Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 20:42

Απιαστα πουλιά

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Άπιαστα πουλιά, χίλια στον παρά λεία ένα -ελληνικό ρητό εννοώντας ότι αυτοί που μας υπόσχονται και τάζουν πράγματα που δεν τους ανήκουν  δεν μπορούν και να  τα ορίσουν αρά... πουλάνε υποσχέσεις.

Η αμέσως επόμενη σκέψη σχετικά με αυτόν που σου πουλάει υποσχέσεις σταματάει στους κυβερνόντες. Ήταν τρία παλικάρια και τώρα μείνανε δύο. Υποσχεθήκαν ότι θα βγούμε από την κρίση το 2014 και ότι θα κάνουν βιώσιμο το χρέος μας αλλά τα κάνανε μαντάρα.Η απογοητευμένη ΔΗΜΑΡ κλαίει και θρηνεί την ευκαιρία που έχασε ,οι υπουργοί της πήγανε στα σπίτια τους και ο κύριος Ρουπακιώτης εξηγεί, για πολλοστή φορά το αμάρτημα της κυβέρνησης Σαμαρά αλλά ποιος τον ακούει; Ο κύριος Βενιζέλος βασανίστηκε και ανησυχεί για την χαμένη τιμή της τριτοκομματικής κυβέρνησης όμως τάχιστα επωμίστηκε τις ευθύνες στήριξης του καινούργιου σχήματος. Το κόμμα του  από απλό δεκανίκι έγινε κοτζάμ στυλοβάτης. Μέσα του σίγουρα  περηφανεύεται ότι σώζει την χώρα. Σώζει και το κόμμα του που είχε αγγίξει σε επικίνδυνα χαμηλά μονοψήφια ποσοστά δημοτικότητας. Τώρα αν αυτή η κίνηση καλής θελήσεως συνοδέυεται από υπουργική θέση θα είναι το καλύτερο για τον φιλόδοξο πρασινοφρουρό. Η δική του παράταξη κρέμεται κυριολεκτικά από τα χείλη του και αποφεύγει τις εκλογές που θα την αφάνιζαν. Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουνε και οι ανακοινώσεις δίνουν και παίρνουν όμως το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Η γραμμή των μη εκλογών είναι προκαθορισμένη αφού και οι ΄΄φίλοι΄΄ μας από την Ευρώπη δεν τις θέλουν. Και μας απειλούν ότι θα κλείσουν την στρόφιγγα με τα δανεικά αν δεν καθόμαστε στα αυγά μας.

Άπιαστα πουλιά, χίλια στον παρά .<<Δεν θα την πατήσουμε ξανά, θα συνεννοούμαστε» δηλώνει  ο κύριος Αντ. Σαμαράς. Οι δηλώσει μετάνοιας σχετικά με το πώς συμπεριφέρθηκε στους συνεταίρους δεν τον βοηθάνε. Όλοι ξέρουμε ότι θα το ξανακάνει αφού είναι εντολοδόχος άλλων οικονομικών φορέων δηλαδή των δανειστών μας. Η συνειδητή επιλογή του προκάλεσε την οργή των οχτώ ανέμων του Αιόλου. Η αμαρτωλή ΕΡΤ μαύρισε ξαφνικά και η απόφαση του αυτή στοίχησε πολλά και  ξεσήκωσε τους πάντες. .Αποφεύγει, ο κύριος Σαμαράς με τον κύριο Βενιζέλο ,σαν ο Διάβολος το λιβάνι τις εκλογές, επειδή αν θα γίνουνε δεν θα τους εξασφαλίσουν ποσοστά επιβίωσης.  Οι κρίσιμες ημέρες που περνάμε δεν μας αφήνουν περιθώρια αδράνειας και καθησυχασμού. Ναι !η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση. Ναι! Ο ξεσηκωμός των άλλων λαών  έχει διαφορετικές εντάσεις και μορφές αντίδρασης. Το κίνημα της σιωπηλής διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταξίμ  δεν βρήκε πολλούς οπαδούς στην χώρα μας. Δεν πείστηκαν ίσως επειδή η αστυνομία του Ερντογκάν  ΄΄ καθάρισε ΄΄ την πλατεία με τα ειδικά υδροφόρα οχήματα που πετούσαν νερό υπό πίεση στους διαδηλωτές και κυρίως με τα χημικά που ρίξανε. Οι αγανακτισμένοι επίσης δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Τι βήμα πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός για να αντισταθεί στην ισοπέδωση; Σίγουρα δεν θα καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Και δεν θα δώσουμε αστήρικτες υποσχέσεις!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 20:48
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καταδίκες για τα δάνεια μαϊμού στα Γρεβενά Απόγνωση »