Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 08:05

Η κόκκινη παπαρούνα

Γράφτηκε από την

                         της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Μία μικρή κόκκινη παπαρούνα με μάγεψε με την ομορφιά της. Την είδα με έκπληξη στο πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στο Φάληρο. Μία συννεφιασμένη παγωμένη ημέρα. Τόλμησε και άνοιξε τα πέταλα της ενώ το κρύο θέριζε.

Παγωνιά γύρω  και οι άνεμοι σηκώνανε τα πάντα .Η παπαρούνα ήταν η μοναδική που είχε ανθήσει ενώ γύρω της τα ξερά φίλα στροβιλίζονταν .Γενικά δεν ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή να ανέβεις στο Φάληρο. Το τεράστιο τεχνητό κανάλι που έχει δημιουργηθεί και τα δέντρα τα οποία ακολουθούν την πορεία του προς την θάλασσα σε μεταφέρουν αλλού καθώς έχεις την αίσθηση ότι είσαι στην εξοχή.

  Βρίσκεσαι ξαφνικά  έξω από την Αθήνα, κάπου μακριά και όμορφα τριγυρισμένη  από την έντονη μυρωδιά των αρωματικών φυτών. Άγγιξα, χάιδεψα και μύρισα και για πολλοστή φορά ένοιωσα περήφανη που ζω σε μία χώρα που έχει  τέτοιο φυσικό κάλος. 210.000 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου με δεκάδες μονοπάτια σε φέρνουν σε δίλημμα ποιο να διαλέξεις. Τα βότανα της Μεσογείου σε κατακλύζουν. Ο κάθε θάμνος έχει ταμπελάκι με πληροφορίες για το τι είδος είναι. Συνομιλείς με την λεβάντα και αλλάζεις συνταγές μαγειρικής με το θυμάρι και την ρίγανη. Τόσο οικεία ατμόσφαιρα για κάθε γυναίκα. Στο διπλανό γκαζόν παιδία έκαναν ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Το κρύο δεν τους άγγιζε και ο άνεμος δεν τους τρόμαζε. Χάρηκα όταν είδα πόσο ατρόμητοι και θαρραλέοι αντιμετώπιζαν τα πολλά μποφόρ και την χαμηλή θερμοκρασία .Οι λιγότεροι θαρραλέοι είχαν πάει στο Φάρο και παρακολουθούσαν από τα παράθυρα τον αγώνα. Ακολουθήσαμε το ανηφορικό μονοπάτι στο τεράστιο σκεπαστό μπαλκόνι και θαυμάσαμε την υπέροχη θέα όλο το Φαληρικό όρμο κι απ' την άλλη την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Εκεί έζησα την δεύτερη ευχάριστη έκπληξη. Άκουσα ένα πιάνο που έπαιζε συνέχεια.Πίστεψα ότι είναι ένα μηχανικό πιάνο με πρόγραμμα. Καταπληκτική ερμηνεία και μεγάλη ποικιλία τραγουδιών. Στο διάλειμμα  άκουσα πολλά γέλια. Πλησίασα και είδα μία ομάδα παιδιών που επιλέγανε. Τι θα παίξουν! Με την τόλμη, την  ομορφιά της νιότης αλλά κυρίως με την γνώση της μουσικής. Το  πιάνο ήταν στην διάθεση του κοινού και τα παιδιά το τιμήσανε με τις ερμηνείες τους. Οι δύο εκπλήξεις  εκείνης της ημέρας θα μου μείνουν αξέχαστες.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 08:09
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.