Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 20:21

Και μετά ήρθε η βροχή

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κυβέρνηση με το ΑΝΕΛ, ομαλοποιήθηκε η πολιτική και οικονομική κατάσταση της πονεμένης μας Ελλάδας. Συμβιβαστήκαμε με τα χρέη, ετοιμάζουμε τα πάντα για το βαρύ χειμώνα που έρχεται.

Η εικόνα του μικρού κοριτσιού να τσαλαβουτά, στην Βικτώρια,μέσα στις λάσπες και να μην φοβάται την βροχή θα με συνοδέψει για πολλές ημέρες.

Για και καλά σας ερωτώ τελικα ζούμε στην ίδια χώρα ; Η Βουκουρεστίου με μια ζητιάνα με μαντιλάκια και μια αλλοδαπή μουσικός να παίζει ονειρικά στο φλάουτο κλασσικό ρεπερτόριο σε αντίθεση με την Βικτώρια που έχει βουλιάξει από τα αντίσκηνα, τις βρωμιές και τις πλημυρισμένες ,από τους μετανάστες αποβάθρες θα με στοιχειώνει για πολλές ημέρες. Η ελάχιστη προϋπόθεση για να ονομάζεσαι αριστερός είναι να αντιδράσεις στην μη τήρηση ίσων μέτρων και σταθμών. Σε ότι αφορά στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Άσχετα από το χρώμα του δέρματος και την οικονομική τους κατάσταση. Στην Κλαυθμώνος, την ίδια στιγμή γίνεται η γιορτή της ευρωπαϊκής γλώσσας με τα καθαρά σιδερωμένα ρούχα, τις παραδοσιακές στολές και τα χαρούμενα λογοπαίγνια των νεαρών.  Την ίδια στιγμή στην Βικτώρια ίδιας ηλικίας περίπου άνδρες και γυναίκες μέσα στην βρωμιά και την δυστυχία, νέοι οικογενειάρχες αδυνατούν να προστατευόσουν τα ανήλικα παιδιά τους. Δύο χιλιάδες ξένοι στους πεντακοσίους κατοίκους της περιοχής σε κοιτάζουν με μάτια θλιμμένα. Δεν ζητιανεύουν αλλά εσύ ξέρεις ότι ξεσπιτώθηκαν και είναι κυνηγημένοι. Πάνε να σώσουνε την ζωή τους. Είναι αποτέλεσμα της ανθρωποσφαγής στην Σύρια όπου ο θείος Σάμ έβαλε για τα καλά το χεράκι του και η Ευρώπη δοκιμάζει τα καινούργια όπλα της. Είναι κοινό μυστικό ότι η Γερμανία πούλησε όπλα στους αντάρτες. Η Ευρώπη δυσανασχετεί αλλά δεν τολμάει να κάνει συστάσεις στους πραγματικούς; υπαίτιους του τετράχρονου πολέμου στη Συρία. Για πρώτη φορά θα γίνουν διαπραγματεύσεις και θα καλέσουν τον σύριο πρόεδρο για να αντιμετωπίσουν ,εκ νέου και επιτέλους μαζί, την ανθρωπιστική κρίση και την αφαίμαξη μιας χώρας από τους πολίτες της..

Η βροχή σε προσγειώνει στην σκληρή πραγματικότητα. Ίδια πόλη ,αλλά όχι τα ίδια σταθμά .Η Βουκουρεστίου λάμπει από καθαριότητα ,τα καλαίσθητα καταστήματα και με τους πλούσιους πελάτες να περπατάν αμέριμνα στα καθαρά πλακόστρωτα της. Η βροχή εδώ δεν προσθέτει τίποτα εκτός από δροσιά. Η Βικτώρια πνίγεται, η βρωμιά και τα πεταμένα πλαστικά με τα περιττώματα θα φράξουν τα λούκια .Το τοπίο εδώ θυμίζει μία εγκαταλελειμμένη ,από την πολιτεία και το κράτος , πόλη. Η Κλαυθμόνος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών. Οι πολλές γλώσσες και μία γιορτή με οργανωμένες δραστηριότητες (δρώμενα, παιχνίδια, διαγωνισμοί για μικρούς και για μεγάλους)να πρεσβεύουν την συμφιλίωση των νέων που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, ενωμένοι με κοινό στόχο την πρόοδο της επιστήμης και της φιλίας των 28 χωρών. Είναι κυριλέ και θυμίζει Ευρώπη ενώ στην Βικτώρια που βουλιάζει στην βρώμα και στην δυστυχία τα μόνα που παίζουν είναι τα ξυπόλητα παιδάκια των μεταναστών..

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 19:04
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.