Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 13:07

Σ΄ αγαπώ

Γράφτηκε από την
https://www.pexels.com/el-gr/photo/11739203/ https://www.pexels.com/el-gr/photo/11739203/

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Σ΄ αγαπώ !Το είδα έντεχνα κεντημένο στην λευκή μαξιλαροθήκη μου. Από άγνωστο χέρι. Μάλλον γυναικείο. Το ειρωνικό μου βλέμμα  έσβησε όταν θυμήθηκα ότι ήταν δώρο της θείας μου. Της αξέχαστης Θεοπούλας. Με μεγάλη όρεξη για γλέντι ,γέλιο και καλό φαί. Η μοναδική αδερφή της μητέρας μου. Απλή γυναίκα, πάντα χαμογελαστή και κεφάτη. Πρώην αντάρτισσα ,απτόητη και αισιόδοξη, δοκιμασμένη στα δύσκολα. Πιστή στο ΚΚΕ .Μέχρι τα τελευταία της διάβαζε τον Ριζοσπάστη χωρίς να αμφισβητήσει την ορθότητα της γραμμής.

    Σ΄ αγαπώ ! Εύκολα το ξεστομίζεις αλλά πόσο πραγματικά το νοιώθεις; Σκέφτηκα πόσο  βαθύ είναι το μήνυμα των λέξεων. Πόσες φορές ,στην ζωή μας την πεζή, χρησιμοποιείται ,στα γρήγορα και αλόγιστα για να ξεπεράσουμε μία άβουλη στιγμή; Ξέρεις ποιος πράγματι σε αγαπάει  και σε νοιώθει ,στις τόσες φάσεις της ζωής και πόσο ειλικρινή είναι αυτή η δήλωση. Πόση χαρά και θετική ενέργεια σου δίνουν .Πόσες φορές χρησιμοποιείται για να χαϊδέψει ένα πληγωμένο εγωισμό, μία πονεμένη καρδιά, μία κακή στιγμή; Πόσες φορές κρύβει υπολογισμούς και χειραγώγηση ή στην καλύτερη μία προσπάθεια  ισορρόπησης διαμάχης δύσκολων και ασύμβατων χαρακτήρων;

  Σ΄ αγαπώ ! Το λένε και αυτοί που σκοτώνουν στο ξύλο την αγαπημένη τους. Οι άνδρες που δεν δέχονται ότι η αγάπη σταματά όταν κυριαρχεί η βία και η κτητική τάση που μεταμορφώνει την γυναίκα σε αντικείμενο που δεν δικαιούται φωνή και ανάστημα. Που δεν δέχεται την ισότητα των φύλων στην  ζωή  και την γυναίκα εκτός από την  φυλακή του γάμου. Εχθές μία  η άτυχη 40χρονη που είχε κάνει πριν δύο χρόνια, καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, κατά του εν διαστάσει συζύγου της, συμπλήρωσε την  φρικιαστική στατιστική στην χώρα μας. 65 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί(2022-2024), την ώρα που τίθεται επί τάπητος η συζήτηση για τη νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία».

   Σ΄ αγαπώ ! Ηχεί τόσο όμορφα! Πότε ανακαλύψαμε το τι πραγματικά δηλώνουμε όταν το λέμε; Πότε καταλάβαμε ότι αποτελεί μία δέσμευση και μία υπόσχεση ότι θα σταθούμε δίπλα σε αυτόν που αγαπάμε; Οι λέξεις  κρύβουν πολλές φορές παγίδες και σε αυτή την ζωή η συνεννόηση παίζει μεγάλο ρόλο για να επιβιώσουμε σε κακές ΄΄ καιρικές συνθήκες ΄΄ και τελικά να δημιουργήσουμε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στην αβέβαιη πορεία μας.

   Σ΄ αγαπώ ! Πόσο καθησυχάζεις όταν το ακούς. ¨Όλα δείχνουν  πιο αισιόδοξα και πιο λαμπερά. Υπάρχει μία ψυχή που σε σκέπτεται ,σε νοιώθει και σε πονάει. Δεν είσαι μόνος και μπλεγμένος στην ανωνυμία της σύγχρονης και άχαρης ζωής μας. Έχει νόημα να ζήσεις!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 13:13
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το έγκλημα των Τεμπών, η δικαιοσύνη και η κυβέρνηση