Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 20:48

Λόγια πολιτικού

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Τον άκουσα. Να τάζει. Να προτάσσει το πολιτικό του ανάστημα με χίλιες αισιόδοξες ..υποσχέσεις . Γλώσσα ροδάνι. Δεν προλάβαινε ο δημοσιογράφος να ρωτήσει και η απάντηση ήταν ήδη στο τραπέζι με την κατάλληλη γαρνιτούρα.

Νεοτερισμού. Ιδιαίτερα χαρούμενος που θα εγκαταλείψει κάποια θέση εργασίας. Για να πολιτευτεί και να δοξαστεί. Έτοιμος να ξαπλώσει πάνω σε δάφνες. Πολιτικής δόξας και πολιτικής επιτυχίας. Σίγουρος για την έκβαση των εκλογών.

  Η αλήθεια βγαίνει πάντα στην επιφάνεια σαν το λάδι μέσα στο νερό. Μπορεί να αργήσει λίγο αλλά πάντα βγαίνει. Το λάδι σε παραπέμπει σε κάποιες συναλλαγές που δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. ¨Όσο και να προσποιείσαι τον ηθικό, τον δίκαιο και τον σωστό κάποιες υποχωρήσεις, στις αρχές σου, έχεις κάνει. Συμβιβάστηκες και θυσίασες λιγουλάκι το ήθος σου για το δίκαιο του ..αγώνα. Η συνταγή επιτυχίας  είναι γνωστή. Μέχρι να καταλάβει ο λαός ότι είπες ψέματα έχεις πιάσει την καρέκλα  θα έρθουν άλλες εκλογές και θα σε ξεχάσουν.

  Βέβαιη για το σωστό του λέγειν του κυρίου πήγα στο Ταμείο μου για να ρωτήσω για το εφάπαξ(που περιμένω από το 2014) και που ο πολλά υποσχόμενος ανερχόμενος πολιτικός δήλωσε ότι είναι θέμα ημερών να δοθούν.(εκκρεμούν 42.000 αιτήσεις αλλά μέχρι τον Αύγουστο   θα και θά.. ).Έπεσα στην γνωστή υπάλληλο(είχα πάει άλλες 10 φορές γνωριζόμασταν πλέον). Περίμενα τα καλά νέα ήθελα απλώς την ημερομηνία. Με κοίταξε καλά καλά  και μου είπε: μην ανησυχείτε! Πάγωσα .¨Όποτε ακούω αυτές τις λέξεις ξέρω ότι πρέπει οπωσδήποτε να ανησυχήσω. Μου εξήγησε ότι επιτέλους ήρθε ο τύπος υπολογισμού εσόδων και υποχρεώσεων των ασφαλισμένων  και ότι οι υπάλληλοι, παράλληλα με την εξυπηρέτηση του κοινού θα ασχοληθούν εντατικά με το θέμα. ¨Ότι είναι θέμα μηνών να ξεκολλήσουν από το 2013 και ότι καλό θα κάνω να παρακολουθήσω την πορεία των αιτήσεων .Στο Ιντερνέτ.

  Κύριε πολιτικέ! πήρα το μάθημά μου. Λάμπεις, τάζεις και γκαζώνεις για την μεγάλη καριέρα. Καλά τα λες (μιμείσαι τους πολιτικούς αυτού του τόπου), ετοιμάζεις καινούργιο προφίλ και κοστούμι, κατεβαίνεις στο πολιτικό  στίβο γεμάτος ελπίδες και όνειρα δόξας. Εγώ φταίω που  πήρα στα σοβαρά την πολιτική σου δήλωση και παρερμήνευσα τα κίνητρα σου. Δεν θα δείξεις συνέπεια των λεγόμενων σου και δεν θα σώσεις τον κόσμο αλλά θα  κερδίσεις μία καρέκλα. Έχασες την εμπιστοσύνη μου την  αλλά τι σε νοιάζει θα βρεθούν πολλοί να σε ψηφήσουν επειδή θα σε πιστέψουν. Γελάστηκα ότι το καινούργιο αίμα θα πατήσει γερά πάνω στην πραγματικότητα και την αλήθεια και θα πράξει το σωστό. Καλά να πάθω: Την επόμενη φορά θα κλείσω την φωνή και θα σε κοιτάξω μόνο. Θα γελάω με τα καμώματα  σου. Πολλές φορές η γλώσσα του σώματος είναι πιο δυνατή από τα λόγια .Καραγκιόζη!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 20:51
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.