Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 11:40

Πρέπει να ξέρεις να πέφτεις ή αλλιώς συμβουλές προς νέους συναδέλφους

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

΄΄ Πως είναι δυνατόν να ζήσει κανείς αν δεν ξέρει να πέφτει ;΄΄ Ζ. Ντίκερ

Τόλμησε πάντα στην ζωή σου! Κάνε το βήμα σου με θάρρος και ας ματώσεις. Μην διστάζεις να αναμετρηθείς με ένα εξίσου δυνατό και ικανό άτομο. Μην επιλέγεις ποτέ εύκολο αντίπαλο σε οτιδήποτε διεκδικείς. Θα νικήσεις εύκολα όταν αναμετριέσαι με έναν κακομοίρη ή αδύνατο πλάσμα. Άλλωστε το κάνεις ξέροντας ότι θα υπερισχύσεις. Είτε συνάδελφος σου είναι είτε ασθενής. Αυτή η συνειδητή επιλογή σου θα σου φέρει μία εύκολη και εφήμερη νίκη που στην ουσία είναι η έμπρακτη απόδειξη της αδυναμίας σου. Μην ξεγελιέσαι. Εσύ είσαι λίγος όταν επιλέγεις εύκολο θύμα η ανταγωνιστή.
Ποτέ οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Όχι μόνο στην ιατρική αλλά και στην πεζή μας ζωή. Δεν υπάρχει ασθένεια υπάρχουν ασθενείς. Οι γενικές γραμμές είναι οι βάσεις για την προσέγγιση του κάθε ατόμου ο αγώνας κρίνεται στις λεπτομέρειες. Ο διάλογος και η βαθιά αντικειμενική ματιά θα σου δώσουν τα στοιχεία που χρειάζεσαι για να προσεγγίσεις σωστά το κάθε περιστατικό.
Να πατάς πάντα στα δικά σου προσόντα, στις δικές σου δυνάμεις. Μην θεωρείς δεδομένη την νίκη επειδή είσαι νέος και θαρραλέος. Δεν αρκούν! Πρέπει να διαβάσεις και να ενημερώνεσαι για να αποκτήσεις αυτό που σου λείπει. Η εμπειρία.
Συνάδελφε! όταν ξεκινάς το ιατρικό επάγγελμα πρέπει να ετοιμαστείς για πολλούς αγώνες χωρίς να έχεις δεδομένη την επιτυχία. Πρέπει να την αγαπάς την ιατρική πάρα πολύ για να πετύχεις. Να ελέγξεις τους στόχους σου και να κατασταλάξεις για τι επέλεξες τόσο δύσκολο αντικείμενο .Να προετοιμαστείς για τις κατραπακιές και τις απογοητεύσεις που θα σε κερνάει η ζωή. Πρέπει να αγαπάς τόσο τον άνθρωπο όσο και την επιστήμη σου αλλά και να ξέρεις να πέφτεις! Πρέπει να δοκιμαστείς πολύ καλά στη ήττα για να ορθοποδήσεις και να νικήσεις. Έχω προσωπική εμπειρία. Την Ιατρική την είχα ερωτευτεί από μικρή ηλικία και ονειρευόμουν ότι θα γίνω μία καλή και ικανή γιατρός. Με φουσκωμένα μυαλά και με λίγη δουλειά την πρώτη φορά που έδωσα εισαγωγικές εξετάσεις δεν μπήκα για πολύ λίγο κάτω του 7.Την δεύτερη για 5 μονάδες πάνω του 8 και την τρίτη φορά μπήκα στην Ιατρική Σχολή με βαθμολογία 9,33.Όταν τελείωσα την σχολή η βαθμολογία μου έφτασε στο 9,58.Δεν σταμάτησα ποτέ να διεκδικήσω αυτά που πίστευα ότι είναι σωστά για μένα και για τους ασθενείς μου. Δεν σταμάτησα ποτέ να αντιδρώ απέναντι στην αδικία όσο και να έχω κουραστεί, όσο και να έχω βασανιστεί. Τώρα που έχω μεγαλώσει και πήρα το μάθημα μου θέλω να σου το μεταδώσω . Τίποτα δεν είναι δεδομένο στην πραγματικότητα. Κανένας δεν γεννήθηκε έξυπνος όμως έγινε στην πορεία μετά από πολλές κατραπακιές. Πρέπει να φας πολλά χαστούκια και να καείς στην φωτιά της ήττας για να βγει νικητής!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 18:51
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.