Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 11:55

Το κέρδος και η μαγική λίμνη

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτό το θαύμα της φύσης, βρίσκεται 25 χμ μακριά από το κέντρο της Αθήνας και προσελκύει σε μόνιμη βάση πολλούς έλληνες και ξένους

επισκέπτες. Βιότοπος με νερά που προέρχονται από βάθος 50 με 100 μέτρα και έχουν θερμοκρασία από 22°C μέχρι 29°C, υποδεικνύοντας ότι σε κάποιο βάθος επικοινωνεί με το ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου. Επίσης, η λίμνη τροφοδοτείται από μια πηγή γλυκού νερού σε βάθος 17 μέτρων. Στη λίμνη καταλήγει ένα υπόγειο σπήλαιο που επικοινωνεί με τη θάλασσα με διάφορες στοές. Η γαλαζοπράσινη υφάλμηρη λίμνη με ιαματικές ιδιότητες με το αδιαμφισβήτητο φυσικό της κάλος πλαισιώνεται άψογα από μία καλή οργάνωση των υπηρεσιών που προσφέρουν ναυαγοσώστη, ντους αποδυτήρια, ασφάλεια των πραγμάτων, κομψές καρέκλες και λευκές ομπρέλες, πολύ καθαρές τουαλέτες και ένα μικρό συνάμα κομψό αναψυκτήριο. Καλές τιμές και καλαίσθητα πιάτα που προσφέρουν και προσθέτουν αντί να αφαιρέσουν γοητεία στο χώρο.

Εδώ και πολλά χρόνια ξεκινώ την σεζόν μου, κάνοντας τα αρχικά μου μπάνια στην λίμνη και μετά πάω στην ακτή. Η θερμοκρασία (22-25) και η ηρεμία του χώρου ΄μαλακώνουν ΄΄ την πρώτη επαφή μου με το νερό. Φυσικά το παράδειγμα μου το ακολουθούν χιλιάδες άλλοι λάτρεις της μαγικής λίμνης. Όλες οι υπηρεσίες, που η επιχείρηση προσφέρει στο κοινό ,κοστολογούνται ,τα τελευταία τρία χρόνια σε ένα εισιτήριο εισόδου των 8 ευρώ. Επίσης είναι σημαντικό που απαγορεύετε η χρήση των αντηλιακών κρεμών στους κολυμβητές. Την περασμένη Κυριακή ένιωσα κάπως περίεργα όταν είδα αναρτημένη μια ειδοποίηση προς το κοινό με αύξηση των τιμών, από την Τρίτη, σε όλα τα επίπεδα. Το 8 έγινε 9 και 10 το Σαββατοκύριακο(για τους δημότες το 5 έγινε 7). Για τα πακέτα το 300 φτάνει 350 και βάλε. Για εμάς, τους εργαζόμενους, που δεν ήμαστε δημότες μας πέφτει λίγο ακριβό επειδή το συνδυάζουμε και με τα έξοδα μεταφοράς και το ουζάκι που θα πιούμε μετά. Εκεί όμως που επηρεάζει καθοριστικά την ποιότητα ζωής τους είναι στους συνταξιούχους που κυριολεκτικά τους ΄΄κρεμάει΄΄ αυτή η αύξηση. Αναγκάζονται να περιορίσουν ή και να διακόψουν τις θεραπείες τους.

Το κέρδος και η μαγική λίμνη έχουν άμεση σχέση αλλά δεν είναι άδικο; Η αύξηση τιμή εισιτηρίου δεν συνοδεύτηκε από μια αλλαγή στο χώρο. Ακριβότερο από αυτό της γειτονικής πλαζ (4 στην πλαζ Βούλας) και μάλιστα τελευταία συνοδεύεται και από διάφορα happenings. Ξέρετε πως είναι να πάς στην λίμνη για να χαλαρώσεις και να αντιμετωπίσεις 100 άτομα που χοροπηδάνε με δυνατή μουσική ως απόκρουση για το fitness club ; Ξέρετε πως νοιώθεις όταν πιστεύεις ότι θα πέσουν τα βράχια πάνω στο κεφάλι σου επειδή η δυνατή μουσική μπορεί να προκαλέσει κατολίσθηση βράχων; Πόση αηδία νοιώθεις όταν ο άλλος εκμεταλλεύεται την ανάγκη σου; Αν αυτή η αύξηση θα πήγαινε στο δήμο θα μελώναμε το χάπι αλλά τα έσοδα πάνε στην Αρχιεπισκοπή και σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία και ενοχλούμαστε. Ωραίο το κέρδος για μία επιχείρηση αλλά κάποιος που εκμεταλλεύεται την μαγική λίμνη δεν οφείλει να σεβαστεί την ιδιότητα του χώρου(ιαματικά νερά, υδροθεραπεία) και την ανάγκη του κόσμου για θεραπεία;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 12:00
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.