Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 13:03

Ναι θα πω, σε άλλους είπα όχι!

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Η απαλή και συνάμα σωστή φωνή της Μ. Ασλανίδου με χαλάρωσε και μου πρόσφερε την κατάλληλη διάθεση

να καταλάβω τα γεγονότα που εξελίσσονται τελευταία στην πολιτική μας ζωή. Είναι παράξενο πώς τα ερωτικά τραγούδια, που κρύβουν την αγωνία για την αβεβαιότητα για την αναγνώριση της αγάπης, πολλές φορές αποτελούν ένα πολύ καλό έδαφος για τις πολιτικές συζητήσεις.

Αλήθεια, πόσο εύκολα λες και ξελές δημόσια στα έδρανα της Βουλής; Πόσο πολύ σε ενοχλεί ότι παίρνεις τον λόγο σου πίσω και το πάς βόλτα στην εύπορη κοιλάδα των συμφερόντων σου; Τι σε κάνει να αθετήσεις τις υποσχέσεις σου και να ανακαλύψεις ότι στην ζωή σου την ανούσια μπορείς να αφήσεις στην άκρη τους λόγους που σε ψήφισε ο λαός και σου έδωσε ένα βήμα εσύ να θυμάσαι μόνο τον εαυτούλη σου το μίζερο και το φτωχό; Δημοκρατία έχουμε και ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει το δικαίωμα να αλλάξει γνώμη και στάση απέναντι σε ένα θέμα. Η αλλαγή είναι στο μυαλό και στην ψυχή του και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του αλλά....όταν ανήκεις στους 300 τι γίνεται; Δεν είναι του Λεωνίδα αλλά είναι άτομα που πρέπει να αψηφήσουν τα προσωπικά τους και να δοθούν ψυχή και σώμα στην μάχη για την σωτηρία του τόπου.

Τι γίνεται αν αυτά συμβαίνουν σε πιο υψηλές θέσεις; Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια των Financial Times στην Αθήνα Κέριν Χόουπ: 'Η παράταση του Μνημονίου θα στερήσει από τον Αντώνη Σαμαρά την ευκαιρία να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον πρωθυπουργό που έδιωξε το ΔΝΤ», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πόνταρε σε αυτή την εξέλιξη για να ενισχύσει τη θέση της καθώς βρίσκεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ενώ το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με καταλύτη την αποτυχία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας παραμένει ορατό. Τι θα δώσουν οι υπεύθυνοι της τρόικας και στην πραγματικότητα πόσα άλλα θα πάρουν από μια γονατισμένη οικονομία; Η θέση του πρωθυπουργού είναι πολύ λεπτή. Ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σκοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας; Ποιος το τραβάει το σχοινί ... και σκοτεινιάζει ο κόσμος.. τραγουδούσε ο Ν. Ξυλούρης

Στην δική μας Ελλάδα είναι φανερή η ομαδική προσπάθεια των ΄΄φίλων΄΄ μας..!!! Βιάστηκε ο κύριος Σαμαράς ή δεν ήξερε πόσο στενά είναι τα πολιτικά περιθώρια του; Λανθασμένη εκτίμηση η δήλωση εκ του πονηρού; Ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί την Κυριακή με αυτούς που αλλού είπαν το όχι και αλλού το ναι τους. Πόσο θα υποχωρήσουμε στις ορέξεις των ξένων;

  Ναι θα πω αφού με ξέρω πάλι/Ναι θα πω και με μονό σανδάλι
Θα ντραπώ, vα πω φοβάμαι τη ζωή.

Ναι θα πω θα βρέξω το κεφάλι/Ναι θα πω κι ας με κοιτούν οι άλλοι
Να χτυπώ, καινούρια πόρτα το πρωί.
    (Λ. Νικολακοπούλου- Ν. Αντύπας 2001)  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014 13:09
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.