Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 09:57

Συγκοινωνούντες βόθροι

Γράφτηκε από την

 της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Τα συγκοινωνούντα δοχεία είναι γυάλινες η μεταλλικές συσκευές διαφόρων σχημάτων που συγκοινωνούν μεταξύ τους. Ρίχνοντας μία ποσότητα υγρού στην συσκευή παρατηρούμε ότι η ελεύθερη επιφάνεια του υγρού φτάνει στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο σε όλα τα δοχεία.

Σαν να συμφωνούν όλα μαζί άσχετα αν έχουν διαφορετικό σχήμα και όγκο. Λεν στην ουσία τα ίδια πράγματα, εκφράζουν την ίδια πολιτική!

Ο βόθρος είναι συνήθως χώρος συγκέντρωσης λυμάτων και όμβριων υδάτων ο οποίος βρίσκεται κάτω από το έδαφος. Μόλις γεμίσει, γίνεται απομάκρυνση του περιεχομένου του με βυτιοφόρα («ο αχόρταγος») και η απόρριψή του σε επιτρεπόμενο χώρο. Οι βόθροι χρησιμοποιούνται σε περίπτωση μη ύπαρξης κεντρικού αποχετευτικού συστήματος. Όταν έχεις βόθρο μένεις ήσυχος επειδή τα περιττώματα σου θα ακολουθήσουνε μία ασφαλή και νόμιμη οδό. Θα προσέξεις φυσικά να το αδειάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην υπερχειλίσει. Στην Ελλάδα για το βόθρο χρησιμοποιείται και ο όρος χαβούζα, (τουρκική λέξη havuz) η οποία χαρακτηρίζει γενικότερα δεξαμενές υδάτων. Χαρακτηριστικά, η λέξη havuz χρησιμοποιείται και για πισίνες. Επίσης στην Ελλάδα όταν θέλεις να περιγράψεις μία απαράδεκτη και απρόβλεπτη κατάσταση, εκτός  ελέγχου λες ΄΄ αυτός κολυμπάει μέσα στα σκ...... Όποτε ρωτάς κάποιον  πως είναι τελευταία σου απαντάει με θυμό σκ...... Όποτε ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις τα καινούργια δημοσιονομικά μέτρα  ,λες  μέσα σου η φωναχτά ότι πάλι η κυβέρνηση τα έκανε  σκ.... Όποτε αντικρίζεις  έναν πολιτικό να το παίξει  σωτήρας του τόπου  γυρίζεις το κεφάλι αλλού και λες την ίδια λέξη σκ.... Το γενικό και ευκολονόητο συμπέρασμα είναι ότι ήμαστε μέσα σε ένα βόθρο.

Μέσα στο παραλογισμό και την ασυδοσία που τον διαδέχεται ο παραλογισμός της προσπάθειας για συμμάζεμα, δεν είμαι η μόνη που έχω μία έντονη αίσθηση  ότι γύρω  όλα τα υπουργεία σχημάτισαν μία άτυπη συσκευή συγκοινωνούντων βόθρων. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις  και οι γραμμές του μνημονίου το επιβεβαιώνουν αυτό. Ένοιωσα μια αφόρητη ανάγκη να εκφράσω δημόσια τον προβληματισμό μου αλλά δυσκολεύτηκα πολύ να το διατυπώσω. Όχι επειδή είμαι καθαρή γυναίκα, και αποφεύγω να πατάω στα περιττώματα, αλλά επειδή δεν ήξερα που να πρώτο κατατάξω τους συγκοινωνούντες βόθρους που  υπάρχουν στην χώρα μου. Ποιό υπουργείο να πάρω και να μην καλύψω την μύτη μου από την μπόχα; Πως μπορούν να έχουν διαφορετικό προφίλ και όμως να είναι συγκοινωνούντες βόθροι; Μα επειδή πράγματι επικοινωνούν και συμφωνούν στην πολιτική τους. Η ελεύθερη επιφάνεια του υγρού ,παρντόν των αντιλαϊκών αποφάσεων ,φτάνουν στο ίδιο οριζόντιο επίπεδο σε όλα τα υπουργεία. Τα μέτρα που επιβάλλονται σε όλη την κοινωνία (και γι' αυτό εμπεριέχει την αδικία ότι επιβαρύνει περισσότερο τον ασθενέστερο) είναι ή δεν είναι οριζόντια μέτρα ; Το να κοπούν δηλαδή όλες οι συντάξεις είναι ή δεν είναι οριζόντια περικοπή; Μήπως το "μη οριζόντιο" είναι ένας ευφημισμός για το "κλιμακωτά"; Π.χ. οι κλιμακωτές μειώσεις των μισθών και συντάξεων εφαρμόζονται σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων. Δεν αδικούμαστε όλοι;

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 10:06
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Για τα πανηγύρια.... Παγιδευμένοι στην απραξία »