Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 07:11

Θυμώνει πολύ!

Γράφτηκε από την

                                            της    ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Έφτασε νωρίς στο ταμείο της. Εκεί στην Αχαρνών. Το αφιλόξενο και κακάσχημο κτήριο υποδοχής παραπόνων και διαμαρτυριών τόσων ανθρώπων. Το όνομα άλλαξε αλλά η ταλαιπωρία αμετάβλητη. Πολλά τα γραφεία  λίγο το προσωπικό. Ανέβηκε ,με κόπο, στο γραφείο για τις συντάξεις.

Το προσωπικό μετριόνταν στα δάκτυλα ενός χεριού. Τα τηλέφωνα δεν χτυπούσαν  επειδή είχαν ρυθμιστεί στο αθόρυβο. Τα λαμπάκια που αναβοσβήνανε νευρικά ήταν  απλώς μία υπενθύμιση. Για τους παραβρισκόμενους ότι άλλοι συνταξιούχοι ελπίζανε μάταια να λυθεί το πρόβλημα τους .Μόνο με ένα τηλεφώνημα. Από τους τρείς υπάλληλους μόνο ένας δέχονταν τους φακέλους. Οι άλλοι διαπεραίωναν τις υποθέσεις χαμηλόφωνα. Και πολύ αργά!

  Ήρθε η σειρά της. Το κουρασμένο χαμόγελο του υπαλλήλου δεν κατάφερε να την συνετίσει. Τα πρώτα της λόγια ήταν ότι θυμώνει πολύ και δεν ζητάει συγνώμη. Νοιώθει ότι αδικήθηκε. Η υπόθεση της δεν προχωράει εδώ και τέσσερα χρόνια. Σύνταξη ακούει και σύνταξη δεν βλέπει. Σήμερα ήρθε φορτσάτη να βάλει τάξη Να δώσει ένα τέλος στην αγωνία της..Πριν λίγες εβδομάδες την είχαν καλέσει να φέρει κάποια συμπληρωματικά χαρτιά σχετικά με τα έτη ασφάλισης της και πιθανών εκκρεμοτήτων. Πήγε στο νοσοκομείο της τα πήρε και τα έφερε αλλά όταν τα κατάθεσε στο γκισέ έγινε κάποιο λάθος και χάθηκαν. Το μυαλό της θόλωσε τα αυτιά της βουίζανε και ήταν έτοιμη να κάνει φασαρία. Για την αμέλεια ή την αδιαφορία των ασφαλιστικών φορέων. Νοιώθει και λίγες ενοχές που δεν σημείωσε το όνομα του υπαλλήλου που πήρε τα χαρτιά της. Για να ξέρει από ποιόν να ζητήσει τον λόγο. Της απώλειας των δικαιολογητικών.

     Ο υπάλληλος, κουρασμένος από τις; τόσες υποθέσεις που είχαν δρομολογηθεί εκείνη την ημέρα την αντιμετώπισε ήρεμα, δεν έδωσε βάση στις κατηγορίες. Δεν μπήκε στην διαδικασία των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων. Σηκώθηκε και πήγε σε ένα άλλο γραφείο. Σε μισή ώρα έφερε τον φάκελο. Εξήγησε ήρεμα και ευγενικά ότι όλα ήταν εκεί και ότι έγινε λάθος με την ειδοποίηση .¨Όλα ήταν εντάξει το μόνο που έλειπε ήταν ένα χαρτί που θα το έπαιρνε από το διπλανό γραφείο σε λίγες ημέρες. Η γυναίκα ένοιωσε ανακούφιση .Ζήτησε συγγνώμη για τις φωνές και δικαιολογήθηκε. Τελευταία θυμώνει πολύ και δεν μπορεί να συγκράτηση τα νεύρα της. Όλα της φταίνε. Η ηλικία της. Η κούραση που νοιώθει στις παραμικρές δραστηριότητες .Με τα άνοστα τρόφιμα που καταναλώνει .Με την ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα. Με το μόνιμο άγχος που έχει με τα προβλήματα στο σπίτι της., Με τον  άρρωστο άντρα της. Με το ότι νοιώθει εξαπατημένη απο το κράτος. ¨Αλλιώς  έλπιζε να ζήσει στην σύνταξη της και άλλα βιώνει καθημερινά. Την κούρασε αυτή η μιζέρια και η καθήλωση της σε πεζά και άχαρα πράγματα. Η ζωή της κατάντησε  βασανιστική και μονότονη. Η μόνη της χαρά είναι τα σίριαλ στην τηλεόραση. Η ψυχαγωγοί της εγκλωβίστηκε στα πρωινάδικα. Δεν έχει όρεξη να ανοίξει κάποιο βιβλίο. Ξέρει την κατάντια της και αυτό την νευριάζει παραπάνω. Ο υπάλληλος ,και οι υπόλοιποι ακούσανε την εξομολόγηση της. Κανείς δεν το σχολίασε. Η κυρία έφυγε τελικά με την υπόσχεση ότι αύριο θα ξαναπεράσει. Για να μάθει πότε θα πάρει την  σύνταξη της .Μετά απο 4 χρόνια αναμονής. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 07:16
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.