Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 11:34

Το κυνήγι της Δόξας η αλλιώς πώς χάσαμε την μάχη

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπουλου

Τελείωσαν τα ψέματα. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του. Νοιώθουμε μία αβάσταχτη πίκρα και μια τεράστια

απογοήτευση. Για τι δεν διαχειριστήκαμε σωστά την νίκη της αριστεράς; Ποιός έκανε ανεπανόρθωτα λάθη; Πόσο πολύ φταίει ο πρωθυπουργός για την προσωπική επιλογή ατόμων σε κυβερνητικές θέσεις; Από τα μεγάλα κέρδη αυτής της πτώσης της αριστερής κυβέρνησης είναι η αναγκαιότητα μιας συστηματικής και αντικειμενικής ανάλυσης της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ ,η διερεύνηση των αιτιών και η σωστή επανατοποθέτηση για τον σκοπό και την στρατηγική που πρέπει να έχει ένα αριστερό κόμμα όταν αναλαμβάνει τα ινία μιας χώρας. Το πάθημα να μας γίνει μάθημα!

Η υστερική τύφλωση (εμείς και κανένας άλλος δεν μπορεί και δεν θα κάνει επανάσταση) έκανε πολλά συντρόφια να ξεχάσουν για πιο λόγο είναι στην πολιτική. Με ποιά εντολή του λαού φτάσανε στην Βουλή και ποιά είναι η δεοντολογία ενός αριστερού κόμματος. Πως γίνεται να είναι πιο πατριώτες από τους άλλους; Ο υπέρτατος εγωισμός σε συνδυασμό με την αδυναμία αυτοκριτικής πρόσθεσαν σιγά σιγά τα τελευταία ψηφίδα στην καταστροφή του κινήματος .Μεγάλο πρόβλημα σε έναν αριστερό αγωνιστή όταν δεν αντέχει την απόρριψη και ξεχνάει τις υποσχέσεις και τους όρκους που έχει δώσει στον λαό. Πόσο ήσυχα κοιμούνται μερικοί που δεν έχουνε χάσει στασίδι στα κανάλια για να σχολιάσουν και να κριτικάρουν τις επιλογές της κυβέρνησης; Τα χαμόγελα της ΄΄ νίκης ΄΄ των ανέφικτων προτάσεων (έγινε το δικό τους)και οι ειρωνείες απέναντι σε αυτούς που δώσανε ,σε αυτό το διάστημα των 7 μηνών εξαντλητικές μάχες είναι στην ουσία πίσω μαχαιριές. Δεν ξέρανε οι σύντροφοι της Πλατφόρμας τι πάει να κάνει ο πρωθυπουργός στην Ευρώπη; Έγινε κάτι στα κρυφά; Η χρεοκοπία της χώρας δεν τους είπε τίποτα; Η αβεβαιότητα του αύριο δεν τους λέει τίποτα; Με το πρόσχημα ότι πρέπει να τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα πόσο πολύ μέτρησε ,στα μάτια τους η αφαίμαξη της ελληνικής αγοράς;

Τώρα που γυρίσαμε σε ένα γνώριμο ,για τους περισσότερους έλληνες πεδίο των προεκλογικών υποσχέσεων θέλω απλώς να τονίσω να μην ξεχάσουμε τους πραγματικούς υπαίτιους της κατάντιας της Ελλάδας μας. Σε αυτούς που κατακρίνουν τον Τσίπρα, για τι επέλεξε να παραιτηθεί παρά να στηρίζεται σε αμφιλεγόμενες δυνάμεις, θα πω ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Πολλοί βάλανε το χεράκι τους για να καταστραφεί η χώρα. Τα βαρίδια είχανε μπει προ πολλού στην μέση του δύτη πριν βουλιάξει στο βυθό της απελπισίας. Ο κόσμος δεν ξεχνάει ότι η τύχη της χώρας μας κρίθηκε πριν δεκαετίες και ότι το μόνο που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να συμμαζέψει λίγο τα πράγματα. Η ομιλία του κυρίου Μειμαράκη με του αρνητικούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (αρνητική διαφήμιση) έδωσε αμέσως το στίγμα των προεκλογικών εξαγγελιών της Ν.Δ. Για όλα τα κακά της χώρας φταίει ο Τσίπρας που κυβέρνησε 7 μήνες και όχι το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Το κυνήγι της Δόξας δεν συνεπάγεται πάντα με την νίκη σύντροφοι της Πλατφόρμας. Δεν έπρεπε να σωθεί η χώρα μέσα στην Ευρώπη; Ποιά αναπτυξιακή πολιτική μπορείς να κάνεις όταν τα ταμεία σου είναι άδεια; Ωραίες οι θεωρίες αλλά στην πράξη τι γίνεται; Η πολιτική της διάσπασης ποιών βοηθάει; Ποιοί ανοίγουν σαμπάνια επειδή γίναμε κομμάτια; Πόσο ήσυχη έχετε την συνείδηση σας εσείς που βάλανε το χεράκι σας για την πτώση της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς; Έχετε σαν πρόσχημα την αγωνία για το μέλλον της χώρας (δηλαδή μόνο εσείς ανησυχείτε;) αδυνατώντας όμως να φέρετε τεκμηριωμένες επιστημονικά απόψεις για το τί και πώς. Συγχαρητήρια επιτύχατε τον στόχο σας!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 11:37
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.