Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 08:55

Σε είδα κάπως

Γράφτηκε από την

                    της       ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Σε είδα κάπως. Εκεί. Στο, στενό και άχαρο, δοκιμαστήριο του πολυκαταστήματος. Του μοναδικού στην ερημωμένη, από άποψη εμπορικότητας, περιοχή της Ομόνοιας.

Προσπαθούσες ανεπιτυχώς να τοποθετήσεις ομοιόμορφα και συμμετρικά τα δύο στήθη σου. Στο καινούργιο μαγιό. Αυτό που λαχταρούσες να φορέσεις στην παραλία. Τώρα που θα κάνουν πασαρέλα τόσα όμορφα σώματα .Να ξαναβρείς την παλιά σου φόρμα. Να ανταγωνιστείς ,έστω για λίγο, στην άτυπη αγορά της ακτής. Να αναβιώσεις τις παλιές δόξες .Σου.

    Σε είδα κάπως. Να ζυγίζεις την κατάσταση. Να προβληματιστείς για το πώς θα στριμώξεις το ακρωτηριασμένο σου μαστό στην άψυχη αλλά ελαστική θήκη του στηθόδεσμου. Να αναλογιστείς πώς και ποιός θα παρατηρήσει την διαφορά και πώς θα το σχολιάσει.

   Σε είδα κάπως .Να δίνεις κουράγιο στον εαυτό σου. Να επιμένεις ότι άφησες πίσω σου την πίκρα και την απογοήτευση. Να πιστέψεις ότι δεν έγινε τίποτα τρομερό. Ταλαιπωρήθηκες με τις δύο επεμβάσεις. Σε κάψανε στην ακτινοθεραπεία. Σε τσάκισαν οι χημικοθεραπείες Πέθανες από αγωνία αλλά τα κατάφερες. Έμεινες όρθια και άφησες πίσω σου τα άσχημα όνειρα. Εγκατέλειψες τους εφιάλτες  και προχώρησες.

   Σε είδα κάπως. Να θαυμάζεις την εικόνα σου στο μεγάλο καθρέφτη  της αίθουσας. Τόλμησες και βγήκες από το στενό δοκιμαστήριο για να δοκιμάσεις τις αντιδράσεις του κοινού. Των  άλλων γυναικών. Να νοιώσεις την αποδοχή ή την απόρριψη. Πρόβα τζενάραλε για την αυριανή παράσταση. Και αν σε αντέξει το σκοινί  θα φανεί στο χειροκρότημα.

   Σε είδα κάπως. Και ήθελα να σου πω σκάφτεσαι λάθος. Ότι τζάμπα ανησυχείς. ¨Ήθελα να σε   συγχαρώ που δεν σε λύγησαν οι κακουχίες. Ξέρω τι πέρασες. Πόσο πάλεψες γενναία μία άδικη ασθένεια. Ξεπέρασες όλες τις δυσκολίες και άφησες πίσω σου τόσες πίκρες. Δεν μίλησα επειδή σεβάστηκα την αξιοπρέπεια σου αλλά ενδόμυχα ήθελα να σου σταθώ και να σε χειροκροτήσω.  Να σου επιβεβαιώσω ότι θα τα καταφέρεις. Δική σου όλη  η τρέλα. Δική σου η επιτυχία. Σου αξίζει. Σου ψέλλισα μόνο την φράση :Μία εικόνα χίλιες λέξεις και εσύ αύριο θα είσαι η πιο όμορφη του κόσμου. Η πιο καλή .Θα σκίσεις!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 09:00
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πότε θα πάρουμε το μάθημα μας; Ένα τσαφ »