Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 11:57

Τίποτα δεν άλλαξε

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Η Γαλλία είναι πιο μεγάλη χώρα από την Ελλάδα αλλά έχει πολλά κοινά με την μικρή αλλά όχι ασήμαντη χώρα μας. Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν και εδώ, κατά έναν τρόπο,

ένα βαρόμετρο για τις πολιτικές επιλογές των κατοίκων. Η δημοτικότητα του F.Holande έπεσε 30 % και του M. Valls 50%.. επειδή οι Γάλλοι δεν ξεγελιούνται εύκολα. Έχουν πάρει το μάθημά τους όπως και εμείς. Άλλωστε ήταν κοινή διατύπωση ότι η δημόσια εξομολόγηση-διάγγελμά-συνέντευξη τύπου του πρόεδρου απλώς παρουσίασε τα θέματα και δεν πρόβαλε λύσεις.

Οι πιστολιές που πέσανε στην Μασαλλία στην συνοικία Καστελλάνι (με 75% ποσοστό ανεργίας) και η ανακάλυψη της γιάφκας με τον πλούσιο εξοπλισμό επιβεβαίωσαν την ύπαρξη και την δραστηριότητα της οργανωμένης τρομοκρατίας. Καλώς ο υπουργός Valls πήγε στην Μασσαλία και τόνισε ότι δεν υπάρχει άβατο στην Αστυνομία και την Δικαιοσύνη αλλά μόνο αυτό δεν φτάνει. Τα ίδια δεν ζούμε και εμείς που όλο ακούμε ότι πιάστηκαν όλοι οι τρομοκράτες και όμως κάθε δύο και πέντε σκάει μία καινούργια οργάνωση. Οι λόγοι της πτώσης της δημοτικότητας των δύο πολιτικών είναι ότι στην πραγματικότητα μετά από τόσα χρόνια που κυβερνούν τίποτα δεν άλλαξε. Η ανεργία (παραπάνω από 5,6 εκατ. με 2500000 με παραπάνω από 3 χρόνια ανεργίας) δεν άλλαξε καθόλου ενώ το κράτος κοινωνικής πρόνοιας έχει λυγήσει. Η εγκληματικότητα επίσης και τα γεγονότα της 11 Γενάρη απέδειξαν πόσο απροστάτευτη είναι η γαλλική δημοκρατία.

Αυτό που εμείς δεν έχουμε ή μάλλον δεν ξέρουμε είναι τα ερωτικά μυστικά των επωνύμων μας. Σπάνια φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων μας. Οι ερωτικές περιπέτειες του άταχτου DSK(Dominique Strauss Kanh "le roi de la fête" δεν έχουν τελειωμό απλώς τώρα εκδηλώνεται εντός συνόρων (Hotel Carlton -Lille) και οι κατηγορίες ξεπερνάν την κατηγορία του χρήστη και φτάνουν στην ιδιότητα του νταβατζή. εκμεταλλευτή (proxenet)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 12:03
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.