Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 08:38

Ένοχη σιωπή η αλλιώς η βία γεννάει βία

Γράφτηκε από την

      της  ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Η βία γεννάει βία και ο κύκλος του αίματος ξαναγράφεται. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ο ανθρώπινος πόνος είναι μεγάλος

από και τις δύο πλευρές του μετώπου. Είναι πολύ θλιβερά όλα αυτά που έχουν συμβεί στο αγαπημένο μου Παρίσι και δεν είναι τυχαία η επιλογή των μη φρουρούμενων στόχων. Οι γάλοι είχαν πληροφορίες, παρακολουθούσανε αλλά δεν υπολόγισαν την αγριότητα και τον συντονισμό πολλαπλών τρομοκρατικών χτυπημάτων. Οι αθώοι νέοι που σκοτώθηκαν στο χώρο της συναυλίας δεν είχαν ,επιφανειακά, καμία σχέση με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Συρία. Η ανάλυση όμως ,σε βάθος, θα αποδείξει ότι η Γαλλία, οι ΗΠΑ   όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ήταν αμέτοχες στο φόνο. Οι νέοι πλήρωσαν τα αμαρτήματα των γονέων και των κυβερνόντων  τους. Κρυφά η φανερά, άμεσα ή έμμεσα, οι γάλλοι βοήθησαν και στήριξαν αυτό τον τετραετή πόλεμο. Οι δυτικοί κέρδισαν τροφοδοτώντας διχόνοιες και εμφυλίους. Δεν είναι θρησκευτικός πόλεμος αλλά πόλεμος των συμφερόντων αλλά ποιές θα είναι οι πραγματικές επιπτώσεις σε πολιτισμικό επίπεδο στην  Γαλλία. Το παράδειγμα του κατεστραμμένου Ιράκ έπεισε τους καιροσκόπους ότι μπορούν να βάλουν  χέρι και όπλα για να βγάλουν πολλά κέρδη. Ποιός θα τους σταματήσει; Και εκεί ,στην Συρία, σκοτώθηκαν κυρίως νέοι και εκεί κλείσανε σπίτια. Ο Kamikazi (πολεμιστής αυτοκτονίας)  είναι ένας μεγάλος θρησκευτικός ήρωες στα μάτια των γονέων τους άσχετα αν παίρνει μαζί του πολλούς αθώους. Πόσο  διαφορετικά ηχεί το AlachAkbar (ένας είναι ο Θεός) όταν προσεύχεσαι ,μόνος σου  ,σαν καλός μουσουλμάνος από το όταν είσαι ζωσμένος με πυρομαχικά και παίρνεις στο λαιμό σου και άοπλο πληθυσμό.

     Μέσα σε μία συνεχιζόμενη πτώση της δημοτικότητάς του ο  πρόεδρος  Hollande   (η Μ. Λεπέν της ακροδεξιάς έχει 26%  δημοτικότητα)συμπεριφέρεται σαν ο μέγας  άρχοντας του παιχνιδιού. Αυτός έχει κάνει ,αυτός σκέφτηκε και μόνο αυτός διαχειρίζεται και όχι η κυβέρνηση του. Η Γαλλία έχει καταγράψει στο ιστορικό της  πολλές εισβολές σε ξένες χώρες .Στην δική του χώρα πλησιάζουν οι εκλογές και η ακροδεξιά αύξησε ανησυχητικά τα ποσοστά δημοτικότητάς της. Ο κίνδυνος ΄΄το παιχνίδι΄΄ παίζεται  από  μέσα και όχι από έξω! Γάλλοι  υπήκοοι ,όπως και άγγλοι υπήκοοι, στρατολογούνται και φεύγουν κατά εκατοντάδες για να ενταχτούν στις γραμμές των Jihad  και ISISκαι γυρίζουν πίσω κρατώντας ένα μαχαίρι, για τον ιερό πόλεμο, στις αποσκευές τους. Ελάχιστα είναι τα άτομα που προέρχονται από τις μεταναστευτικές ροές που πνίγονται στην Μεσόγειο.

     Ένοχη η σιωπή  των γάλλων κυβερνόντων  που ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα ονόματα των θυμάτων. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης(σαν αυτή που βίωσαν οι ΗΠΑ μετά τις 11 Σεπτεμβρίου) θα παραταθεί μέχρι την Πέμπτη αλλά θα ωφελήσει; πόσο θα κρύβονται στα σπίτια τους οι τρομαγμένοι  γάλλοι. Η καρδιά της Γαλλίας έζησε στιγμές φρίκης, πανικού, φόβου και συναισθημάτων που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουνΚανείς(επώνυμος η ανώνυμος) δεν βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για τον άδικο χαμό 126 ανθρώπων όπως τότε που η επίθεση ήταν εστιασμένη σε μία ομάδα δημοσιογράφων. Δεν εκδηλώνεται ο λαός επειδή υπακούει στον πρόεδρο της η επειδή περιμένει την συνέχεια; Η βία γεννάει βία και ο  εφιάλτης δεν θα φύγει εν μία νυκτί. !

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 08:42
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Άνοιξη στην Argentina Το δέντρο »