Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 13:56

Πάει καιρός

Γράφτηκε από την

Της Ευγενίας Ηλιοπούλου

- Πάει ο καιρός που η μόνη τύχη που είχα ήταν η γκίνια. Τρία χρόνια είναι αυτά. Κουράστηκε και με εγκατέλειψε. Με άφησε μέσα στην μιζέρια μου και την πίκρα. Μου κούνησε το λευκό μαντίλι του αποχαιρετισμού και μου ευχήθηκε καλή αντάμωση. Στο μέλλον.

- Πάει ο καιρός που κλαίω την μοίρα μου. Που συγκρίνω κατάσταση πληρωμών, τον μισθό μου πριν και μετά την καταστροφή. Που αναπολώ ταξίδια στο εξωτερικό για να βελτιώσω τις γνώσεις μου στην ιατρική. Που αναρωτιέμαι πως ξόδευα τόσα και δεν έβαλα τίποτα στην άκρη. Ήμουν νέα και όμορφη ή άμυαλη και ξανθιά;

- Πάει καιρός που ονειρεύομαι τι θα κάνω με το πολύ υποσχόμενο εφάπαξ. Τα τελευταία τρία χρόνια κόψε από εδώ, κούρεψε από εκεί εξαφανίστηκε. Κανένας δεν με ρώτησε αν ήθελα να μου γίνουν κρατήσεις για κάτι τέτοιο. Οι υποσχέσεις  φύγανε ανεπιστρεπτί. Για τι μόνο εμείς πληρώνουμε τα σπασμένα; Αυτά τα λεφτά που δόθηκαν πήρανε φτερά και κανένας δεν θα πάει φυλακή επειδή έκλεψε το όνειρο μου για όμορφα και ήρεμα γηρατειά.

- Πάει καιρός που αναρωτιέμαι γιατί συμβαίνουν αυτά στην χώρα μου. Τι έφταιγε και ήρθε τέτοιο κακό; Τώρα ξέρω ότι ο καθένας που καβάλησε την καρέκλα έβαλε το λιθαράκι του στην καταστροφή. Που ο κάθε  πολιτικός που μας κυβέρνησε ευλόγησε τα γένια του με προνόμια και πλούτη. Καθάρισε για πάρτι του ξεχνώντας ότι πίσω ότι υπάρχει ένα ολόκληρος λαός με ιστορία και δόξες. Πως θα στρώσει η κατάσταση αν δεν βάζουμε το χεράκι μας; Αν δεν πολεμάμε για τα αυτονόητα. Πως θα σταματήσουμε την κατρακύλα όταν από το καναπέ μας μυξοκλαίμε  την μοίρα μας; Βιώνουμε μία παράξενη εμπόλεμη κατάσταση. Τα πολεμοφόδια μας δεν είναι μόνο οι πέτρες και τα καδρόνια. Είναι η φωνή και η ενότητά μας. Όταν ο άλλος, ο ξένος ή ο ντόπιος  εχθρός και κατακτητής των δικαιωμάτων μας δεν συναντάει καμία αντίδραση συνεχίζει και κόβει ! Πριονίζει δικαιώματα, κλέβει και τις τελευταίες μας οικονομίες! Μας καταδικάζει στον αφανισμό και την κατάθλιψη. Μας εξοντώνει με φορολογικά μέτρα και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις. Συνεχίζει την αδικία  και κοκορεύεται και από απάνω ότι έσωσε την μάνα πατρίδα! Έλεος πια!

 - Πάει ο καιρός που εναποθέτω τις ευχές και τα όνειρα μου σε κάποιον άλλον. Ή στο Θεό. Πάει καιρός που περιμένω από κάποιον άλλον να παλέψει για μένα. Να ξεκινήσει την επανάσταση  για μένα. Να ματώσει για τα δικαιώματα μου. Να κάνει την υπέρβαση για να με βοηθήσει. Τέρμα η μοιρολατρία και το κλάμα! Ενωμένοι όλοι! Λαέ προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 16:12
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.