Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 08:07

Αντιμετάθεση δράσης ( Χάσατε την εμπιστοσύνη μου)

Γράφτηκε από την

 της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Η πανδημία επηρέασε εκατομμύρια κόσμο.Οι δημοσιονομικές και οικονομικές καταστάσεις ,τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην χώρα μας και η επιβολή περιοριστικών μέτρων, με τα υπέρ και τα κατά τους ,για την δημόσια υγεία

,σφράγισαν τις θανατηφόρες εξελίξεις της. Ο πόλεμος χαμηλής έντασης ενάντια στον άγνωστο ιό άφησε πολλά θύματα πάνω και κάτω από την γη. Καθημερινά μετράω τα κρούσματα,την διαθεσιμότητα των κρεβατιών στα ΜΕΘ, τις μεταρρυθμίσεις με  το ΄΄ αντίκρισμα ΄΄ τους στα εργατικά δικαιώματα και δεν μου αφήνουν άλλα περιθώρια. Αμφισβήτησης. Δεν αμφισβητώ την ύπαρξη της πανδημίας. Ούτε την πραγματική  επικινδυνότητα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Δεν διαδήλωσα ενάντια στα μέτρα που επιβλήθηκαν. Χάσατε την εμπιστοσύνη μου κύριοι της κυβέρνησης!  

      Στην πρώτη καραντίνα ήμουν πειθήνια. Οι απαγορεύσεις εντάθηκαν ομαλά στην καθημερινότητα μου. Κατανόησα την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων. Μαζί μου η πλειοψηφία του υπόλοιπου κόσμου! Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να είναι επιστημονικά πιστευτά τα επιχειρήματα καθήλωσης στα σπίτια μας. Εισπράξαμε τον θαυμασμό όλης της Ευρώπης αποτελώντας πρότυπο καλού και υπάκουου μαθητή. Τώρα διανύουμε την δύσκολη  περίοδο της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων με φρικιαστικές στατιστικές με πενταψήφιους αριθμούς η ψυχολογία μου χάλασε. Αντιδράει. Διαμορφώνει άλλη αντίληψη για την πραγματικότητα. Έφυγε ο φόβος και η αγωνία για την υγεία μου (ανήκω στην ομάδα κινδύνου και σαν ηλικία και σαν ιστορικό παθήσεων) και η ψυχρή και ήρεμη λογική μου βλέπει ,με άλλο μάτι, τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση. Η κατάσταση επιβαρύνεται από τις υγειονομικές εξελίξεις σε όλη την χώρα. Η αναποτελεσματικότητα ,οι αντικρουόμενες  αποφάσεις, ή έλλειψη σχεδιασμού  στην σκιά των οικονομικών συμφερόντων και κυρίως τα κούφια λόγια των εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας με πείθουν  για την ατελέσφορη αντιμετώπιση της πανδημίας. Η καθημερινή απειλή ,από τα κυβερνητικά χείλη, και τα καλά πληρωμένα ΜΜΕ, εφαρμογής της καραντίνας μοιάζει με εφαρμογή της τακτικής καρότου και μαστίγιου στο καημένο γαϊδουράκι. Αναγκάστηκα ,πολλές φορές να πάρω τα Μ.Μ.Μ  όπου διαπίστωσα έμπρακτα την αναποτελεσματικότητα  και την έλλειψη πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της διασποράς. Ο μεγάλος συνωστισμός συνέχισε  για να μην ξοδεύει το κράτος λεφτά για καινούργιο στόλο λεωφορείων. Τα συμφέροντα εταιρειών  εξαφάνισαν τους περιορισμούς αριθμού επιβατών στα πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ. Για προσωπικούς λόγους ταξίδεψα αεροπορικός ,σε οκτώ  μήνες δέκα φορές στην Αλεξανδρούπολη όπου διαπίστωσα ιδίοις όμμασι την υποκρισία των μέτρων απόστασης και προφύλαξης. Η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια των ειδικών και το υπέρ κουρασμένο και υπό στελεχωμένο  ΕΣΥ αδυνατεί ,πλέον ,να βάλει φρένο στην πανδημία.

   Η αντιμετάθεση δράσης  ήταν συνειδητή κυβερνητική επιλογή ενάντια στην μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας. Κατά τον Σ. Φρόυντ, οι μηχανισμοί άμυνας είναι αυτόματες πράξεις ή τεχνικές που εκτελούνται ασυνείδητα για την αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων και ερεθισμάτων που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ψυχολογικά. Η κυβέρνηση προτίμησε να βάλει τον άλλον να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά ενώ δηλώνει υπεύθυνη και αποτελεσματική. Αρχικά φταίγανε οι γέροι που πήγαιναν για καφέ στην πλατεία. Τώρα η νεολαία φταίει που βγαίνει και τολμάει να γλεντήσει στις πλατείες .Ομαδικά και φθηνά. Προφανώς η αντιμετώπιση δράσης είναι η καλύτερη λύση επιβολής πολιτικών μέτρων και στέρησης δικαιωμάτων των εργαζομένων πολίτες θα δείξουν υπεύθυνη δράση αλλά δεν τρώμε και κουτόχορτο!.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 08:11
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.