Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 11:35

Τελειώσαμε λοιπόν

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Τελειώσαμε λοιπόν και τι να πούμε; Αντίο; Σε αγαπώ ακόμα; Να κάνω ανόητες δηλώσεις αιώνιας πίστης; Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ! Είσαι η μοναδική μου αγάπη και δεν θα σε αντικαταστήσω με μία καινούργια αγάπη; Ποιος θα πιστέψει μία ώριμη γυναίκα και μάλιστα ξανθή;

 

Το θέμα μας δεν είναι τα ερωτικά μας αλλά τα πολιτικά μας. Στα ερωτικά μας η ζημιά είναι μικρή και περιορίζεται στον εαυτό μας. Τελειώνεις με τον έρωτα της ζωής σου και προχωράς ή μένεις κολλημένη στην ωραία εικόνα και τις γλυκές αναμνήσεις. Στα πολιτικά ξεκόβεις και εκφράζεις ανοικτά τα παράπονα σου στους συναγωνιστές. Σε διώχνουν η φεύγεις μόνος σου σε άλλη γη και άλλα μέρη. Η θλίψη σου απλώνεται και αφορά πολλούς συναγωνιστές σου. Αφορά στους ένθερμους υποστηρικτές μιας ιδεολογίας, μιας θεωρίας  και μιας στάσης απέναντι στην ζωή και στα γεγονότα της. Η απογοήτευση σε συνδυασμό με την έμπρακτη απόδειξη της αποτυχίας σε κάνουν να μαζευτείς ,να παίρνεις τα μπογαλάκια σου  και να πάς σε άλλο στρατόπεδο ή σε άλλη παρεμφερή ιδεολογική ομάδα. Εκεί, ανάμεσα στους καινούργιους συντρόφους, λες τον πόνο σου και αφού δοκιμάζεις  το καινούργιο επιλέγεις τι θα κάνεις. Θα μείνεις ή θα φύγεις!

Όλες αυτές οι σκέψεις με πλημμύρησαν όταν διάβασα για την κίνηση των 58 ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης. Που ήταν μέχρι τώρα; Πόσα είναι τα κοινά σημεία και πόσο πολύ είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουνε  για να μπούνε στο ίδιο ιδεολογικό ''μαντρί''. Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς μέσα από τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα που θα συσταθεί μέσα στους επόμενους μήνες και θα οδηγήσει στην κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές, χωρίς τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων που αποσκοπεί;.

Στο κείμενο ζητούν και νέο αρχηγό, αφού όπως αναφέρουν στην ηγεσία της «Ελιάς» θα πρέπει να ανέλθουν νέα πρόσωπα. Η Κεντροαριστερά τι ακριβώς σημαίνει και ποιες κρυφές πτυχές της σχετίζονται με την αναβάθμιση των πρασινοφρουρών και άλλων ανάξιων εραστών της αριστεράς; Πόσες άλλες παραλλαγές του ονόματος της αριστεράς θα δούμε να χρησιμοποιηθούν για να προσελκύσουν τους αφελείς; Πράγματι θα είναι ανάδειξη νέων ανθρώπων και πόσο αθώο θα είναι το πνεύμα  συνεργασίας στη βάση των κοινών αξιών;. Σωστά ο κύριος Κουβέλης, που έχει μία πικρή εμπειρία από τέτοιες κινήσεις δηλώνει ότι δεν θα πάρει.

''Η σύγκλιση πρέπει να γίνει με τρόπο που να διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα''  δηλαδή; Το δικομματικό να συνεχιστεί και η χώρα να βυθίζεται στα χρέη; Σκυμμένα κεφάλια μαζί με τους μνημονικούς; Η Ελλάδα  χρειάζεται καινούργιους ηγέτες, καινούργια πρόσωπα που να μην έχουν λερωμένο παρελθόν. Όχι από τις ίδιες οικογένειες ξανά και ξανά  αλλά αυτά δεν μπορούν να γίνουν ομαλά. Χωρίς εντάσεις και διαδηλώσεις; Τελειώσαμε λοιπόν κύριοι πολιτικοί και τι να πούμε ;Εξαντλήσατε όλα τα περιθώρια να  πιστέψω στο πνεύμα ανασυγκρότησης και της συμφιλίωσης. Σας καίει το θέμα των δημοτικών εκλογών και κυρίως ότι όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις σας βγάζουν με μονοψήφιους αριθμούς. Η πραγματική αριστερά έχει  προτάσεις και ξέρει πως θα νικήσει.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 11:43
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συνθηματικό Κοκορομαχίες »