Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 10:51

Η ζωή μας

Γράφτηκε από την

                                                                της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Είναι η αγάπη  ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή/Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από πληγή σε πληγή (Γ. Αγγελάκας)

    Ψάχνοντας για έννοιες και σοφά ρητά θα γεμίσεις δέκα βιβλία με ωραίες λέξεις και καταπληκτικές σκέψεις πάνω σε αυτό που βιώνουμε. Η ζωή μας δεν είναι ωραία, εμείς την ΄΄γεμίζουμε΄΄ με συναισθήματα και

πράξεις. Σφηνώνουμε, μέσα στις επώδυνες ρωγμές της, λίγη ομορφιά. Σταθεροποιούμε, με δοκάρια θετικής ενέργειας, το ασταθές της ύπαρξης μας. Ενισχύουμε με μικρές αναλαμπές ,της αβίαστης αισιοδοξίας μας, τα άχαρα και άγευστα πράγματα που μας πλαισιώνουν.

  ¨Έχει νόημα μια ζωή χωρίς αγάπη; Θεωρητικά όχι πρακτικά ναι! Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί να αγαπήσουν και εσύ πράττεις ανάλογα. Επιβιώνεις .Διαιωνίζεις το είδος. Παράγεις για να ζήσουν οι άλλοι. Δεν ξέρεις αν η συνταγή είναι πετυχημένη. Μεταθανάτια μηνύματα παίρνουν μόνο οι μυημένοι, εσύ απλώς εκτελείς. Η ζωή μας δεν  είναι  αυτό που ζούμε αλλά αυτό που θα ζήσουμε (.Ρ.Ντε Νίρο)

   Είναι η ζωή μία εγγύηση για ευχάριστες στιγμές, ευτυχία και χαρά; Είναι ένα στοίχημα με την τύχη; Σαφώς και όχι. Οι γέροι μας λέγανε ότι μαζί με το ψαχνό πάει και το κόκκαλο. Έχει νόημα να τολμήσεις; Ναι! μόνο έτσι θα καταλάβεις ότι ζεις. Παίρνεις ότι σου προσφέρει ή αναζητείς άλλα; Η Ρ. Ρέντελ έλεγε ότι :οι ζητιάνοι δεν μπορούν να κάνουν και τους δύσκολους. Έτσι και εμείς συνεχίζουμε προσπερνώντας τις κακές και άτυχες στιγμές της ύπαρξης μας.

 Αγαπάς την ζωή σου; Ναι!  Ο Γ. Αγγελάκας ταυτίζει την ζωή με την αγάπη. Είναι η αγάπη  ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή/Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από πληγή σε πληγή. Δύσκολη και απρόβλεπτη συνάμα όμορφη και συναρπαστική. Δίχως κανόνες που να προβλέπουν μία επιτυχία ή αποτυχία μιας πορείας. Ο Ντίνο ντε Λαουρέντης έλεγε ότι τρία είναι τα πιο σημαντικά τρία στοιχεία ενός ανθρώπου: ο εγκέφαλος, η καρδιά και το σώμα (3 c cervelo, cuore,corpo). Ο χρόνος είναι μία ταχεία που τρέχει ιλιγγιωδώς και εμείς την χάνουμε επειδή ΄ ΄ κολλήσαμε ΄΄ στην αποβάθρα. Θα  κάνουμε την ανατροπή μόνο όταν κάτι μας ταρακουνάει συθέμελα. Ριζικές αλλαγές όταν αντιμετωπίζουμε τον θάνατο ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τότε ανακαλύπτουμε ότι κάτι που θεωρούμε δεδομένο, η υγεία, δεν είναι στο χέρι μας. Ξαφνικά και βιαία  βλέπουμε την ύπαρξη μας με διαφορετικό μάτι και δρούμε αναλόγως. Αλλάζουμε, απορρίπτουμε και ιεραρχούμε διαφορετικά τα πράγματα. Αξιολογούμε διαφορετικά την προϋπάρχουσα ιστορία μας και  τους φίλους μας. Ανακαλύπτουμε την ομορφιά μιας  σχέσης και μιας χειρονομίας. Εγκαταλείπουμε τις κακές συνήθειες(κυνήγι και συλλογή  υλικών αγαθών ,καριέρα ,φθόνος και μίσος για τους άλλους) και η ψυχή μας αναζητεί άλλους τρόπους εκτόνωσης και ηρεμίας..Ανοίγουμε άφοβα τα παράθυρα της ψυχής μας και ζούμε διαφορετικά  την κάθε ημέρα μας. Ήμαστε ευγνώμονες που ζούμε!  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 08:32
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.