Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 18:58

Ανάσα ζωής στον Έβρο

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Οι αγρότες της περιοχής έχουν μαζέψει πολύ πίκρα και χολή. Κυβερνητικό βλέπουν και γυαλίζει το μάτι τους. Είναι έτοιμοι να πάρουν κοτρόνες στα χέρια τους και να ορμήσουνε. Όποιον πάρει ο Χάρος. Την κοροϊδία δεν την σηκώνουν άλλο. Ενάμιση χρόνο έχουν να πληρωθούν για τα τεύτλα. Πέρσι πήγανε την παραγωγή τους στο Πλατύ(450χμ.μακριά). Το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα δεν λειτούργησε. Ο λόγος είναι ότι η ζάχαρη είναι στο Χ.Α.Α. και αλλιώς παίζεται το παιχνίδι. Του κέρδους με τις τράπεζες.

Ήρθε η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές του που εκλέχθηκαν στις 25 του Γενάρη..Έφεραν τα καλά μαντάτα. Τα λεφτά βρέθηκαν (δάνειο) για τις αποζημιώσεις.8,5 εκατομμύρια μοιράστηκαν στους παραγωγούς για να μπορέσουν να σπείρουν φέτος. Παρόλα αυτά κοιτάζουν δύσπιστα. .Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί οι προηγούμενοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους. Δεν ήταν πατριώτες; Δεν θελαν να σταματήσει η αφαίμαξη της περιοχής; Ακολουθούσαν τις εντολές των δανειστών με αποτέλεσμα τον μαρασμό της περιοχής; Ακόμα θυμούνται τον Σαμαρά να παρακάμπτει την επίσκεψη στην Ορεστιάδα. Το έκανε επειδή δεν τόλμησε να 'έρθει και να τους πει κατάματα ότι το εργοστάσιο θα κλείσει. Πως να ρισκάρει να το πει ότι το κέρδος θα πάει στους ξένους; Να χάσει ψήφους; Γι αυτό τους χαιρέτησε απ΄΄εξω από την Ορεστιάδα τους συγκεντρωμένους.

Η σημερινή κυβερνήσει το είπε και το έκανε. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα άνοιξη το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα και θα δώσει ανάσα πνοής στην μαραζωμένη περιοχή. Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου βρέθηκαν τα λεφτά για να ξαναμπεί το εργοστάσιο σε λειτουργία. Με συνεπεία και αποφασιστικότητα προτρέπει τους αγρότες να ξεκινήσουν εκ νέου τον αγώνα. Να σπείρουν και να παράγουν. Και λίγα να είναι τα στρέμματα θα είναι εξασφαλισμένη η τιμή τους για τους αγρότες παραγωγούς. Θα πληρωθούν επιπλέον με 37,5 ευρώ /στρέμμα. Να τολμήσουν παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις πλημμύρες. Παρά την δύσκολη χρονιά. Αξίζει τον κόπο να φύγουν από την απελπισία και την μιζέρια. Να ξαναδουλέψουν οι 150 εργάτες. Να καταναλώσουμε ζάχαρη ελληνική από την Ορεστιάδα. Να ξαναμπούν στα γρανάζια οι ζαχαροπλάστες της περιοχής, οι πωλητές και οι διακινητές των προϊόντων

Η σημερινή απόφαση λειτουργίας του εργοστασίου στην Ορεστιάδα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη του τόπου και πρέπει πρώτα και κύρια να το στηρίξουν οι άμεσα ενδιαφερόμενο (αγρότες, εργάτες κλπ) Στο πάρα πέντε πρόλαβε η κυβέρνηση να σταματήσει το οριστικό κλείσιμο από τις τράπεζες. Έτσι τα μηχανήματα θα σταματήσουν να σκουριάζουν στις αποθήκες και στους αγρούς. Δυστυχώς τα ΜΜΕ επιλέγουν να ασχοληθούν με ανώδυνα και ανούσια πράγματα παρά με τα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου. Η μετάδοση ενός μηνύματος αισιοδοξίας θα ήταν αρκετό για να έρθει η ελπίδα στον Έβρο. Άλλωστε αυτό δεν είναι και το καθήκον τους;

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαϊος 2015 19:01
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.