Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 10:32

Μίλησε ο λαός; Καμία νίκη δεν είναι δεδομένη

Γράφτηκε από την

 της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Πέρασε η φουρτουνιασμένη εκλογική αναμέτρηση στην γείτονα Ισπανία. Μία χώρα με την οποία έχουμε πολλά κοινά σημεία(οικονομική κρίση, ,μεταρρυθμίσεις που ωθούν στην εξαθλίωση του λαού, ανεργία

20%,πολιτική διαφθορά με ανάμιξη ανθρώπων του Ραχόι ,φίλος του Σαμαρά, σε σκάνδαλα). Επανάληψη των αποτελεσμάτων του περασμένου Δεκεμβρίου και φυσικά  τα EXIT-POLL πέσανε έξω (πόσο αξιόπιστα είναι τελικά;) Μεγάλη αποχή (το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόνο  69,84%.με το Λαϊκό κόμμα να λαμβάνει 32,31% και 137 έδρες, το Σοσιαλιστικό κόμμα 23,27% και 89 έδρες, οι Unidos Podemos 21,29% και 71 έδρες και οι Ciudadanos 12,51% και 29 έδρες .

  Το Λαϊκό κόμμα (από 123(2015) πήγε στο 137)και το Σοσιαλιστικό κόμμα (από 90 στο 85)ψάχνονται. Θα συνεργαστούν ή θα προσχωρήσουν σε τρίτη ψηφοφορία; Οι δημοσκοπήσεις έδιναν στη δεύτερη θέση τους Podemos. Πώς να βγει μία προοδευτική κυβέρνηση; πως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί δυνάμεων; Ποιές διαβουλεύσεις θα γίνουν ανάμεσα σε τόσο διαφορετικά πολιτικά σχήματα; σε ποιά  θα κινηθούν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης; Ο κόσμος που απαξίωσε την ψηφοφορία (ελεύθερη έκφραση των πολιτικών πεποιθήσεων) τι περιμένει τώρα που δεν βγαίνουν τα κουκιά; Το Λαϊκό Κόμμα  (33,2% με 320.000 παραπάνω) ξαναπήρε πίσω το ΄΄αίμα΄΄ του αλλά  πως θα το διαχειριστεί; Για την απόλυτη πλειοψηφία χρειάζονται 176 έδρες στο κοινοβούλιο των 350 εδρών.

   Μίλησε ο λαός η απαξίωσε όλη την διαδικασία; Καμία νίκη δεν είναι δεδομένη. Δεν θα πάρεις την πόλη μόνο με τον τίτλο του σοσιαλιστή! Μπροστά σε τέτοια πενιχρά αποτελέσματα το σοσιαλιστικό κόμμα θα αναλογιστεί τι έφταιξε; Μήπως δεν έπεισε ο Ιγκλέσιας που προεκλογικά ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του εκπροσωπεί την "υγιή" Σοσιαλδημοκρατία, εκείνη των Μαρξ κι Ένγκελς προτού οι επίγονοί τους ,τους χαρακτηρίσουν "κομμουνιστές"!; Πολλά δεν πήγαν καλά! Η άνοδος της Δεξιάς οφείλεται στο  δίλημμα για την «χρήσιμη ψήφο», που η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος έθεσε ενώπιον των ψηφοφόρων, ιδίως στους αναποφάσιστους κι όσους είχαν ψηφίσει τους κεντρώους Ciudadanos, και προσέλκυσε πολλούς εξ αυτών; Το Brexit ΄ έσκαψε ΄΄ τον λάκκο των σοσιαλιστικών κομμάτων; Η Ενωμένη Ευρώπη πάει για διάλυση ;Συμφορά  η λύτρωση των λαών;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 10:34
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.