Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 09:00

Τι δεν καταλαβαίνεις κύριε Σόιμπλε;

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Αυτές τις ημέρες(ιστορικές κατά την δική μου ταπεινή γνώμη) ήμαστε μάρτυρες μιας άτυπης παρτίδας σκακιού.

Και όχι πόκερ! Σκάκι για πολύ γερά νεύρα και κυρίως για γνώστες του αντικειμένου. Οι δανειστές μας δεν υποχωρούν και κάνουν πονηριές και κακόβουλα σχόλια. Και ¨όσο και να διαψεύδονται από το υπάρχων πρόγραμμα του ΣΤΡΙΖΑ και την απόδειξη αλλαγής ,στο παρά πέντε του κειμένου, λένε και επιμένουν ότι οι φτωχοί έλληνες δεν έχουνε κανένα χαρτί στο χέρι τους. Οι έλληνες έχουν το πιο γερό χαρτί στην τωρινή διαπραγμάτευση την σαφέστατη εντολή του λαού. Κακώς τα αντιπολιτευόμενα κόμματα δεν καταλαβαίνουν ότι στο ίδιο καζάνι βράζουμε και πρέπει και επιβάλλεται να παρουσιάσουμε συνοχή και οπωσδήποτε μία εθνική ενιαία στάση. Η διαπραγμάτευση είναι και θα παραμείνει σκληρή και όποιος αντέξει και η Ελληνική κυβέρνηση και νέα είναι και αντοχές έχει. Δεν έχει τίποτα να χάσει εκτός από τα δεσμά του χρέους. Η ελληνική πλευρά αποδεδειγμένα έχει κάνει κάποιες υποχωρήσεις αλλά άλλο το μνημόνιο και άλλο η δανειακή σύμβαση. Οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρώπης διαχωρίζουν την θέση τους επιμένοντας ότι η Ελλάδα έχει πολλά δίκαια και κρυφά περιμένουν να φάμε τα μούτρα μας. Άμα κερδίσουμε το δίκιο μας θα χαρούν και θα βγουν και αυτοί στο ρινγκ .Αν χάσουμε τουλάχιστον θα αποδυναμώσουμε την σκληρή Γερμανία.

Η επιλογή του κυρίου Προκόπη Παυλόπουλο είναι λύση συμβιβασμού και επίσης σεβασμού απέναντι στα άλλα πολιτικά χρώματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Προσωπικά με βρίσκει σύμφωνη επειδή η πορεία του κυρίου Αβραμόπουλου διέπεται από την πολυπραγμοσύνη και την αναποτελεσματικότητα. Κάποτε είχα γράψει ένα άρθρο (πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης) τονίζοντας ότι το κύριο χαρακτηριστικό του εν λόγο πολιτικού ήταν το πέρασμα από πολλές θέσεις χωρίς να αφήσει συγκεκριμένο έργο πίσω του. Δέχτηκε πολλά αξιώματα (τα όποια άλλωστε τα κυνηγάει μανιωδώς) αλλά στο ταμείο μετρήσαμε λίγα. Αξέχαστο έργο του ως δήμαρχος (δύο φορές με μεγάλη πλειοψηφία)με τα τραπέζια και το πέρασμα με το μπλέιζερ κοντά στον άστεγο και πεινασμένο. Αυτά που μείνανε ήταν τα κάγκελα στο κέντρο, οι μπάρες φύγανε και φυσικά αξέχαστος ο γιορτινός φωτισμός που σταματούσε λίγα μέτρα μετά την Ομόνοια.

Ο κύριος Σόιμπλε δεν θέλει και δεν γουστάρει το ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό προσβάλει ηθελημένα την καινούργια κυβέρνηση. Η γλώσσα του σώματός του λέει πολλά Οι ματιές που ρίχνει στον Βαρουφάκη κόβουνε λωρίδες από το ριχτό πουκάμισο και ανέμελο ύφος .Δεν θέλει να σεβαστεί και να αναγνωρίσει ότι η συνταγή του μνημονίου δεν πέτυχε παρά να γονατίσει έναν περήφανο λαό. Δεν θέλει και δεν γουστάρει να μιλήσει για αποζημιώσεις και παλιά χρωστούμενα της Γερμανίας. Φυσικά δεν καταλαβαίνει επειδή δεν πιστεύει ότι στην μικρή και σκλάβα Ελλάδα η κυβέρνηση άλλαξε. Δεν θέλει να πιστέψει ότι οι αποφάσεις παίρνονται εδώ στην Αθήνα μετά από συζητήσεις και με βάση την τήρηση του συμβολαίου με τον λαό. Δεν θέλουμε να μας λυπάται και φυσικά δεν θέλουμε να λέει ψέματα ότι δεν καταλαβαίνεται αυτά που λέει η καινούργια κυβέρνηση της Ελλάδας. Είχε συνηθίσει να στέλνει E-mail και οι κυβερνήσεις να κάνουνε κολοτούμπες. Ούτε γάτα ούτε ζημιά αφού οι άλλοι έκαναν μόνο αυτά που τους έλεγε. Άλλωστε δεν τελειώνουν όλα την Παρασκευή και αφήνει περιθώρια για 28.02.2015.Το γόητρο του σκληρού και δίκαιου παίζει πάρα πολύ στον κύριο Σόιμπλε αλλά δεν σφάξανε !Η αλλαγή της ημερομηνίας δεν έγινε επειδή είναι καλός άνθρωπος αλλά είναι πονηρός και περιμένει να ΄΄πέσουμε΄΄ και ίσως αφήσει και περιθώρια υποχώρησης σε κάποια σημεία. Θα δείξει !Το σίγουρο είναι ότι η καινούργια κυβέρνηση έχει όρεξη για μάχη, επιμένει ,δεν υποχωρεί και δεν θα αθετήσει το συμβόλαιο με τον λαό

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 09:04
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.