Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 14:05

Εμείς και η επικαιρότητα ...μας

Γράφτηκε από την

                 της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Χρόνια πολλά! Καλές γιορτές! Από μακριά και πολύ αγαπημένοι. Μένουμε σπίτι. Φοράμε μάσκα. Προσέχουμε τις κοινωνικές και σωματικές μας επαφές.

Μετράμε καλά τα κουκιά. Δεν θα βλάψουμε τον συνάνθρωπο μας και δεν θα κρύψουμε τα προβλήματα υγείας που μας καθιστάνε επικίνδυνους για τους άλλους. Ενημερωνόμαστε, διαβάζουμε και ακούμε τους επιστήμονες μας. Περνάμε κάτω από το μικροσκόπιο όλες τις προσφορές. Σωτηρίας μας. Δεν ήμαστε ξερόλες .Θέλουμε να την βγάλουμε καθαρή. Η ζωή αξίζει να την ζήσεις! Πολλά τα εμβόλια και σε αυτές τις γιορτές πρέπει να βρούμε τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές λύσεις. Θα βάλουμε πλάτη στην εθνική προσπάθεια και την ελπίδα σωτηρίας αλλά δεν θα μετατραπούμε σε άβουλα πρόβατα. Είθισται να ελέγξουμε τα μικρά γράμματα στις συμβάσεις συνεργασίας. Με την κυβέρνηση! Τροχάδην οι τροπολογίες που πέρασαν από την Βουλή όμως τι σχέση είχαν με το έκτακτο και το επικίνδυνο της πανδημίας; Π.χ.: Στην  ισοδυναμία των τίτλων σπουδών ιδιωτικών κολεγίων με αυτούς των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας, η υπουργός αγνόησε παντελώς και προχώρησε στην ικανοποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων επιχειρηματιών της εκπαίδευσης και στη διά της πλαγίας παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

    Η προστασία του Πολίτη μας απειλεί και μας τρομάζει με τα μέτρα  αλλά....αγνοεί επιδεικτικά τους υψηλούς παραβάτες. Οι οδηγίες για ασφάλεια και περιορισμοί έχουν λογική;(ένας στο ταξί είναι το μόνο σωστό αλλά τα πενήντα άτομα στα ΜΜΜ δεν θα προκαλέσουν διασπορά του θανατηφόρου κοροναϊού). Μας καθηλώνει ο φόβος και η αγωνία αλλά δεν είμαστε και χαζοί! Για τί τόσες φανφάρες και  μεγάλα λόγια για το εμβόλιο και τόσα λίγα για τα μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία; Που πήγαν οι προσλήψεις στην δημόσια υγεία; Πόσες ήταν οι ΄ ΄θυσίες ΄΄ του ιδιωτικού τομέα στον αγώνα της πανδημίας;, Μετά την λήξη του τι θα μείνει για να μας ωφελήσει και τι θα μας βλάψει! Ζυγίζουμε το βάρος της  επιβολής μέτρων. Προστασίας! Είναι για το καλό μας ή απλώς είναι στάχτη στα μάτια μας; Παραδείγματα σπατάλης και πονηρών συμβάσεων. αφθονούν. Υπερβολική αγάπη μας δείχνουν! Με το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης κυβερνητικές επιλογές κρίνουν οικονομικές συναλλαγές με ύποπτο και ανήθικο κέρδος. Ο <<Μεγάλος περίπατος>> του Μπακογιάννη ,με το πρόσχημα του κορονοϊού  τελείωσε τόσο άδοξα. Πόσες οικονομικές τρύπες άφησε στο Δήμο Αθηναίων;

      Δύσκολες μέρες !Ξημεροβραδιαζομαστε μπροστά στις οθόνες και μετράμε θύματα !Τέρμα οι αγκάλες, τα φιλιά και οι εγκαρδιότητες. Αλλάξανε οι κανόνες του παιχνιδιού. Ο συναισθηματισμός θα μπει στη  αποθήκη .Πρωτεύει η λογική ,η σύνεση ,η πειθαρχία  και η μάχη επιβίωσης. Τέρμα τα απατηλά όνειρα και θα ζυγίσουμε πάντα την πιθανή απειλή για την ζωή μας και των αγαπημένων. Θα μοιράσουμε ευχές για αγάπη, ευτυχία, ευημερία, υγεία και κυρίως του χρόνου να μην έχουμε αυτά τα χάλια. Θα προσαρμόσουμε το γλέντι μας στους χαμηλούς τόνους και την αποφυγή συνωστισμού. Μπόρα είναι θα περάσει! Από το χέρι μας  περνάει η στιγμή χαλάρωσης και ευτυχίας του διπλανού μας. Θα τηλεφωνήσουμε και θα ενδιαφερθούμε.Μην αφήνουμε τον δικό μας άνθρωπο να πιστέψει ότι τον έχουμε ξεχάσει .Ότι δεν τον αγαπάμε!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 14:16
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.