Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 09:34

Ο άγνωστος εαυτός μας

Γράφτηκε από την

                  Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό (Φ.Νίτσε)

                                                                              της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Όταν αρχίζουμε την πορεία μας στον κόσμο μαθαίνουμε πως να σεβαστούμε το σώμα μας και πως να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του.

Το αγαπάμε, το καλοπιάνουμε, το φροντίζουμε, το ταΐζουμε και το προστατεύουμε από τα δεινά του κόσμου. Το πρώτο φροντιστήριο γίνεται ενώ ήμαστε μωρά. Ποσώς μας ενδιαφέρει η πορεία του κόσμου ήμαστε εστιασμένοι μόνο στα πεζά και άχαρα. Ποιός κάνει επανάσταση ενώ η μάνα του τον  θηλάζει. Μάμ , κακά και νάνι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Μετά, ανακαλύπτουμε το πνευματικό μας κόσμο ,το εγώ μας και βάζουμε στόχους  στην ζωή μας. Σταθερά και σίγουρα ολοκληρώνουμε  μία προσωπικότητα με  ήθος αξιοπρέπεια και γνώση. Στην πορεία ενηλικίωσης  οι απαιτήσεις  μας συγκεκριμενοποιούνται. Διεκδικούμε δικαιώματα. Ως πολίτες και ως επαγγελματίες στους χώρους όπου εργαζόμαστε. Αν ήμαστε τυχεροί σε αυτή την αναζήτηση έχουμε  σύμβουλους, καθοδηγητές και ανθρώπους που θα διαμορφώσουν το άγουρό είναι μας. Ακούραστα και πεισματικά βάζουμε λιθαράκια στο γιαπί που θα εξελιχτεί σε ένα στιβαρό και εντυπωσιακό χαρακτήρα. Μία ώριμη προσωπικότητα. Τότε συναντάμε το άγνωστο.

   Πως αντιδράμε στην πρώτη μας επαφή; Φοβόμαστε και ετοιμάζουμε την γραμμή άμυνας; Η κοινωνία μας λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς. Η επιβίωση, μέσα σε ένα κοινωνικό κύκλο, είναι βασισμένη στην γνώση και την αποδοχή τους. Στο άγνωστο αντιδράμε ανάλογα με την αίσθηση του κινδύνου και της απειλής(που λείπουν όταν ήμαστε μικροί). Επιλέγουμε την μάχη και την αντίσταση, την άμυνα ή την ήττα, την υποχώρηση και την παράδοση.

         Δεχόμαστε εύκολα το άγνωστο; Αντιδράμε χαλαρά ή επιθετικά; Το φοβόμαστε  εξ αρχής ή  μετά που τρώμε το πρώτο χαστούκι; Κατά την διάρκεια της ανώδυνης ή  ιδιαίτερα επώδυνης διαδρομής της ζωής μας  ωριμάζουμε, μαθαίνουμε τι πραγματικά ήμαστε και τι θα κάνουμε. Στο παρών και στο μέλλον μας. Τι γίνεται  όμως όταν αυτός ο άγνωστος είναι ο εαυτός μας ,κάπου κρυμμένος στα άδυτα της ψυχής μας; Ξαφνιαζόμαστε ενώ υπήρχε πάντα ,εμείς το αγνοήσαμε! Θύματα της τεμπελιάς ,της αδιαφορίας ή της αδράνειας μας; Η επίγνωση και η εκτίμηση των ψυχικών δυνάμεων και αντοχών μας, μας στηρίζει  στην ζωή μας. Ηθελημένα δεν ασχοληθήκαμε. Δεν το ψάξαμε. Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό λέει ο Φ. Νίτσε  και πρέπει να κάνουμε την επώδυνη βουτιά. Ο πόνος και η απογοήτευση δεν θα μας αποτρέψουν στο να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να τον κάνουμε φίλο..  Οι δυσκολίες και τα  εμπόδια μας βοηθούν δεν μας λυγίζουν. Είναι δεδομένη η ήττα; Μας αποθαρρύνει,κόβουμε ταχύτητα, εγκαταλείπουμε ή θα συμβιβαστούμε. Θα τολμήσουμε ή θα κρυφτούμε; Θα ζητήσουμε την βοήθεια των ειδικών ή θα το κάνουμε  μόνοι μας; Η απόφαση  δεν  έχει σχέση με την ηλικία στην οποία θα κάνουμε την υπέρβαση. Άλλωστε η ζωή συνεχίζεται.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 09:37
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.