Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 09:11

Η αποχέτευση

Γράφτηκε από την

της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Αγόρασα το σπίτι μου το 1992. Δάνειο σε τράπεζα. Παλιά πολυκατοικία με αρχοντικό ύφος, μάρμαρα στην είσοδο και θυρωρό. Ψηλοτάβανο με ωραία διαρρύθμιση και φυσικά ένα μικρό χώρο για την δούλα.

Παρντόν, την κοπέλα που η πρώην ιδιοκτήτρια είχε πάρει από το χωρίο για τις δουλειές του σπιτιού. Τα χαρτιά ελέγχτηκαν τόσο από συμβολαιογράφο όσο και από την τράπεζα. ¨Όλα ήταν εντάξει Κουπί, ιδρώτα, νεύρα στερήσεις και συμβιβασμούς. Λίγα δανεικά από φίλους και μία έντονη απογοήτευση . Δέκα πήρα 33 πλήρωσα με τους τόκους και τα διάφορα. Σκλάβα για 15 χρόνια. Από την αρχή το λάτρεψα. Ταξιδιάρα ψυχή αλλά λατρεία για την γωνιά  και την σταθερότητα μιας μόνιμης στέγης.

   Το κεραμίδι  σκέπασε το κεφάλι μου καλά αλλά μετά από 26 χρόνια έπεσε με βρόντο. Με τσάκισε! ¨Έπεσε μία πικρή αλήθεια. Είχε βόθρο αλλά δεν ήταν  συνδεδεμένο με την γενική αποχέτευση της Αθήνας .¨Όλοι οι λογαριασμοί που εισπραχτήκαν από την ΕΥΔΑΠ συμπεριλάμβαναν την αποχέτευση. Η ΕΥΔΑΠ δεν ήξερε ότι δεν ήμασταν όμως τα λεφτά τα πήρε. Δεν έλεγξε ;26 χρόνια έζησα μία πλάνη .Πως προέκυψε το πρόβλημα με την ΕΥΔΑΠ; Μετακόμισαν στην πολυκατοικία μας δύο σοβαρά μαγαζιά. Προσφοράς ιδιαίτερων υπηρεσιών  απόλαυσης και ικανοποίησης σεξουαλικής επιθυμίας. Γρήγορη, αποτελεσματική και κερδοφόρα επιχείρηση, με μεγάλο τζίρο και πολλές πάνες να βουλώνουν, ανά τακτικά διαστήματα τις σωλήνες. Κάθε δύο μήνες το συνεργείο  για να αποφράξει έπαιρνε 200 ευρώ και φυσικά οι πελάτες των δύο διαμερισμάτων δεν συμμορφώθηκαν στις προτροπές της διαχείρισης .Για μία δουλίτσα ολίγων λεπτών έρχονταν τέτοια πράγματα θα σκεφτούν;

     Οι σωλήνες σπάσανε  και η πολυκατοικία βυθίστηκε στα σκατά. Δύο εβδομάδες ψάξαμε επισκευάσαμε πρόχειρα και καταλάβαμε ότι δεν υπήρχε λύση. Ποιός το γνώριζε και δεν έλεγξε την νόμιμη σύνδεση; Ήρθε η ΕΥΔΑΠ έκανε τα απαραίτητα και μας έβαλε πρόστιμο 11.000. Η  έρευνα και οι προσπάθειες του δικηγόρου να μας απαλλάξει ήταν ατελέσφορες. Βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να πληρώσω (446 εκεί που το χρόνο πληρώνω 70 ευρώ) πικραμένη που  πλήρωνα 26 χρόνια την ΕΥΔΑΠ που εισέπραττε χωρίς να ελέγξει.

    Η ιστορία της πολυκατοικίας μας με το βόθρο μοιάζει πολύ με τις αμαρτίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τις παράγκες και τα συμφέροντα των παραγόντων.

Γιατί τόσα χρόνια δεν μπήκε το μαχαίρι στο κόκκαλο; Ποιός μεθόδευσε τις  παρατυπίες και τις παρανομίες; Ποιός έκανε πλάτες και οι μεγαλομέτοχοι ιδιοκτήτες ομάδων συμπεριφέρονται σαν τσιφλικάδες;  Αδικήματα που τελέστηκαν στο παρελθόν  μας παιδεύουν τώρα και ποιός θα φέρει την νομιμότητα στα δικά μας γήπεδα;

Η διακοπή των αγώνων θα επιφέρει μεγάλο πρόβλημα σε πολλές οικογένειες. Ποιός θα ελέγξει την βαριά οσμή βόθρου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιός  θα αποδώσει τις ευθύνες; Άντε εγώ πλήρωσα κερατιάτικα λεφτά ο ελληνικός λαός τι θα πληρώσει;.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 09:16
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.