Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 09:48

Οι κόλακες

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

''Είναι προτιμότερο να βρεθεί κανένας ανάμεσα σε κόρακες, παρά σε κόλακες, γιατί οι πρώτοι καταστρέφουν το σώμα του πεθαμένου, ενώ οι δεύτεροι την ψυχή του ζωντανού''. ( Αντισθένης)

Η δήλωση δεν μπορούσε παρά να σου προκαλέσει γέλιο.

''Oσα χρόνια διαπρέπω στην δημοσιογραφία πρώτη φορά βλέπω  τέτοια κατάσταση''. Σώπα καλέ! Σε πιστέψαμε! Δυστυχώς δεν είναι  εξαίρεση αλλά  κανόνας πλέον στο χώρο των ΜΜΕ.

Σε πολλά τηλεοπτικά αλλά και ραδιοφωνικά κανάλια υπάρχει μια καινούργια κατηγορία δημοσιογράφων. Οι κόλακες. Προσδίδουν τιμή και χάρη σε αρετές ανύπαρκτες και αποσιωπούν σε αδυναμίες υπαρκτές. Υποκριτές και δουλόφρονες, ικανοί ακόμα και να ταπεινωθούν και να εξευτελιστούν, προκειμένου να αποκτήσουν την εύνοια αυτών που κολακεύουν, γιαι να κερδίσουν κάποιο όφελος. Ενισχύουνε  την ματαιοδοξία άλλων για να στρώσουνε την καριέρα τους. Οι κόλακες είναι  βολεμένοι. Γλύψε, γλύψε κάτι βγαίνει! Οι ελάχιστοι έντιμοι και αξιόλογοι δημοσιογράφοι τους έχουνε κράξει πολλές φορές αλλά οι κόλακες είναι χοντρόπετσοι. Ότι και να γίνει, ότι και να δηλώσουν, οι κυβερνόντες και οι επώνυμοι της πολιτικής και της οικονομικής ολιγαρχίας, αυτοί  θα τρέξουν να το επιβραβεύσουν και να το διαλαλήσουνε σαν εξαιρετικό και μοναδικό κατόρθωμα. Ότι έρχεται όμως, σε αντίθεση με τα λεγόμενα και τις πράξεις των ''μεγάλων'' ανδρών, είναι πρωτάκουστο και απαράδεκτο  για  τους, κατά τα άλλα, διάσημοι ειδικοί στην δεοντολογία της δημοσιογραφίας. Αναλύουν και ξανα αναλύουν  τις φράσεις  των κυβερνόντων ψάχνοντας αγωνιωδώς να βγάλουν κάτι θετικό. Τούμπες λεκτικές, αηδιαστικό γλείψιμο και επιλεκτική αμνησία για τις πράξεις και τα έργα των ΄΄μεγάλων΄΄ ανδρών.

   Ο κυνικός φιλόσοφος Αντισθένης δίκιο είχε ότι  είναι προτιμότερο να βρεθεί κανένας ανάμεσα σε κόρακες, παρά σε κόλακες,  Άλλωστε ο ίδιος είχε την φήμη εγκρατή ανθρώπου. Απαξιούσε την χλιδή  και περπατούσε  στην αγορά, φορώντας μόνο έναν τρίβωνα, ένα σακούλι στον ώμο και  ένα ραβδί. Συνήθιζε να λέει “Η αληθινή αρετή δεν έχει ανάγκη από τίποτα. Οι κόλακες  έχουν κατακλίσει τους χώρους των ΜΜΕ  προσδίδοντας ένα κομματικό χρώμα στους χώρους όπου εργάζονται. Δυστυχώς πολλοί ακολουθούν το παράδειγμα τους. Δεν ντρέπονται να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να γλύφουν ασύστολα τα συγκεκριμένα ανατομικά στοιχεία των ΄΄μεγάλων΄΄;  Για να ευνοηθούνε. Εντυπωσιακό είναι ότι όχι μόνο είναι πεπεισμένοι για την ορθότητα των πράξεων τους αλλά θέλουν και να διδάξουν δεοντολογία την νέα γενιά!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 23:13
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.