Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 16:03

Ζούμε ιστορικές στιγμές ;

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Η μέρα μου ξεκινάει μονότονα και εκνευριστικά. Ο ήλιος και το φώς καθορίζουν το πρόγραμμα μου. Ακούω ειδήσεις, για να μην χάσω την επαφή με την πραγματικότητα

(την αληθινή και την εικονική). Κάνω ένα πέρασμα  στα δύο μικρά και πλούσια ,σε φυτά, μπαλκόνια μου. Ρίχνω μια ματιά  απέναντι . Παίρνω απουσίες. Χαϊδεύω τα φυτά μου, γλυκο μιλάω στα λουλούδια μου. Σημειώνω προόδους. Αποσιωπώ τις απώλειες. Στο πρόγραμμα είναι  και επίσης στα πλαίσια  της κηπουρικής μου να υπάρξουν και αποτυχίες.

   Κάθομαι στον υπολογιστή μου, ανταλλάσω πληροφορίες, χαιρετώ τους φίλους και κεντρίζω με το βέλος της κριτικής μου τα κακώς κείμενα. Πολλές φορές ξεχνιέμαι και πιστεύω ότι τίποτα δεν άλλαξε και όλα είναι όπως παλιά. Τα σχόλια πάνω στην επικαιρότητα με ΄΄ ξυπνάνε ΄΄ στην πραγματικότητα. Προσέχω τις εξελίξεις στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και την Πολιτική. Παράλληλα μετράω μέρες.100 ημέρες από την δεύτερη καραντίνα. Δύο ημέρες από την τρίτη καραντίνα .Πάντα είχα τρέλα με τις στατιστικές και την ακρίβεια στα νούμερα. Η ενημέρωση μου διακόπτεται για λίγο ,από τα τηλεφωνήματα στους φίλους και τις κολλητές. Πρέπει να κρατάμε γερά τους δεσμούς .Να σταθούμε κοντά  τουλάχιστον με την φωνή και την καρδιά μας αφού σωματικά είναι δύσκολο. Δηλώνω παρούσα στους προβληματισμούς τους. Ότι περνάει από το χέρι μου το προσφέρω .Εξομολογούμαι τις δυσκολίες στην προσαρμογή μου στο άχαρο και υποχρεωτικό. Μόνο έτσι θα αντέξουμε στα δύσκολα και τα απρόβλεπτα της πανδημίας. Δεν είναι τυπική και απρόσωπη επικοινωνία. Αμφίδρομη επικοινωνία! Μηνύματα αγάπης, στοργικής και αλληλεγγύης σε πονεμένες ψυχές που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις. Συχνά ασχολούμαι με το αγαπημένο μου σπορ. Την μαγειρική. Συλλέγω συνταγές, δοκιμάζω υλικά ,συνδυασμούς και τεχνικές και φυσικά καταναλώνω ότι μαγειρεύω. Λείπουν οι φίλοι να τα δοκιμάσουν! Το αποτέλεσμα είναι φανερό αλλά δεν πτοούμαι .Θα τα χάσω ,τα περιττά κιλά, όταν στρώσουν τα πράγματα και φύγει το κακό! Κάθε 3 ημέρες  βγαίνω έξω και περπατάω. Δραπετεύω από την άτυπη φυλακή μου. Για βόλτα , για ψώνια ή και εκκρεμότητες  πραγματικές ή φτιαχτές. Φτάνει να νιώσω, έστω για λίγο, ότι είμαι ελεύθερη.

   Το βράδυ  έρχεται φορτωμένο με απειλητικής στατιστικές .Με  καινούργιους προβληματισμούς της επιστημονικής κοινότητας. Με την αγωνία να κορυφώνετε και με την αυξανόμενη αμφισβήτηση , του απλού κόσμου. Με ευθύνες που πετιούνται από ένα μέτωπο στο άλλο και με την σιγουριά ότι ήμαστε στην μέση του δρόμου.

    Ζούμε στιγμές ιστορικές; Σίγουρα! Ήμαστε όμως κρυμμένοι  στα σπίτια μας όπου δίνουμε μία μάχη κυρίως με τον εαυτό μας. Σκάβουμε να βρούμε αποθέματα αισιοδοξίας. Φυλάσσουμε προσεκτικά τις ωραίες αναμνήσεις που μας δίνουν κουράγιο. Για να συνεχίσουμε και να αντέξουμε στα δύσκολα που έρχονται. Τίποτα δεν τελείωσε και τίποτα δεν είναι δεδομένο.!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 16:12
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κάπου ανάμεσα Εποχή ανισοτήτων »