Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 11:18

Η μαύρη γάτα

Γράφτηκε από την

της Ευγενιας Ηλιοπούλου

Η (felis catus) γάτα  ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει κοντά μας ,εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια. Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από 1.000 είδη ζώων για τροφή.

¨Όταν θέλει  μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές. Πανέξυπνο ζώο μαθαίνει από μικρή ηλικία  να χειρίζεται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Ιδιαίτερα επικοινωνιακό ζώο χειραγωγεί τους δήθεν ιδιοκτήτες της ,τους μαγεύει με καμώματα, φωνές και νιαουρίσματα Σαρκοφάγο ζώο τρελαίνεται για ψαράκι αλλά δεν λέει  όχι και σε κοτόπουλο. Ενίοτε  χρησιμεύει σαν έδεσμα για τους ασιάτες. Στην Κίνα οι  γάτες εκτρέφονται με σκοπό το εμπόριο της γούνας τους.  Υπάρχουν 30-40 διαφορετικές ράτσες γάτας, με η χωρίς τρίχωμα. Στην πληθώρα των οικόσπιτων δασύμαλλων γάτων ξεχωρίζουν οι μαύρες γάτες επειδή κουβαλάνε μία φήμη. Μερικές την δικαιολογούν.

Η μαύρη γάτα αποτελεί μια ιδιαίτερη κατηγορία γάτας. Φέρνει καλά η κακά μαντάτα; Μερικοί την συσχετίζουν με το Σατανά. Οι αρχαίοι αιγύπτιοι την βάζανε σε περίοπτη θέση και επιμένανε ότι είναι καλό σημάδι και ότι φέρνει καλή τύχη. Οι άγγλοι συμμερίζονται την ίδια άποψη αλλά οι αμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι και γρουσουζιά είναι και καλύτερα να σου λείπει. Το πιο έντονο σημείο πάνω στις μαύρες γάτες είναι τα μάτια. Μάτια που μπορούν να σε υπνωτίσουν, να κάνουν την αναπνοή σου να κοπεί. Στο τέλος μένοντας άναυδος  αναρωτιέστε για το ποιος εξημέρωσε ποιον; Για  κάποιους η μαύρη γάτα είναι σκέτη καντεμιά!

Πιστεύω ότι ο πόλεμος είναι σαν μια μαύρη γάτα. Υπάρχει παραπάνω από 9500 χρόνια. Τρώει, δηλαδή καταστρέφει, παραπάνω από 1000 είδη ζώων, λαούς για τροφή. Είναι γουρλού για τους κατασκευαστές όπλων και τους έμπορους πάσης φύσεως αλλά καντεμιά για τους λαούς. Μερικοί την λατρεύουν και άλλοι την μισούν. Υπάρχουν διαφορετικές μορφές γάτας όπως και πολέμου. Οι προετοιμασίες για εισβολή στην Συρία και ο κύριος ρόλος που θέλουν να παίξουνε στην περιοχή οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι η προαγγελία εμφάνισης μαύρης γάτας. Το Divideetimperaτων ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή είναι γνωστό και η δήθεν ευαισθησίες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μας πείθουν. Αρχές και δικαιώματα που δεν εφαρμόζονται στην χώρα σου πως τολμάς να τις εφαρμόσεις σε ξένα εδάφη. Πόσο «απαραίτητα» είναι τα μέτρα για την προστασία των αμάχων από τη χρήση χημικών όπλων; Πόσο εύκολη είναι η ανάμιξη μακριά από τα εθνικά και γεωγραφικά σου εδάφη; Πως ξέρουμε ότι τέτοιες δοκιμές δεν έχουν γίνει και σε άλλες χώρες; Είναι η δεύτερη φορά που μια τέτοια καταγγελία ξεσήκωσε την οργή των χρηματοδοτών (ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Τουρκίας, Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ) της επιχείρησης κατάληψης της Συρίας. Ανησυχούν πράγματι ή τα οικονομικά συμφέροντα τους καθορίζουν το διπλωματικό παιχνίδι; Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν δίπλα μας. Η χώρα μας έχει δώσει γη και ύδωρ στις 2 αμερικανικές βάσεις (Καλαμάτα, Σούδα- Κρήτη ). Η ιστορία μας έχει μάθει ότι άλλο το πρόσχημα και άλλη η πραγματική αιτία. Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης κρύβει πολλές πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες και οι διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου τις ακολουθούν πιστά. Η αναζωπύρωση του πολεμικού κλίματος έγινε μόνο με αφορμή της χρήσης χημικών βιολογικών όπλων; Θυμάται κανείς ότι το 2008 οι πληροφορίες περί ιρακινών βιολογικών όπλων, πάνω στις οποίες στηρίχτηκε η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, προέρχονταν από μία αναξιόπιστη πηγή;

Στο Ιράκ και στην Λιβύη οι ''σωτήρες'' αμερικανοί ήρθαν και τελικά  τις κατέστρεψαν. Το διπλωματικό παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή είναι για γερά νεύρα. Εμείς δεν θέλουμε την άμεση εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ξεχάσαμε τα δεινά του πολέμου; Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε προκαθορισμένες υποχρεώσεις; Την νύχτα όλες οι γάτες είναι μαύρες. Οι χώρες που προάγουν τον πόλεμο γίνονται μαύρες και εμείς δεν θέλουμε τον πόλεμο στην αυλή μας.

Όποτε βλέπουμε μια μαύρη γάτα να μας προσπερνάει ή να μας κόβει τον δρόμο, προσπαθούμε να απαλλαγούμε από το αίσθημα ανησυχίας που έχουμε φυλαγμένα μέσα μας. Τι γίνεται όμως όταν περιπατάει παράλληλα με εμάς και δεν φεύγει όσο και να προσπαθούμε να την διώξουμε;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 11:26
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.