Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 21:43

Sleepless night (Στεναχωριέμαι και μένω άυπνη)

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Η επιστροφή στην καραντίνα με φόρτωσε μαύρες και απαισιόδοξες σκέψεις. Η επιβεβαίωση, από τον κύριο Τσιόδρα, ότι  η κατηγορία Ελλήνων

άνω των 65 δεν έχει καλή πρόγνωση και κατ επέκταση  ούτε καλή έκβαση ήταν το κερασάκι στην απογοητευτική τούρτα μου. Το οικονομικό έτσι και αλλιώς, δεν έχει καλή πορεία, και με δεδομένες τις εκτιμήσεις δεν προβλέπεται αισιόδοξο. Οι κοινωνικές συνέπειες είναι φανερές και δεν χρειάζεσαι μυαλό του Αϊνστάιν για να καταλάβεις ότι η Ελλάδα μας οδεύει προς καταστροφή. ¨Όλες οι δραστηριότητες (τουριστικές, πολιτιστικές, βιομηχανικές, επιχειρησιακές, εργασιακές) έχουν χαμηλώσει τους ρυθμούς τους. Πολλές επιχειρήσεις κλείσανε .Δύσκολα τα πράγματα για μία ήδη ταλαιπωρημένη κοινωνία(χρηματοοικονομική κρίση από το 2010) και πολλές μικρομεσαίες οικογένειες βρίσκονται στο σταυροδρόμι μεγάλων αποφάσεων. Κάποτε η ιδέα  μετανάστευσης;  στην πλούσια Δύση ήταν ελπιδοφόρα όμως τώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει όλη την Ευρώπη, είναι ανέφικτη .Οι σκέψεις της ημέρας ήταν καθηλωμένες στην δυστυχία και τις αρνητικές εκτιμήσεις για το μέλλον.. Μέχρι που έριξα μία ματιά γύρω μου. Είδα ότι όλα ήταν μαύρα και απελπιστικά. Το πήρα απόφαση ότι δεν μου μένει παρά να κλειστώ ,παραπάνω από το κανονικό, στον εαυτό μου .Βγήκα στο δρόμο και αναζήτησα τις αντιδράσεις των ανθρώπων της γειτονιάς μου. Η απειλή της φτώχειας και της πείνας αιωρείται πάντα  στο μυαλό μας όταν βρίσκεται σε εξέλιξη  η οικονομική κρίση. Πολλοί συνάνθρωποι μας έχουν πεθάνει και άλλοι παλεύουν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ..

    Μπήκαμε ξανα στην  καραντίνα. Έγινε μέρος της ζωής μας να κλειστούμε στα σπίτια μας;  Έμεινα ιδιαίτερα ενοχλημένη από το ύφος του Πρωθυπουργού που μαζί με τον συνυπεύθυνο για την επιστημονική εξέλιξη της πανδημίας, ιατρό και άνθρωπο, παρουσίασε το θέμα  σαν μία φιλική συζήτηση .Με τον ειδικό. Η οικειότητα  όταν καλύπτει ανεπάρκεια και η ΄΄ ανωτερότητα ΄΄ ήταν ότι χειρότερο. Έγιναν μικρά λαθάκια αλλά μην ανησυχείτε. Πιστώθηκε την πρώτη επιτυχία δεν πειράζει να τσαλακωθεί λίγο αφού είναι άνω της οποιοδήποτε κριτικής. Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας αλλά δεν πειράζει .Πάλι αυτός κερδίζει. Πάντα εμείς θα φταίμε (ατομική ευθύνη) που δεν η κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκε σωστά την κρίση.

Η κοινωνία αντέδρασε λίγο παράξενα. Πολλοί πήγανε στην επαρχεία για να ΄΄ σκορπήσουνε ΄΄ τον ιό και να αποφεύγουν τους ελέγχους του Χαρδαλιά. Άλλοι προτίμησαν να προμηθευτούν χαρτί υγείας ,επώνυμα ρούχα και καλλυντικά. Οι κυρίες  στήσανε ουρά στα κομμωτήρια. Η ιεράρχηση των πραγματικών αναγκών του κάθε ατόμου είναι προσωπική υπόθεση καθενός .Ποιά είμαι εγώ για να τους κρίνω; Ο καθένας το παλεύει όπως μπορεί και όπ0ως αντέχει. Θυμήθηκα ότι εγώ έχω χάσει τον ύπνο μου από την αγωνία το που θα πάει αυτή η χώρα. Πως θα ξεπεράσουμε την κρίση; Μετά ησύχασα ξέροντας, ότι σε οποιαδήποτε κρίση υπάρχουν μαχητές .Μερικοί θα σωθούν και άλλοι θα φύγουν. Θα το ξεπεράσουμε!

     Έκλαιγα επειδή δεν είχα παπούτσια(άυπνη ,κουρασμένη αλλά λογική)  μέχρι την ημέρα που είδα έναν άνθρωπο χωρίς πόδια. Είμαι τυχερή

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 19:58
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.