Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 09:48

Τέσσερα γαϊδούρια μαλώνανε ....

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 Έβγα έξω και διαπομπεύσου μείνε μέσα και γιατρέψου (λαϊκή σοφία) 

Ο κάθε άνθρωπος έχει μια δική του λογική. Μία δική του αντίληψη. Έναν τρόπο να ξεχωρίσει το τι είναι σημαντικό και τι είναι ασήμαντο.

Για την δική του ασήμαντη .Ζωή. Στην Ελλάδα όμως σχεδόν όλοι οι πολίτες είναι εθισμένοι στην πολιτική. Μπορεί να πεινάει. Μπορεί να διψάει. Μπορεί να αρρωστήσει. Το αγαπημένο αντικείμενο συζήτησης είναι και θα παραμείνει η πολιτική. Πρώτα στον ελλαδικό χώρο. Δεύτερο στις ΗΠΑ και μετά στις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Κάτι Ευρώπες και Αφρικές. Τίποτα δεν τον παραξενεύει.

Πάντα ξέρει, ο έλληνας τι γίνεται στο διπλανό μαντρί. Πάντα κοιτάζει καχύποπτα ένα πολιτικό κείμενο και αναμοχλεύει θεωρίες συνομωσίας, σχέδια δράσης και ύποπτες κινήσεις των πολιτικών. Πάντα θα βρεθεί ένας γνωστός που να του εκμυστηρεύεται χρυσές πληροφορίες από το πολιτικό στρατόπεδο. Π.Χ. όλοι οι έλληνες έχουν καταλάβει ότι η τελική λογική της Τουρκίας ήταν τα ανταλλάγματα. Για να αποσπάσει δικαιώματα και προνόμια στην ΕΕ, ξελάσκαρε τα υδάτινα και χερσαία σύνορα πέρασα μιλιούνια πρόσφυγες και κατακλύσανε από την Ελλάδα την Ευρώπη. Θέλανε κάτι παραπάνω στα χορικά ύδατα με συχνές βόλτες στα ελληνικά νησιά και επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στην ΕΕ αλλά δεν ....τους έκατσε!.

Και ενώ ο κόσμος καίγεται και προβληματίζεται, πως να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα και τις μεταρρυθμίσεις, στην ΝΔ αδελφές και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια. Αρχικά ήταν 16 μετά γίνανε 9 και τελικά μείνανε 4. οι μνηστήρες. Άξιοι! Φρέσκοι, άψογοι, αλαζόνες με έντονο ναρκισσισμό. Με ανοικτές ή κρυφές μεθόδους κυνηγάνε την δόξα. Με όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Ονειρεύονται. Την ηγεσία. Κανείς δεν προβληματίζεται για την πραγματική αιτία της ήττας στις εκλογές του 2015.Σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Η μετεκλογική συρρίκνωση δεν τους έστειλε κανένα μήνυμα; Πώς οπαδοί και στρατευμένα μέλη τους φύγανε στο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα μέρη; Δεν εμβαθύνουν και δεν μεθοδεύουν την ανάλυση του προγράμματος οι τέσσερις αλλά επιμένουν στα σωματικά τους προτερήματα (ύψος)και στην ηλικιακή υπεροχή(νιάτα).Με αυτά τα κριτήρια ο κρυφός συνάμα και σοφός γαλάζιος παίκτης δεν θα έπαιρνε σειρά. Παχύς και πενήντα εννέα ετών ο Κ. Καραμανλής. Πως θα φτουρούσε η υποψηφιότητα του; Τι δεν πήγε καλά και η σούπα της αρνητικής διαφήμισης χάλασε τα ποσοστά; Για τι επιμένανε στην ίδια τακτική αφού όχι μόνο δεν προσέλκυσε τα πλήθη προς την γαλάζια γενιά αλλά τους απώθησε;

Έβγα έξω και διαπομπεύσου ή μείνε μέσα και γιατρέψου λένε οι σοφοί και κάτι ξέρουν. Γίνε πρώτα καλά και μετά βγάλε τα άπλυτα σου σε κοινή θέα. Τα τέσσερα γαϊδούρια μαλώνουν στο ξένο αχυρώνα και η πορεία του κόμματος προμηνύεται πτωτική αφού χάνει την επαφή με την λαϊκή βάση. Δηλαδή για όλα τα κακά φταίει μόνο ο Τσίπρας; "Κινδυνεύουμε να πάμε στην κάλπη 22ας Νοεμβρίου και να μην έχουν ακούσει οι πολίτες καθόλου τις θέσεις μας να μάς δει ο κόσμος, να μάς κρίνει και να μάς συγκρίνει λέει ο Α .Γεωργιάδης. Δεν ξέρει ότι σε μία δημοσκόπηση στο διαδίκτυο το 73,5% δεν θα παρακολουθήσει το ντιμπέιτ ανάμεσα στους φιλόδοξους μνηστήρες της ΝΔ.;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 09:53
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.