρισμούς που προηγήθηκαν από άλλους αλλά γίνανε ΄΄ για το καλό μας΄΄ Τώρα αναλογιζόμαστε ποιός ΄΄ πλήρωσε ΄΄ μέχρι τώρα τα ΄΄λάθη΄΄ των τελευταίων 40 ετών. Τώρα ήμαστε προνοητικοί και χιλιάδες φορές πιο προσεχτικοί! Διεκδικούμε τον σεβασμό απέναντι μας ,την αξιοπρέπεια μας και κυρίως την τιμιότητα στις συμφωνίες με τους δανειστές μας. Και ελέγχουμε και συμμαζευόμαστε. Κομμένα τα κεράσματα και τα τζάμπα γεύματα.

Κερνάμε μόνο αυτούς που μας κερνάνε και αυτοί. Η φιλοξενία μας περιορίστηκε πολύ. Δεν προσφέρουμε ασυζήτητα το σπίτι και την καρδιά μας. Χορτάσαμε τα ΄΄θα΄΄ και τα δήθεν. Μπουχτίσαμε στις ΄΄φιλικές ΄΄ συμπεριφορές, τα καλά κλίματα και τα ύπουλα μαχαιρώματα από πίσω. Βαρεθήκαμε τον χλευασμό των δανειστών μας που χρωστάνε τριπλάσια από εμάς αλλά δηλώνουν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους χαζούς έλληνες. Επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές μας και προσέχουμε πολύ τις λεπτομέρειες των συμφωνιών. Κάλιο αργά παρά ποτέ! Δεν χαριζόμαστε και δεν χαρίζουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 09:00
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.