Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014 08:23

Όλοι για την μάχη ή αλλιώς πάλι μία από τα ίδια

Γράφτηκε από την

της Ευγενιας Ηλιοπουλου

Πέρασαν οι εκλογές. Όλοι νικήσανε. Μερικοί ,από τους πρωταγωνιστές τράβηξαν κάποια συμπεράσματα, άλλοι συνέχισαν τον πολιτικό τους ύπνο.

Ο λαός αναγκάστηκε, για πολλοστή φορά να σκύψει το κεφάλι και να κλάψει την μοίρα του. Ελάχιστοι ανησυχήσανε που κανένας από τους προηγούμενους ευρωβουλευτές δεν ξαναβγήκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε και η ΝΔ έμεινε σταθερή. Το ΚΚΕ έπεσε 35% στις ευρωεκλογές του 2009, 7,54% στις εθνικές εκλογές του 2009, 4,5%, τον Ιούνιο του 2012 και 6,1% στις τελευταίες ευρωεκλογές. αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Η πανηγυρική ΕΛΙΑ έσωσε στο παραπέντε το ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν θα μάθει ποιες επιταγές θα εξαργυρώσει το ΠΟΤΑΜΙ. Η ΔΗΜΑΡ προβληματίστηκε για την ήττα της αλλά κρατεί με τα δόντια τα προσχήματα και τον κυρ Φώτη.

Ο προγραμματισμένος ανασχηματισμός κράτησε σαν μία παρατεταμένη γέννα σε μία πρωτότοκη. Τα αποτελέσματα δεν ξάφνιασαν κανέναν. Η τράπουλα ανακατώθηκε καλά και αντί να μειωθεί ο αριθμός αυξήθηκε με υφυπουργούς επειδή όλοι έπρεπε να πάρουνε. Τόσα χρόνια έχουμε μάθει ότι όλα γίνονται για την καρέκλα. Όσες υποσχέσεις και να έχουνε δοθεί εμείς ξέρουμε ότι ο λογαριασμός έρχεται σε εμάς πάντα. ¨Όσα μνημόνια και να σκίζει ο κύριος Σαμαράς στην πόρτα μας έχει ήδη εγκατασταθεί το καινούργιο μνημόνιο και ο κύριος Τόμσεν μας κουνάει το χέρι .Περιμένει να πληρώσουμε τα καινούργια χρέη και η Ελλάδα μας σαν ένας άλλος Σίσυφος σπρώχνει τα χρέη που θα ξανά κατρακυλήσουν.

Η δικομματική κυβέρνηση είναι αρεστή στους δανειστές μας. Τίποτα δεν θα αλλάξει ,δεν άλλαξε τίποτα στα οικονομικά μας και ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τους όρους του χρέους από την μειονεκτική του θέση. Ωραίες οι δηλώσεις και η προτροπή για δουλειά και πάλι δουλεία ,στους καινούργιους κυβερνητικούς ,αλλά η τελετή παράδοσης παραλαβής δεν ξεγελάει κανέναν. Όλοι έχουν άριστες κοινωνικές σχέσεις, που θα βοηθήσουν, προκειμένου να συνεργαστούν καλά και να αναπτύξουν και πολιτικές σχέσεις .Το γλείψιμο πάει σύννεφο. Όλοι μα όλοι είναι καλά παιδιά και αφήνουν τις προσωπικές τους αντιρρήσεις για να σώσουν ενωμένοι τον τόπο. Όλοι δηλώνουν μάχιμοι και έτοιμοι να θυσιαστούν για το καλό του τόπου. Πίσω από τις κάμερες όμως βλέπεις κουρασμένα χαμόγελα ,λιγοστές δηλώσεις και κυρίως μικρό καλάθι επειδή τα ταμεία είναι άδεια. Όλοι μοιράζουν υποσχέσεις και ελπίδες για πιο καλή διαχείριση του χρέους άσχετα αν δεν το πιστεύουν. Μόλις στρογγυλοκαθίσουν θα αγγίξουν το μέλι και θα φάνε όσο θα μπορέσουν. Εμάς μας περιμένουν καινούργια ασφυκτικά οικονομικά και φορολογικά μέτρα που απλώς αλλάζουν ονομασία.

Όλοι οι υπουργοί για την μάχη ή θα πάρουμε μία από τα ίδια; Μνημονικοί και αντιμνημονικοί στο ίδιο τσουβάλι για μία καρέκλα ,για μια δόξα. Πώς να τους πιστέψεις τι στιγμή που μας έχουνε μείνει τα άλυτα προβλήματα στο κατώφλι του σπιτιού μας; Η ΥΓΕΙΑ, η ΠΑΙΔΙΑ, η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ,η ΑΚΡΥΒΙΑ, η ΑΝΕΡΓΙΑ συνεχίζουν τον τρελό τους παιχνίδι και εμείς θα ήμαστε απλώς θεατές;

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014 08:28
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το μεγάλο μνημόσυνο Μαύρη Ρώμη (και μαύρα μαντάτα) »