Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016 07:53

Εσύ ! και οι. . άλλοι

Γράφτηκε από την
οι πρόσφυγες παρακολουθούν τα νέα στο αραβοφωνο δίκτυο οι πρόσφυγες παρακολουθούν τα νέα στο αραβοφωνο δίκτυο

 της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν  είναι  το  εγώ   μα  το μαζί είναι το σπουδαίο Γ. Νέγκα

     Ζούμε δύσκολες καταστάσεις. Η χώρα μας βρίσκεται γεωγραφικά και πολιτικά μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην  έχει

επηρεαστεί. Που να μην επεξεργάζεται, στο υποσυνείδητο του, για τι και πώς. Ποιός φταίει; Ποιός δεν ήταν εντάξει με εμάς; Ποιός μας κορόιδεψε; Πόσο εύπιστοι αποδειχτήκαμε, τα ΄΄ χέρια ΄΄ φιλίας  που τελικά ήταν μαχαίρια; Αύριο θα κάναμε διαφορετικά;

   Εσύ ο αριστερός είσαι ήσυχος, έκανες ότι μπορούσες. Ψήφησες πολλάκις αλλά τώρα κουράστηκες. Τώρα απέχεις από την μάχη με τα θηρία. Παρατηρείς την αντιπολίτευση να οργιάζει ,ακούς τα χαιρέκακα σχόλια  που προσωποποιούν την αποτυχία. Ψεύτη τον σηκώνουν, επιπόλαιο και άπειρο τον κατεβάζουν. Ευχές για κατάρρευση και μοίρασμα ευθηνών σε όλους τους συριζέους κλπ.. Βάλσαμο στις ψυχές πληγωμένων πρασινο-μπλέ φρουρών. Αυτών που τώρα ανησυχούν! Δεν ήξεραν τίποτα για τα άδεια ταμεία και τις συμβάσεις με το αζημίωτο. Τα χρέη που χαρίστηκαν, τα δάνεια που δόθηκαν με πολιτική εντολή σε αφερέγγυους φίλους και φυσικά η πολιτική κάλυψη όλων αυτών  των βρώμικων συναλλαγών βγήκαν στην επιφάνεια αλλά είναι ήσυχοι. Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη αργεί να πιάσει τους κλέφτες και αν υπάρχουν και κάποιοι που βοηθάνε έχει μέλλον η ποινή.. Για τι ξεχνούν ότι αυτά που εύχονται για την μάνα πατρίς  θα τους επηρεάσει καθοριστικά. Αν η βάρκα βουλιάξει όλοι θα πάνε στο πάτο. Η θάλασσα δεν πνίγει  μόνο τους αριστερούς .Αφήνει μόνο τους φελλούς να επιπλέουν.

    Εσύ και οι άλλοι ζούνε στην ίδια πονεμένη χώρα! Δεν είσαι σε μια προστατευτική γυάλα. Θα υποστείς όλες τις κακουχίες, θα ματώσεις!    Καθημερινά παίρνεις μαθήματα ήθους και αγωγής, από τον γύρω κόσμο που υποφέρει δίπλα σου. Αν τα προσέξεις θα γίνεις καλύτερος. Αν όχι, είσαι χαμένος. Στην μετάφραση. Η τάση πολλών καλλιεργημένων  και εσωστρεφών ανθρώπων να καθηλωθούν σε μία στάση παρατήρησης δεν είναι σωστή. Σε έχουνε κοροϊδέψει πολλές φορές και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μπες στον κόπο να πάρεις, τον  υπέροχο εαυτό σου, και να τον μεταφέρεις στην ενεργό δράση. Κανείς δεν ζει μόνος; του. Κατάλαβες εξ αρχής την κουτοπονηριά των ΄΄ φίλων ΄΄ ευρωπαίων. Για τους τούρκους ήσουν επίσης διαβασμένος. Έχεις ακόμα μνήμη! Άφησε την βολική πολυθρόνα και στην ικανοποίηση ότι ήξερες και για αυτό δεν και δεν...Η κυρία Νέγκα ως καλλιτέχνης ,με ευαισθησία και ήθος, ξέρει πολύ περισσότερα από εσένα. Με το δίκιο της θα σου τραβήξει   το μανίκι. Το σπουδαίο δεν είναι το εγώ αλλά  το μαζί ,με τους άλλους.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016 08:01
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.