Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 15:04

Πρωτοφανές! Ο διοικητής του νοσοκομείου Φλώρινας Γ. Χιωτίδης μηνύει την πρόεδρο Νεφροπαθών - Κατά πλειοψηφία η απόφαση στο ΔΣ του νοσοκομείου Φλώρινας

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος της προέδρου των νεφροπαθών Φλώρινας Μερόπης Φωστηροπούλου προχωρά ο προσωρινός διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας Γιώργος Χιωτίδης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο vetonews.gr η απόφαση ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου που έγινε την Τρίτη 3 Απριλίου και η κατάθεση της μήνυσης θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, αφού διαφώνησαν δύο μέλη της διοίκησης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου. Ο προσωρινός διοικητής είχε προαναγγείλει την απόφαση του να μηνύσει την πρόεδρο των Νεφροπαθών Φλώρινας υποστηρίζοντας ότι  με τα λεγόμενά της «τρομοκρατεί τους αιμοκαθαρόμενους, τις οικογένειες τους, ενώ προκαλείται ανησυχία στην κοινωνία της Φλώρινας» Επίσης ότι «δε διαθέτει την στοιχειώδη επιστημονική́ κατάρτιση για να κρίνει την επάρκεια του ιατρικού́ και νοσηλευτικού́ προσωπικού́».

Η πρόεδρος των Νεφροπαθών  Φλώρινας μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του διοικητή της 3ης ΥΠΕ να μετακινήσει την κ. Ρένα Βασιλείου, με ανακοίνωση της κατάγγειλε ότι η μετακίνηση της μοναδικής μόνιμης Νεφρολόγου Επιμελήτρια Α στην μονάδα Τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Φλώρινας στο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, εγείρει ανασφάλεια και κινδύνους  στους 35 νεφροπαθείς της περιοχής που νοσηλεύονται ανά τρεις ημέρες στην ΜΤΝ. «ο  Κίρκος στέλνει την γιατρό Ρένα  Βασιλείου εκεί όπου βασικά δεν την χρειάζονται.., και αφήνει «ορφανή» πάλι την μονάδα με τις ανάλογες επιπτώσεις και συνέπειες εις βάρος της υγείας των ασθενών».  «Πόσο ηθικό και νόμιμο είναι «να λειτουργεί η ΜΤΝ Φλώρινας με μια επίκουρη γιατρό, που προσλήφθηκε μόλις πριν από ένα μήνα, με ασθενείς όπου δεν γνωρίζει την προϊστορία αλλά και το ιστορικό του καθένα ξεχωριστά». Και τέλος σε πολύ φορτισμένο κλίμα κατάγγειλε ότι «οι νεφροπαθείς τους είμαστε παντελώς αδιάφοροι», και όταν το νοσοκομείο αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει, μας λένε συχνά «να ταξιδέψουμε σε άλλη πόλη. Αλλά το καλύτερο για αυτούς να ταξιδέψουμε στον άλλον κόσμο! Αυτό επιδιώκετε κύριε Κύρκο με την απομάκρυνση της κ. Βασιλείου;»

Η κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου -με την αμειβόμενη συνδρομή νομικού συμβούλου- να στραφεί εναντίον ενός πολίτη που καθημερινά κουβαλά στην πλάτη της το φορτίο της νεφρικής ανεπάρκειας και που ταυτόχρονα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εκπροσωπώντας τους 35 νεφροπαθείς στον πολυτιμότερο αγώνα ζωής που δίνουν καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους και η οποία θα χρειαστεί να πληρώσει από την τσέπη της την νομική της εκπροσώπηση, είναι μια ανάλγητη ενέργεια. Από ανθρώπους -μάλιστα- που διορίστηκαν στο νοσοκομείο, με το αφήγημα «ότι είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε  τα συμφέροντα των αδύναμων».

Ο άνθρωπος που κάθε τρεις μέρες κάνει αιμοκάθαρση γιατί αλλιώς θα πεθάνει και που ξέρει ότι προσδόκιμο ζωής του εξαιτίας αυτής της πάθησης του είναι διαφορετικό από όσων χωρίς να σκεφθούν έλαβαν αυτή την ανάλγητη απόφαση, δικαιούται εν μέσω θερμού και φορτισμένου λόγου του να βροντοφωνάξει, να πει ότι όλοι οι νεφροπαθείς  ανησυχούν για την ζωή τους όταν για εμφανείς λόγους, χωρίς καμία έκτακτη ιατρική ανάγκη, η διοίκηση μετακινεί την μοναδική μόνιμη νεφρολόγο της μονάδας.

Εάν  τα λεγόμενα της κας Φωστηροπουλου,  όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο κ. Χιωτίδης «τρομοκρατούν τους αιμοκαθαρόμενους, τις οικογένειες τους, ενώ προκαλείται ανησυχία στην κοινωνία της Φλώρινας», η απόφαση της διοίκησης όπου μετακινεί της μοναδική μόνιμη Νεφρολόγο σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης που δεν έχει ΜΤΝ και αφήνει την μονάδα με την επίκουρη γιατρό που προσλήφθηκε μόλις πριν από ένα μήνα, τι μπορεί να προκαλεί; Ζητωκραυγές χαράς και ευφημισμού υπέρ του ηγέτη που είχε αυτή την φοβερή ιδέα;  Υπάρχει λογικός άνθρωπος που μπορεί να πανηγυρίζει γι’αυτήν την απόφαση; Ευτυχώς όχι πολλοί, παρά μόνο όσοι είχαν την ιδέα και όσοι αποφάσισαν να την εφαρμόσουν.

Ο κ. Χιωτίδης στην προσπάθειά του να καταστεί χρήσιμος και αρεστός σε συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας, διολισθαίνει επι το αυταρχικότερο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 15:40
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.