Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 11:40

Δεν πουλιέσαι !

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

''Όταν κάτι αρχίζει στραβά έτσι συνεχίζεται'' Α. Καμιλλέρη
Η πολλά υποσχόμενη τηλεπαρουσιάστρια άνοιγε σαμπάνια,

από την χαρά της που βρήκε κατάλληλο, προς βρώσιν, θύμα. Η κοπέλα έλαμπε από την χαρά της. Το θέμα της ΄΄πουλούσε΄΄. Η εκπομπή στέφτηκε με ευτυχία αφού οι δύο πρωταγωνίστριες φιληθήκαν και δώσανε όρκους αιώνιας φιλίας και συνεργασίας. Η συνταγή πέτυχε. Η θεαματικότητα ήταν στα ύψη. Η μία πούλησε και ή άλλη αγόρασε. Η μία ήταν τρισευτυχισμένη αφού πούλησε για πενταροδεκάρες την ιστορία της, την κακομοιριά και την ανωνυμία της. Εξαργύρωσε το ατύχημα της με πέντε λεπτά μπροστά στην οθόνη. Η άλλη, περήφανη που πέτυχε! Με τα δάκρια συγκίνησης και θριάμβου, αφού η τηλεοπτική της χρονιά ξεκίνησε με αυξημένοι ακροαματικότητα.
Εμείς, οι θεατές της εκπομπής, παρακολουθήσαμε από κοντά την τραγική ιστορία. Η Ελλάδα μας πρωτοστατεί στα τροχαία ατυχήματα με την πλειοψηφία των θυμάτων να ανήκουν στις ηλικίες 20-40 ετών. Κρατήσαμε όλη την προσοχή μας πάνω στις δύο κυρίες προσπαθώντας να καταλάβουμε την αλήθεια. Ένα τροχαίο έχει απρόβλεπτες προεκτάσεις για το θύμα του αλλά και απίστευτες λεπτομέρειες. Ποτέ δεν ξέρεις αν πράγματι το ανθρώπινο λάθος ήταν καθοριστικό ή άλλα στοιχεία ήταν καταλυτικά. Ό ακρωτηριασμός ενός νέου ανθρώπου δεν παύει να είναι ένα τραγικό γεγονός. Εντυπωσιάστηκα από την χολή που εκτόξευσε απέναντι στο νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής όπου νοσηλεύτηκε. Σεβαστές οι συμπάθειες αλλά και η αγένεια και η έλλειψη κοινωνικής αγωγής είναι κάτι που δύσκολα δικαιολογείς σε έναν ασθενή.
Πάντα με θλίβει η απεγνωσμένη προσπάθεια κάποιου να ξεφύγει από την καθημερινότητα με μελοδραματικά μέσα. Ίσως επειδή οι γονείς μου με μάθανε να κρατώ πάντα το κεφάλι μου ψηλά. Ίσως επειδή με μάθανε να κρίνω κάποιον με βάση τις πράξεις του και όχι τις λέξεις και τις ειπωμένες προθέσεις του. Η περηφάνια σε κάνει να στραγγίσεις το δάκρυ σου και να μην το κάνεις δημόσιο θέαμα. Πάντα απόφευγα να προκαλέσω την λύπη και τον οίκτο. Με βάση αυτή την λογική δεν υπέκυψα ποτέ στον πειρασμό να δημοσιοποιήσω τα διάφορα προβλήματα υγείας που με ταλανίζουν κατά καιρούς.
Όταν κάτι αρχίζει στραβά έτσι συνεχίζεται λέει ο κύριος Καμιλλέρι και έχει δίκιο. Η ιστορία άρχισε στραβά με το ατύχημα και τον ακρωτηριασμό μίας νέας κοπέλας. Ευτυχώς δεν έχασε την ζωή της και καλός προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Η νιότη και η όρεξη για ζωή της έδωσε φτερά και δε χρόνο ρεκόρ θα περπατήσει ξανά. Σεβαστή η ανάγκη συγκέντρωσης χρημάτων για το καλύτερο τεχνητό μέλος που θα αντικαταστήσει το χαμένο πόδι αλλά ......υπάρχουν και όρια. Δεν συνεχίζεις το κακό! Καλώς οι συναδέλφου της κάνανε μία συναυλία και βγήκανε κάποια ποσά αλλά το να ξευτελίζεσαι και να πουλάς την κακομοιριά σου είναι λυπηρό .Χίλιες φορές με την τέχνη της και την αξία της παρά να ΄΄ παίξει ΄΄ τον προκαθορισμένο ρόλο κακομοίρας και να καταντήσει εύκολη λεία στα χέρια της πανούργας παρουσιάστριας. Δεν πουλιέσαι και δεν πουλάς τους γύρω σου για τίποτα στον κόσμο! Δεν ξέρει ότι η επικαιρότητα της θα κρατήσει μόνο μία στιγμή. Σήμερα πουλάει και αύριο κανείς δεν θα την θυμηθεί. Αύριο θα πάρουν σειρά άλλα γεγονότα εξίσου τραγικά που θα αποτελέσουν θέμα προς κατανάλωση μίας άλλης εκπομπής.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 11:44
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.