Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 18:16

Καλή σαρακοστή η αλλιώς ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Οι ευχές είναι ευπρόσδεκτες αλλά η συμφωνία (ή νέα δανειακή σύμβαση)με όρους που καλούνται να υπογράψουν οι επίτροποι του διεθνούς οικονομικού ελέγχου

μας κρατεί σε εγρήγορση. Η φράση του τίτλου μου ήταν μία από τις αγαπημένες του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Τη χρησιμοποιούσε για να δείξει ότι ένα εποικοδόμημα, ένας σχεδιασμός ή μια συλλογική προσπάθεια μπορεί εύκολα να καταρρεύσουν, αν υπάρχουν μικρά ψεγάδια σε καίρια σημεία του όποιου εγχειρήματος. Εμείς που ζούμε λιγοστές ημέρες γιορτής και χαλάρωσης ξέρουμε. Ο νους μας δεν θέλει να ησυχάσει. Δεν θέλει να αναπαυθεί. Ξέρει ότι ήμαστε στην αρχή των διαπραγματεύσεων και ότι η νέα κυβέρνηση παλεύει στα χαρακώματα..Ξέρει ότι όλα τα δύσκολα έρχονται και χρειάζεται απλώς μία μικρή ανάσα για να προετοιμαστεί σωστά για τις διαπραγματεύσεις μας με τους δανειστές.

Ο νους μας δεν παρασύρεται από τα μεγάλα λόγια και τις δήθεν απειλές (grekexit). Οι κακές σειρήνες του ντόπιου αντιπολιτευτικού πυρήνα κρύβουν παρά πολύ χολή και χαιρεκακία Είναι διάχυτη η πίκρα τους που χάσανε τον έλεγχο και τον χειρισμό της υποδούλωσης και τρέφονται πλέον με ξερά τροφή από το σουπερμάρκετ της γειτονιάς τους. Σαν να περιμένουν την αποτυχία ξεχνώντας ότι είμαστε συνταξιδιώτες στο καράβι που και ρώτα και καπετάνιο έχει !Τα κλάματα τους είναι για γέλια επειδή εμείς ξέρουμε τι κρύβει η ταμπακιέρα. Δεν ξεχνάμε όμως και το ότι ΄΄το χρήμα δεν αγοράζει την ευτυχία αλλά αγοράζει όλα τα υπόλοιπα ΄΄. Νοιώθουμε πόσο απειλητικά κοντά ήμαστε από ένα καινούργιο μνημόνιο όπως και να το έχουν βαφτίσει τώρα. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση μας.

Οι ημέρες είναι πονηρές και στην σκιά καραδοκούν οι κακοί για να μας λυγήσουν και να μας εξαφανίσουν από την Ευρώπη και τις αγορές. Ήμαστε ακόμα στην αρχή και το οικονομικό επιτελείο τρέχει και δεν προλαβαίνει να αντιμετωπίσει τον ΄΄ξαφνικό θάνατο΄΄ που μας ετοιμάζουνε. Δεν δεχόμαστε τις επικρίσεις για τις ενδυματολογικές επιλογές και ούτε για την συμπεριφορά του κυρίου Βαρουφάκη. Δεν λησμονούμε όμως και τα σοφά λεγόμενα των γερόντων μας Ο δρόμος για την κόλαση είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις.

Καλή σαρακοστή η αλλιώς ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Καλές οι γιορτές και οι ευχές αλλά ήμαστε στην αρχή των διαπραγματεύσεων. Υπομονή και εμπιστοσύνη στην νέα κυβέρνηση. Δεν πρόλαβαν να κάνουν πολλά αλλά υπόσχονται συνέπεια στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Η ανάσα που χρειαζόμαστε είναι μία ανάσα περισυλλογής και βαθειάς ανάλυσης για το τι μας περιμένει. Είναι αυτονόητη η έξυπνη και η τεκμηριωμένη απάντηση του οικονομικού μας επιτελείου. Περιμένουμε σωστές αντιδράσεις απέναντι στα κείμενα που καλούμαστε να υπογράψουμε ως κράτος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 08:23
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τι δεν καταλαβαίνεις κύριε Σόιμπλε; Δεκάξι »