Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 09:33

Αυτός και το κινητό του

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Νέος όμορφος και πετυχημένος. Τον συναντάς σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Όπου και να πάει δεν περνάει απαρατήρητος.

Η φυσιογνωμία του σε τραβάει σαν μαγνήτης .Συγκεντρώνει όλη την προσοχή του κόσμου. Το παραδέχεται και ο ίδιος ότι είναι κούκλος αλλά και ότι έχει ένα μικρό κώλυμα. Τι του λείπει; Η φιλική παρέα και άλλα ανθρώπινα. Βρέχει χιονίζει αυτός εκεί. μονίμως κρατεί στο χέρι το κινητό του. Στο χέρι κρατεί την ευτυχία του. Δεν το ξεχνάει ούτε όταν πάει στην τουαλέτα .Δεν θέλει να χάσει την επαφή του με τον επαγγελματικό του κόσμο. Ο εθισμός του φτάνει στα άκρα. Πολλές φορές πάει κάπου με την κοπέλα του αλλά προσέχει περισσότερο το κινητό παρά την θηλυκή ύπαρξη δίπλα του. Μιλάει περισσότερο στο κινητό παρά με την κοπέλα του. Τα δάκτυλα του έχουν πάθει κράμπα από την αφοσίωση του στα γραπτά μηνύματα και όχι από τα χάδια του έρωτα. .

Η τωρινή κοινωνία είναι πράγματι κολλημένη στην χρήση του κινητού αλλά πιστεύω ότι στην Ελλάδα ήμαστε λίγο υπερβολικοί. Το κάνουμε επειδή οι περισσότερες συναλλαγές μας απαιτούν την αμεσότητα στην επικοινωνία μας ή μας αρέσει να το ΄΄ παίξουμε ΄΄ σπουδαίοι; Θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη την χρήση κινητών από τους υπερήλικες γονείς μας επειδή πράγματι είναι ο καλύτερος τρόπος να μας αναζητήσουν και να τους παρέχουμε άμεση βοήθεια. Οι μικροί μας μιμούνται .Δεν είναι θέμα ζωής και θανάτου αλλά και πάλι όλοι το θεωρούμε ένα χρήσιμο εργαλείο. Σεβαστά τα γούστα και οι απαιτήσεις αλλά τι γίνεται όταν ξεχνάμε πλέον το φυσιολογικό τρόπο επικοινωνίας και φτάνουμε σε περίεργες καταστάσεις. Έχουμε ημέρες να δούμε ένα χαμόγελο και να αγγίξουμε ένα άλλο χέρι. Το γραπτό μήνυμα συντομεύει τις διαδικασίες όμως σου στερεί την επαφή με τα μάτια και την φωνή του φίλου σου. Αποφεύγουμε πλέον την ανθρωπινή την άμεση επαφή και ΄΄κρυβώμαστε΄΄ πίσω από το κινητό; Τρελαίνομαι όταν βλέπω παράξενες εικόνες όπως μία παρέα νέων παιδιών μέσα στην μούγκα. Αντί να συζητάνε παρακολουθούνε εντατικά κάποια πράγματα στα κινητά τους. Αντί να ακούς γέλια ,αστεία και πειράγματα αντικρίζεις μια απόλυτη σιωπή και τα δάκτυλα τους να τρέχουν νευρικά πάνω στις οθόνες των κινητών τους. Ωραία η τεχνολογία αλλά έβαλε ένα μεγάλο λιθαράκι στην αποξένωση των ανθρώπων.

Η χώρα μας περνά μία μεγάλη οικονομική κρίση, οι περισσότερες οικογένειες ζούνε κάτω από το επίπεδο φτώχειας όμως οι νέοι μας τρέχουν πίσω από την τεχνολογία. Σκοτώνονται για να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο κινητού που όμως εξασφαλίζει τα στεγανά πλαίσια της απομόνωσης τους. Ο χρόνος είναι χρήμα αλλά η επαφή με τους ανθρώπους είναι χρυσαφι.Για την παραμικρή πληροφορία μπαίνουν στην διαδικασία μηχανής ηλεκτρονικής αναζήτησης. Η βουτιά στην υψηλή τεχνολογία τους αποφέρει κατάθλιψη, μοναξιά και αποφυγή των επαφών με τον γύρω κόσμο .Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σε συνδυασμό με μία αυξημένη τάση αγοραφοβίας κάνει πολλούς νέους σήμερα να γίνουν ΄΄αστέρια΄΄ στην χρήση των ηλεκτρονικών μέσων. Νέοι ,πετυχημένοι, όμορφοι και δυστυχείς.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 09:39
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.