Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 07:55

Μη με αγαπάς

Γράφτηκε από την

                       της    ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Η αξία των πραγμάτων και των ανθρώπων εξαρτάται από  το πώς χρησιμοποιούνται.(Γιαπωνέζικο ρητό)

    Η εκφραζόμενη ,με λίγα και στρωτά  λόγια, αγάπη σου είναι στην ουσία μία κρυφή ανάγκη σου.

Για στοργή. Για φροντίδα. Για προστασία. Θέλεις να σε φροντίσουν. Ψοφάς να σε προσέξουν. Ελπίζεις να σε νοιώσουν. Να σε πονέσουν. Η σχέση μας είναι μία ανοικτή γραμμή υποστήριξης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Ήρθες ,έκατσες και δεν θέλεις να φύγεις. Τα θέλεις όλα δικά σου. Εγώ υπάρχω καθόλου, στο μυαλό και την καρδιά σου, εκφράζομαι, σαν άτομο με κρυφές ή φανερές  ανάγκες;

     Όταν λες ότι με αγαπάς στην ουσία λες ότι  χρειάζεσαι την αγκαλιά μου. Το χάδι και την δεδομένη στοργή μου. Φοβάσαι μην με χάσεις .Αναρωτήθηκες ποτέ και πόσο χρειάζομαι και εγώ μία αγκαλιά. Ζύγισες ποτέ τα λάθη σου ή θεώρησες αυτονόητη την συγχώρεση μου; Η παρουσία μου είναι μία ασπίδα προστασίας, μόνο  για σένα, απέναντι σε όλα τα κακά του κόσμου. Θέλεις αποκλειστικότητα. Είμαι το κτήμα σου και οι παραβάτες θα τιμωρηθούν παραδειγματικά άσχετα αν για σένα υπάρχει δίοδος  για σχέσεις με άλλες γυναίκες.

   Η παρουσία μου είναι μία εγγύηση σταθερότητας επειδή ότι έχω την αποκλειστικότητα των δράσεων  στα θέματα του σπιτιού. Γεννήθηκα για αυτό τον ρόλο. Εγώ βράχος και εσύ ένας περαστικός με αυξημένες αρμοδιότητες. Κατεβαίνεις από το βάθρο όταν αρρωσταίνεις η όταν πληγώνεται η περηφάνια σου. Είμαι μία προστασία από τον πόνο; Κατάλαβες ποτέ πόσο ήθελα να  συγχωρέσεις τις ανασφάλειές μου; Ένοιωσες ποτέ την κραυγή απόγνωσης μου;

  Σε λίγες ημέρες γιορτάζω. Μία υπενθύμιση ότι διαφέρω και πρέπει να είμαι ξεχωριστή. Όπως στο αρχαίο θέατρο η λευκή  μάσκα  ήταν για τις γυναίκες και η κεραμιδή για τους άνδρες. Δεν περιμένω λουλούδια και ούτε γλυκά. Θέλω μόνο να αναλογιστείς πόσο πραγματικά με νοιώθεις. Πόσο σεβάστηκες τις φωνές και τις σιωπές μου. Να θυμηθείς πόσες φορές έχεις επενδύσει στις αποτυχίες μου. Πόσο με σέβεσαι. Εμένα ,τα όνειρα  και τις ανάγκες μου. Πόσο πάς με τα νερά μου από συμφέρων ή από αγάπη. Κατάλαβες ποτέ τις φωνές και τις σιωπές μου; Αναρωτήθηκες ποτέ πόση σάλτσα θέλεις  και θέλω στο ψητό της συγκατοίκησης; Μου αρέσει που βασίζεσαι πάνω μου στις δύσκολες στιγμές .Ξέρω ότι είμαι δεδομένη σε ότι αφορά την συναισθηματική υποστήριξη στα προβλήματα της οικογένειας σου. Με ενοχλεί η απαξίωση σε όλα τα άλλα θέματα.

    Μη με αγαπάς .Οι γιαπωνέζοι αποσαφηνίζουν κυνικά  την αξία των πραγμάτων και των ανθρώπων. Ιδιαίτερα για την γυναίκα τι έχουν να πουν;  Καλύτερα σκέψου εμένα και  υπολόγισε πως μπορείς να με χρησιμοποιήσεις. Ίσως μόνο έτσι θα καταλάβεις την πραγματική μου αξία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 07:58
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι άγνωστες γυναίκες Μαριονέτα »